Güllük Körfezi'nde Livaneli Rüzgarı - Son Dakika
Kültür Sanat

Güllük Körfezi'nde Livaneli Rüzgarı

Güllük Körfezi\'nde Livaneli Rüzgarı

Milas'ta 18.Hermias Deniz Şenliği ve Balıkçılık Festivali'nde Zülfü Livaneli Sahne Aldı.

05.07.2010 14:55

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Güllük Beldesi'nde, belediye tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen Hermias Deniz Şenliği ve Balıkçılık Festivali kapsamında sahneye çıkan Zülfü Livaneli'ye, şarkılarında binlerce kişi eşlik etti. Ön sıralarda oturan protokol üyelerinin şarkılarına eşlik etmediğini gören Livaneli, onlara, ''Birkaç gün önce Karadeniz'de konser verdik, Şarkıları hep birlikte söyledik. Burada arkadakiler söylüyor öndekilerden ise çıt çıkmıyor. 'Güllük'te çok İngiliz yaşıyor' demişlerdi. Ben de önde İngilizler mi oturuyor acaba diye düşündüm' diye takıldı.

Güllük Hermias Deniz Şenliği ve Balıkçılık Festivali kapsamında parasız halk konseri veren Zülfü Livaneli'yi dinlemeye, Muğla ve ilçelerinin yanı sıra İzmir, Aydın, Denizli ve Antalya'dan gelen yaklaşık 10 bin kişi geldi. Zülfü Livaneli, Güllük Belediye Başkanı CHP'li Aytunç Kayrakçı, Milas Belediye Başkanı CHP'li Muhammed Tokat, Ören'in bağımsız Belediye Başkanı Kazım Turan, Milas Kaymakamı Bahattin Atçı'nın da izlediği konsere 'Merhaba' isimli şarkısıyla başladı. Sık sık 'Zülfü Baba çok yaşa' diye bağıran izleyiciler, Livaneli'ye tüm şarkılarında eşlik etti. Livaneli, 'Mehmetçik Mehmet' isimli şarkısını da vatan görevini yapan tüm mehmetçikler için söyledi. Livaneli, kendisine şarkılarında eşlik eden ve sık sık ''Zülfü Baba çok yaşa' diye bağıranlara teşekkür ederken, ön sıralarda oturan ve şarkılarına eşlik etmeyen protokol üyelerine ''Birkaç gün önce Karadeniz'de konser verdik, Şarkıları hep birlikte söyledik. Burada arkadakiler söylüyor öndekilerden ise çıt çıkmıyor. 'Güllük'te çok İngiliz yaşıyor' demişlerdi. Ben de önde İngilizler mi oturuyor acaba diye düşündüm' diye takıldı. Protokol üyeleri, bu sözler üzerine daha sonraki şarkılarında Livaneli'ye eşlik etti.

Güllük Belediye Başkanı CHP'li Aytunç Kayrakçı, konserin sonunda Livaneli'ye Hermias Heykeli armağan ederek teşekkür etti

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Güllük Körfezi'nde Livaneli Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement