İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul'da Kültür Sanat

İstanbul\'da Kültür Sanat

Sting'in Londra'da keşfettiği caz trompetçisi Chris Botti, 15 Ekim'de Cemal Reşit Rey Konser Salonunda sahne alacak.

09.10.2014 10:10  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sting'in Londra'da keşfettiği caz trompetçisi Chris Botti, 15 Ekim'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda sahne alacak.

Frank Sinatra, Sting, Josh Groban, Andrea Bocelli, Paul Simon, Joshua Bell, Joni Mitchell, John Mayer, Michael Buble ve Aerosmith'in vokalisti Steven Tyler gibi isimlerle canlı kayıt ve performanslar sergileyen sanatçı, geçtiğimiz yıl en iyi enstrümantal pop dalında Grammy kazandığı "Impressions" albümünden eserleri yorumlayacak.

Davulda Billy Kilson, gitarda Leonardo Amuedo, piyanoda Geoffrey Keezer, basta Richie Goods, klavyede Andy Ezrin, kemanda Lucia Micarelli'nin Botti'ye eşlik edeceği konserde, Sy Smith ile George Komsky de vokal olarak sahne alacak.

Türk halk müziğinin iki usta ismi Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, 11 Ekim'de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde aynı sahneyi paylaşacak. Oğur ve Demircioğlu, eski Anadolu türkülerinden oluşan bir repertuvarı seslendirecek.

Caz sanatçısı Birsen Tezer, yarın KadıköySahne'de sevenleriyle buluşacak.

3. Uluslararası Klarnet Festivali

Sadece kadınların sahne alacağı "Müziğin Sultanları" konseri, 11 Ekim'de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

Festivalin ilk salon konserinde, Kolombiyalı kadın şef Cecilia Espinoza yönetiminde, kadınlardan oluşan senfoni orkestrası, Alman klarnetçi Sabine Grofmeier ve Türk klarnetçi Merve Nuvasil müzikseverlerle buluşacak.

Ömer Faruk Tekbilek ve Serkan Çağrı, 13 Ekim'de "Aşk-ı Nefes" ile CRR'de sahne alacak.

Dünyanın pek çok yerinde verdikleri konserler ilgiyle takip edilen dünyaca ünlü ney ustası Ömer Faruk Tekbilek ile klarnetin ustalarından Serkan Çağrı, aynı sahneyi paylaşacak.

Perküsyon sanatçısı Burhan Öcal ve Trakya'daki müzisyen kahvelerini gezerek topladığı 12 Roman müzisyenden oluşan grubu Trakya All Stars, ilgi gören performansı ile Balkanların parlayan yıldızı Bulgar klarnetçi Sali Okka ile 14 Ekim'de CRR'de konser verecek.

11. İstanbul Bach Günleri

Klavsenci Benjamin Alard, 11. İstanbul Bach Günleri kapsamında, 15 Ekim'de St. Antuan Kilisesi'nde sanatseverlerle buluşacak. 7 yaşında piyano çalarak müziğe başlayan ve önemli festivallerde konser veren genç sanatçı, Johann Sebastian Bach'ın, "İtalyan Konçertosu", "Dört Düet" ve "Fransız Uvertürü"nü yorumlayacak.

Barok kemanın "en büyük ismi" ve bu stilin öncüsü olarak kabul edilen Sigiswald Kuijken de 16 Ekim'de İstanbul Bach Günleri'nde konser verecek. St. Antuan Kilisesi'nde gerçekleşecek konserde, Kuijken'e, Benjamin Alard ile soprano Marie Kuijken eşlik edecek.

- Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri

Boğaziçi Üniversitesince düzenlenen geleneksel Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, 15 Ekim'de başlayacak.

Entelektüel derinlik ve kültür-sanat faaliyetlerini öğrencilerle buluşturmak adına 18 yıldır sürdürülen Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri, Şef Gürer Aykal yönetiminde İstanbul Sinfonietta'nın çalacağı Elgar'ın Serenatı ve Çaykovski'nin Floransa Anısı ile müzikseverlere "merhaba" diyecek.

Organizasyon kapsamında ayrıca, dünyanın önde gelen viyolonsel sanatçılarından Amit Peled'den Haydn'ın Do Majör Konçertosu, müzikseverlere sunulacak.

Sergi

Polonya ile Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 600. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 15 Ekim'de "Shock Therapy: 1989 Sonrası Polonya'dan Dönüşüm Fotoğrafları" sergisi açılacak.

Polonya Kültür ve Kültürel Miras Bakanlığı, Adam Mickiewicz Enstitüsü ve Fundacja Nowy Dzialan Vakfı iş birliğiyle hazırlanan sergi, Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

Adam Mazur'un küratörlüğünü yaptığı sergide, Anna Beata Bohdziewicz, Kuba Dabrowski, Elzbieta Janicka, Witold Krassowski, Chris Niedenthal, Konrad Pustola, Szymon Roginski, Tadeusz Rolke, Wojtek Wieteska ve Wojtek Wiczyk'ın eserleri yer alıyor.

Çeşitli kuşaklardan Polonya'nın dikkati çeken fotoğrafçılarının işlerini ve karşıt bakış açılarını sunan sergi, ülkenin son 25 yıl içinde yaşadığı değişimi görme fırsatı sunuyor.

Adam Mickiewicz Enstitüsü'ne bağlı Culture.pl işbirliğiyle düzenlenen kutlamalar çerçevesinde gerçekleştirilecek sergi için Adam Mazur ve Refik Akyüz'ün değerlendirme metinlerinin de yer aldığı Türkçe ve İngilizce kitap hazırlandı.

Sergi, 29 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

- Tiyatro

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 14, 15 ve 16 Ekim'de Cevahir Sahneleri Salon 1'de "Çöl Fırtınaları", Cevahir Sahneleri Salon 2'de "Güneş Batarken Bile Büyük" oyunları sahnelenecek.

Küçük Sahne'de yarın, 11, 12, 14, 15 ve 16 Ekim'de "Geçtim Ama Tiyatrodan", Üsküdar Tekel Sahnesi'nde 11, 14 ve 16 Ekim'de "Hamlet Makinesi", Küçükçekmece Sahnesi'nde 16 Ekim'de "Paşa Paşa Tiyatro", Üsküdar Stüdyo Sahne'de yarın, 11, 12 ve 15 Ekim'de "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı" oyunu izleyiciyle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda yarın, 11, 15 ve 16 Ekim'de Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde "İstanbul Efendisi", Reşat Nuri Sahnesi'nde "Çin Kahvesi", Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde "Ocak", Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde "Yolcu" isimli oyunlar izlenebilecek.

Ayrıca yarın, 11 ve 16 Ekim'de Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde "Lillian", Ümraniye Sahnesi'nde ise "Hıdrellez" oyunu ile yarın, 11, 15 ve 16 Ekim'de Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde "Cibali Karakolu", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde ise "Çürük Temel" oyunu sahnelenecek.

Çocuk oyunları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda, 16 Ekim'de Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde "Karagöz ile Balıkçı", Kağıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi'nde "Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt" oyunları çocuklarla buluşacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda yarın, 11 ve 12 Ekim'de Beykoz Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde "Küçük Kara Balık" çocuk oyunu, seyirci karşısına çıkacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement