İstanbul'da Kültür-sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür-sanat

İstanbul\'da Kültür-sanat

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, 25.yaşını 29 Ocak'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda vereceği konserle kutlayacak."şehnaz" ve "kürdilihicazkar" makamında solo şarkılar, ikinci bölümde ise saz eserleri ile...

26.01.2012 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, 25. yaşını 29 Ocak'ta Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda vereceği konserle kutlayacak.

Konserin ilk bölümünde "mahur" ve "zavil" makamında klasik eserler ile

"şehnaz" ve "kürdilihicazkar" makamında solo şarkılar, ikinci bölümde ise saz eserleri ile "hicazkar" makamında bir fasıl yer alacak.

Solistleri Aylin Şengün Taşçı ile Osman Ziyagil'in olacağı konserin saz eserleri bölümünde Göksel Baktagir (kanun), Yurdal Tokcan (ud), Selim Güler

(kemençe) ve Emrullah Şengüller (çello) yer alacak.

İsveç'in dünyaca ünlü Extreme Metal grubu Arch Enemy, yeni albümleri "Khaos Legions" turnesi kapsamında yarın akşam Refresh The Venue'de konser verecek.

Türk pop müziğinin önemli ve köklü grubu MFÖ, 1 Şubat'ta İşsanat'ta sevenleriyle buluşacak.

Kendine has bir dinleyici kitlesine sahip Nev, eski ve yeni albümünden parçaları yarın akşam Romeo Juliet'te seslendirecek.

Almanya'nın post-rock'a yön veren en önemli gruplarından Long Distance Calling, yarın Bronx'ta sahneye çıkacak.

Birsen Tezer; Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen ve Zafer Cımbıl'ın eserlerini yorumladığı "Cihan" albümündeki parçaları, yarın Clinic Live Music Club'ta söyleyecek.

Türkiye'nin en popüler müzik topluluklarından biri olan ve ska, punk-rock türünü tanıtan Athena, yarın Salon İKSV'de konser verecek.

Bugüne kadar kaydettikleri albümler ve Türkiye'nin her yerinde verdikleri konserlerle müzikseverlerin aklından hiç çıkmayacak bir yer edinen Bulutsuzluk Özlemi, 31 Ocak Salı gecesi Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde hayranlarıyla buluşacak.

-"Kıvılcım" başlıyor-

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun dev projesi "Kıvılcım" çocuk gösterisinin galası, yarın Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Gösteri, 28 ve 29 Ocak tarihlerinde de izlenebilecek.

Çocuklar kadar gençlerin ve yetişkinlerin de büyük bir keyifle izleyeceği belirtilen "Kıvılcım", Anadolu Ateşi'nin yeni gösterisi olarak sahnede ve gösteri öncesi fuaye alanında keyifli saatler yaşatacak. Öncelikli olarak çocuklara yönelik eğlenceli oyunların ve etkinliklerin gerçekleştirileceği fuaye alanında, yetişkinler için de fotoğraf standları ile çeşitli ürün köşeleri yer alacak. "Kıvılcım Karnaval Alanı"nda etkinlikler gösteriden 2 saat önce başlayacak.

-"Don Kişot" Süreyya Operası'nda-

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, "Don Kişot" adlı balesini 28 Ocak ve 4 Şubat tarihlerinde Süreyya Operası'nda sahneleyecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahneye koyduğu çocuk müzikali "Bremen Mızıkacıları" da 29 Ocak Pazar günü Süreyya Operası'nda minik sanatseverlere sunulacak.

Akbank Sanat'ın çocuk tiyatrosu "En Mutlu Kim", 28 Ocak ve 4 Şubat'ta sanatseverlerle buluşacak.

Genç yaşlarından itibaren çeşitli uluslararası piyano yarışmalarında kazandığı ödüllerle yeteneğini kanıtlayan piyanist Emre Elivar, 31 Ocak'ta Akbank Sanat'ta konser verecek.

-"Koca Sinan" 28 Ocak'ta sahnede-

Dünya mimarlık tarihine adını altın harflerle yazdıran Mimar Sinan'ın

"kalfalık" eseri olarak nitelendirdiği Süleymaniye Camisi'nin yapım sürecini Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan ve Mimar Sinan'ın kişilikleri çerçevesinde, sanat ile iktidarın yüzyıllarca süre gelen sancılı ilişkisini tiyatronun büyülü merceğinde anlatan "Koca Sinan" adlı oyunun galası, 28 Ocak'ta Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Genel sanat yönetmenliğini Arda Aydoğan'ın yaptığı, Hakan Altıner'in yazdığı ve sahneye koyduğu oyunda, Burak Sergen "Mimar Sinan"ı, Tarık Papuççuoğlu

"Kanuni Sultan Süleyman"ı, Dilek Türker "Hürrem Sultan"ı canlandıracak. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement