İstanbul Konferansları Pera Müzesi'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Konferansları Pera Müzesi'nde

İstanbul Konferansları Pera Müzesi\'nde

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nün düzenlediği "İstanbul Konferansları" Pera Müzesi'nde devam ediyor.

01.03.2013 13:09

Prof. Dr. Nurhan Atasoy

Makbul – Maktul İbrahim Paşa ve Sarayının Bilmeceleri

12 Mart 2013 Salı, 18:30

Pera Müzesi

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul'a ilişkin tarih, arkeoloji, tarihi topografya, sanat tarihi gibi konularda, alanlarında uzmanlaşmış araştırmacılar tarafından Pera Müzesi Oditoryumu'nda sunulan konferans dizisine yeni dönemde de devam ediyor.

Prof. Dr. Nurhan Atasoy'un 12 Mart Salı, saat 18:30'da Pera Müzesi Oditoryumu'nda gerçekleştireceği konferansın konusu Makbul – Maktul İbrahim Paşa ve Sarayının Bilmeleceleri.

Prof. Dr. Nurhan Atasoy konuşmasında, Kanuni Sultan Süleyman'ın ünlü sadrazamı damat İbrahim Paşa'yı ve bugün Türk ve İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılan Sultanahmet Meydanı'ndaki sarayını ele alacak.

Atasoy, İbrahim Paşa'yı ve 16. yüzyıldan bu yana kesintisiz olarak kullanılan ve İstanbul'daki tek vezir sarayı niteliğindeki konutunun mimari özellik ve evrelerini, zaman içinde uğradığı kimlik değişimlerini, tanıklık ettiği tarihi ve kültürel olayları, 1930'lardaki yeniden kimliklendirme çabalarına rağmen önemli bir kısmının yıkılarak mimar Sedad Hakkı Eldem tarafından Adalet Sarayı'na dönüştürülme serüvenini, minyatür, fotoğraf, çizim ve arşiv belgeleri eşliğinde anlatacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Konferansları Pera Müzesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement