İtalyan Tınısı 2017: Sollını-Barbatano İkilisi - Son Dakika
Kültür Sanat

İtalyan Tınısı 2017: Sollını-Barbatano İkilisi

İtalyan Tınısı 2017: Sollını-Barbatano İkilisi

Suono Italiano / İtalyan Tınısı 2017Dörtelle piyano konseriMarco Sollini, piyanoSalvatore Barbatano, piyanoSollini-Barbatano ikilisinden Marco Sollini uluslararası alanda zengin bir özgeçmişe sahip olup solist etkinliklerden oda müziği işbirliklerine varıncaya aralarında Bruno Canino,...

09.02.2017 14:04

Suono Italiano/ İtalyan Tınısı  2017

Dörtelle piyano konseri

Marco Sollini, piyano

Salvatore Barbatano, piyano

Sollini-Barbatano ikilisinden Marco Sollini uluslararası alanda zengin bir özgeçmişe sahip olup solist etkinliklerden oda müziği işbirliklerine varıncaya aralarında Bruno Canino, Antonio Ballista, Alain Meunier, Elena Zaniboni, Quartetto della Scala, Quartetto di Cremona ve diğer pek çok isimlerle işbirliği yapmıştır, Salvatore Barbatano ise parlak ayrıcalıklarıyla öne çıkmış son yıllarda Sollini'nin öğrencisi olmuş takip edilmiş geliştirilmiş derin müzikal hassasiyete sahip bir sanatçıdır. Sollini- Barbatano İkilisi dörtelli piyano repertuarının anlamları sayfalarını göğüsleyecekler.

İkili İtalya'da ve yurdışında önemli tiyatro ve uluslararası festivallerde konserler verdi ve Cilea, Leoncavallo ve fa majör büyük senfoniyi icra eden Mascagni'nin sayfalarıyla Vatikan Radyosu için kayıt gerçekleştirdiler.

İkilinin diğer kayıtları Rai Radiotre tarafından yayınlandı ve diskografilerinde iki piyanolu konser ve W. A. Mozart'ın K. 365 orkestrası, iki piyano ve orkestra için Johann Sebastian Bach'ın konserlerinin tamamı, seçkin dergi Amadeus için hazırlanmış kayıt ve W. A. Mozart'ın orkestra K. 242 "Lodron-Konzert".

Sollini-Barbatano İkilisi, S.Cecilia'nın birinci viyolonsel solisti Luigi Piovano tarafından icra edilen Patrizio Marrone'nin Napoli Karnavalının ve Camille Saint-Saëns'in hayvanlar karnavalının yorumcusu oldular.

2011 senesinde Ugo Pagliai ve Paola Gassman'ın sesleriyle katıldığı Patrizio Marrone'nin Le Mille e una notte'sinin dünya prömiyerini gerçekleştirdiler.

İkili Sollini'nin yaratıcısı ve sanat yönetmeni, Barbatano'nun ise koordinatörü olduğu Armonie della sera oda festivalinde müzikal deneyimlerini de ortaya koyuyorlar.

Yakın zamanlarda Arjantinli maestro Sergio Calligaris ikiliye özel bir Allegro brutale con Pavana Op.55. bir parça adadı.

Suono Italiano projesi Kültürel Etkinlikler, Varlıklar ve Turizm Bakanlığı Canlı Müzik Genel Müdürlüğün destekleriyle gerçekleşiyor.

Program:

Gioachino Rossini (1792 - 1868) Marcia (Pas-redoublé) composta in onore del Sultano Abdul Medjid

Antonio Giacometti (1957)  Cinco dimençöes do tempo natural (2016)

O tempo continuo das cachoeiras O tempo imovel das sertões O tempo instantaneo da floresta amazönica     O tempo aperiödico das ondas do mar  O tempo infinito das estrelas

Franz Liszt (1811 - 1886) Les Préludes, Poema Sinfonico n.3  (Versione per pianoforte a 4 mani dell'Autore)

*********

Nicolai Rimsky-Korsakov (1844 –1908) Shéhérazade Suite Sinfonica op. 35                                      (Versione per pianoforte a 4 mani dell'Autore)

Il Mare e la nave di Sinbad  Largo e Maestoso - Allegro non troppo

La leggenda del Principe Kalendar Lento - Andantino - Allegro molto

Il giovane Principe e la giovane Principessa Andantino quasi Allegretto

Festival a Baghdad. Il Mare. Lo scontro della nave contro una scogliera sormontata da un Cavaliere di Bronzo  Allegro molto – Vivo

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat İtalyan Tınısı 2017: Sollını-Barbatano İkilisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement