Kar Korsanları" Akü'de Gösterilecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Kar Korsanları" Akü'de Gösterilecek

"Kar Korsanları" filmi Köprüde Buluşmalar etkinliği kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde gösterilecek.

28.04.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Kar Korsanları" filmi Köprüde Buluşmalar etkinliği kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde gösterilecek.

Köprüde Buluşmalar etkinliği, Türkiye'den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri, uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiriyor.

Sinemacılara yeni uzun metraj projelerinin ve post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerinin ilk uluslararası sunumunu yapmaları için olanak yaratırken, ortak yapımlar için de zemin hazırlamayı amaçlıyor.

35. İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenecek Köprüde Buluşmalar etkinliğinde ki "Kar Korsanları" filmi 29 Nisan saat 19.00'da AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İbrahim Küçükkurt Konferans Salonunda gösterimi gerçekleştirilecek.

1981 yılında geçen filmde, 1980 darbesi sonrasında Kars'ta yaşanan bir hikaye ele alınıyor. Yakın üç arkadaş olan Serhat, Gürbüz ve İbo darbenin ardından gelen karne tatilinde oyun oynamak yerine kömür aramaya başlayacaklardır ve en temel ihtiyaçlarından biri olan ısınma ihtiyacı için verecekleri bu mücadele çocukluklarını şekillendirecek bir dayanışma hikayesine dönüşecektir. Faruk Hacıhafızoğlu'nun senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı filmin başlıca rollerinde Taha Tegin Özdemir, Yakup Özgür Kurtaal, Ömer Uluç ve İlker Sır gibi oyuncular yer alıyor.

"Kar Korsanları" filmi, 6. Malatya Uluslararası Film Festivalinde Kristal Kayısı En İyi Film Ödülü, Altın Koza Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Yılmaz Güney Ödülü ve İran'da yapılan 33'üncü Fecr Film Festivalinde En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı.

Ayrıca yapılacak film gösterimini öğrenciler ücretsiz olarak izleyebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kar Korsanları' Akü'de Gösterilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement