İdt Genel Müdürü Kayaokay, Ödüllü Oyuncularla Buluştu - Son Dakika
Kültür Sanat

İdt Genel Müdürü Kayaokay, Ödüllü Oyuncularla Buluştu

İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) Genel Müdürü Zafer Kayaokay, 2015-1016 sezonu içerisinde ödül alan İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularıyla bir araya geldi.

17.05.2016 21:53

İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) Genel Müdürü Zafer Kayaokay, 2015-1016 sezonu içerisinde ödül alan İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularıyla bir araya geldi.

Kayaokay, İDT Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıda AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sessizliğin İçinden" oyununun bu sezonda 12 dalda ödül almasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Engelliler konusunu ele alan oyun, DT'nin her oyunu gibi bir sosyal sorumluluk projesidir ama biz bu oyunda gerçekten o dünyaya seyircinin girmesini ve katılmasını istedik." dedi.

Engellilerin hayatlarını anlatan çok fazla oyun yazılmadığını, oyunda duyamayan ve konuşamayan insanların yaşamlarını izleyiciye aktarmak istediklerini vurgulayan Kayaokay, şöyle devam etti:

"Toplum engelliler konusunda duyarlı. Oyunumuzun sonucunda muhteşem bir şey ortaya çıktı. Hakikaten iyi bir oyun ve iyi bir buluşma yaşandığı için önümüzdeki yıl da devam edecek. Oyun bu kadar iyi olunca, bütün kurum ve kuruluşların da takdirini kazandı ama bizim için en önemli takdir seyircinin takdiridir. Ödüller görecelidir. Ödüller tartışılabilir. Tabii ki bir oyunun İstanbul'da 12 ödül alması bir yandan da çok keyifli bir şey."

"İDT 38. yılı en yüksek seyirciye ulaşarak tamamladı"

Kayaokay, İDT'nin 38. yılında en yüksek seyircisi kitlesine ulaştığı bilgisini vererek, "Bu İstanbul adına çok önemli. Bu sene bin 271 kez perde açmışız ve mayıs ayı hariç 368 bin 272 bin kişi gelmiş oyunlara. Sezonun başında da 5 olan sahne sayısını 11'e çıkarmıştık. Biz 17 milyon nüfuslu İstanbul'un 17 sahnesi olsun istiyoruz." diye konuştu.

"İstanbul büyüdükçe biz de büyümeliyiz." diyen Kayaokay, Kartal'dan Beylikdüzü'ne, Mimaroba'dan Maltepe'ye her yerde sahne açmak istediklerini vurguladı.

Kayaokay, Taksim- Bebek Rotary Kulübünce bu sene kendisine verilen "Yılın Tiyatro Hizmet Ödülü" hakkında ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu sene sahne sayısını artırmam ve İstanbul'daki tiyatro sanatını yaygınlaştırmam adına beni bir ödüle layık görmüşler. Çok değerli ve önemli bir ödül. Ben de zaten bir hizmet sektörünün başındayım ve bu ödüller beni elbette onore ediyor ama yükümü bir kat daha artırıyor. Demek ki önümüzdeki yıl bu hizmeti biraz daha büyütmem lazım ki, birazcık daha seyircinin ayağına gitmeliyim, onlarla buluşmalıyım ki bu hizmetin, takdirlerin karşılığı gelsin."

"Bizim için önemli olan seyircinin ödülü"

İDT Müdür Yardımcısı ve oyuncu Ayşen İnci ise, "Bu sene İDT için çok başarılı geçti diyebilirim. Pek çok ödül aldık. 'Sessizliğin İçinden' oyunumuz sağır ve dilsizleri yansıtan bir projeydi. Çok başarılı oldu ve büyük ses getirdi." dedi.

İnci, bu sene ödül alan diğer oyunlara ilişkin, "Bu yıl benim de rol aldığım '2. Bölüm' komedi oyunumuz, sezon boyu kapalı gişe oynadı. 'Erkek Arkadaş' müzikali, 'Tersine Dünya' ve 'Bu Bir Film Olsaydı' ödüllendirilen diğer oyunlar oldu. Bizim için aslında en önemli olan seyircinin ödülü. Bu sene rekor seviyede seyirciye ulaştık. Son yılların en başarılı sezonu oldu diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Bu yıl "Yeni Tiyatro Dergisi 4. Emek ve Başarı Ödülleri"nde "Sessizliğin İçinden" oyunu ile "Yılın Yardımcı Rolde En İyi Erkek" oyuncusu ödülüne layık görülen Tuncay Koçal ise oyunda anne ve babası işitme engelli olan bir "koda"yı oynadığını söyledi.

Annesi ve babası işitme engelli olup konuşabilen çocuklara "koda" denildiğini aktaran Koçal, "İlk anne ve babam için özellikle bir şeyi başarmak ve bir şeylerin sesi olmak için projeye dahil oldum. Daha sonrasında 6 işitme engelli arkadaş ile çalışacağımızı, onlarla beraber aynı sahneyi paylaşacağımızı duyunca çok mutlu oldum. Bu tiyatro sahnesinde ilk defa yapılan bir şey." diye konuştu.

"Erkek Arkadaş" müzikalinde oynayan Yeşim Alıç da bu yıl, Direklerarası Seyirci Ödüllerinde "En İyi Koreografi", Taksim-Bebek Rotary Kulübünden "Yılın Kadın Oyuncuları", Yeni Tiyatro Dergisi 4. Emek ve Başarı Ödüllerinde "Yılın Dans Düzeni", 4. Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödüllerinde "Koreografi" ödülleri aldığını söyledi.

Bu yıl biletlerinin satışa çıktığı gün tükendiğini aktaran Alıç, şunları kaydetti:

"Çok çalıştık, çok eğlendik, 45 günlük müzikalimizin sonucunu çok güzel aldık. Seyirci oyun bittiğinde ayakta, dakikalarca alkışladı. Çok yorulduğumuz anlar oldu, hatta selamlamaları defalarca yapmak zorunda kaldık. En güzel ödül seyircinin alkışıdır, seyirciyi isteğinin dışında alkışlatamazsınız. Manevi olarak onların alkışlarıyla çok doyduk."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İdt Genel Müdürü Kayaokay, Ödüllü Oyuncularla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement