İş Sanat''ta Rus Sanatçılar Vadim Repin ve Lugansky''den Müzik Şöleni - Son Dakika
Kültür Sanat

İş Sanat''ta Rus Sanatçılar Vadim Repin ve Lugansky''den Müzik Şöleni

İş Sanat\'\'ta Rus Sanatçılar Vadim Repin ve Lugansky\'\'den Müzik Şöleni

Ünlü Rus Kemancı Repin, Sahnede 1743 Tarihli Kemanıyla Çaldığı Eserlerle Müzikseverleri Büyüledi

20.03.2011 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Klasik müziğin virtüöz isimleri arasında gösterilen ünlü Rus kemancı Vadim Repin ve vatandaşı piyanist Nikolai Lugansky İş Sanat'ta verdikleri konserle müzikseverlere unutulmaz bir senfonik şölen yaşatırken, Repin sahnede 1743 tarihli kemanıyla çaldığı eserlerle müzikseverleri büyüledi Klasik müziğin virtüöz isimleri arasında gösterilen ünlü Rus kemancı Vadim Repin ve vatandaşı piyanist Nikolai Lugansky İş Sanat'ta verdikleri konserle müzikseverlere unutulmaz bir senfonik şölen yaşattı.

Vadim Repin'in 1743 tarihli kemanıyla sahne aldığı konserde sanatçılar ünlü besteciler E. Grieg'in'in 1867 tarihli Op. 13, Sol Majör keman sonatı ile E. Elgar'ın 1918 tarihli Op.82, mi minör keman sonatını seslendirirken, konserin ikinci bölümünde de besteci C. Franck'ın 1886'da keman ve piyano için yazdığı FWV 8, La Majör keman sonatını çaldılar. C. Franck'ın 28 dakika süren La Majör sonatı keman ve piyano repertuarında bir klasik olarak görülürken, eser güzellik, heyecan, hayal gücü ve dokunaklılık ve dram dolu yönleriyle dikkati çekiyor. Konserin son bölümünde sanatçılar seyircilerin yoğun alkışları arasında sahneye iki kez gelerek BIS yaptılar.

-SEYİRCİLERİ BÜYÜLEYEN İSİM-

Müzik çevrelerinde coşku dolu tutkusuyla birleşen kusursuz tekniği, şiirselliği ve duyarlılığı ile tanımlanan Rus kemancı Vadim Repin enstrümanının zengin ses paletiyle hayret uyandıran resmetme becerisi ve baş döndüren tekniğiyle tüm dünyada seyircileri büyüleyen bir isim olarak kabul ediliyor. Bu yıl Deutsche Grammophon'un çıkaracağı oda müziği eserlerinden oluşan kayıtta beraber çaldığı, 1994 Tchaikovsky yarışması birincisi ve Diaposon d'Or ve Echo Klassik ödüllü piyanist Nikolai Lugansky bu konserde Repin'e bu konserde eşlik etti. Sanatçının doğuştan gelen müzikaliteye ve muazzam teknik akıcılığa sahip bir piyanist olarak ön plana çıktığının altı çiziliyor.

-VADİM REPİN'İN OLAĞANÜSTÜ MÜZİK KARİYERİ 5 YAŞINDA BAŞLADI-

1971 yılında Sibirya'da doğan Repin 5 yaşındayken keman çalmaya başladı ve ilk konserini de bu yaşlarda verdi. 1985 yılında henüz 14 yaşındayken Tokyo, Münih, Berlin, Helsinki ve bir yıl sonra da Carnegie Hall'da konser veren Repin iki yıl sonra da dünyanın en zor ve en prestijli keman yarışması Reine Elisabeth'i kazanan en genç isim oldu. Repin, aralarında Berlin Flarmoni, Boston Senfoni, New York Flarmoni, Londra Senfoni Orkestrası, St. Petersburg va La Scala'nın da bulunduğu birçok orkestra ile birlikte çaldı. Ashkenazy, Marriner, Mehta, Masur gibi birçok ünlü şefle birlikte sahne aldı.

Nikolai Lugansky ve Itamar Golan ile düzenli olarak resitaller veren Vadim Repin 2008-2009 sezonunda Salzburg Festivali ile başlayıp Viyana, Cenevre, Londra, Brüksel, Paris, Milano, New York, Washington ve Tokyo'da devam eden 25 resital gerçekleştirdi. Şubat 2010'da yaşam boyu müziğe katkılarından dolayı Fransa'nın en prestijli müzik ödülü olan Victorie d'Honneur ile onurlandırılan Vadim Repin, 1743 Guarneri del Gesu yapımı " Bonjour" keman çalıyor. Konserde Repin'e eşlik eden Lugansky ise Mozart ve Schumann'daki derinlemesine ayrıntıcılığı ve duyarlılığıyla Rachmaninov ve Prokofiev'deki virtüöziteyi birleştiren çok yönlü bir piyanist olarak kabul ediliyor. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat İş Sanat''ta Rus Sanatçılar Vadim Repin ve Lugansky''den Müzik Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement