İnci Eviner Retrospektifi Uzatıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

İnci Eviner Retrospektifi Uzatıldı

İnci Eviner Retrospektifi Uzatıldı

İstanbul Modern'de 22 Haziran'da açılan "İnci Eviner Retrospektifi: İçinde Kim Var?" sergisi, yoğun ilgi üzerine 27 Kasım'a kadar uzatıldı.

20.10.2016 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Modern'de 22 Haziran'da açılan "İnci Eviner Retrospektifi: İçinde Kim Var?" sergisi, yoğun ilgi üzerine 27 Kasım'a kadar uzatıldı.

İstanbul Modern Sanat Müzesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sergi Türkiye'nin öncü ve yenilikçi sanatçılarından İnci Eviner'in yaklaşık 40 yıllık sanat üretimini gözler önüne seriyor.

İstanbul Modern'in yaşayan bir kadın sanatçıya düzenlediği ilk retrospektif olan İnci Eviner sergisi, sanatçının 1980'li yıllardan günümüze uzanan yaratım sürecini bir araya getiriyor.

Sergide, İnci Eviner'in sanatsal birikimi kronolojik bir akış yerine, geçmişle şimdiyi birbiri içerisine konumlandıran bir yapıda sunuluyor.

Desenden resme, videodan yerleştirmeye, fotoğraftan heykele uzanan zengin ifade arayışının gelişim ve dönüşümüne ışık tutan sergi, hayata geçirdiği nitelikli ve özel projelerle dikkati çeken Ferko'nun sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Levent Çalıkoğlu'nun küratörlüğünü üstlendiği sergi, mekanının sergilemenin içine dahil edildiği kurgusuyla da farklılaşıyor.

Türkiye çağdaş sanatının güncel dönüşümünde etkin rol üstlenen sanatçı, toplumsal, politik ve sosyo-kültürel koşullar içerisinde kadın, toplumsal cinsiyet ve kimlik politikalarına dair farklı haller üzerine kendine özgü bir ifade alanı aralıyor.

Sanatçı, kadın olma halini tek bir imgeye sığmayan, sınırsız bir hayal gücünün alanı olarak tanımlıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İnci Eviner Retrospektifi Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement