Kitap Fuarı İstanbullular'ın Ayağına Geldi" - Son Dakika
Kültür Sanat

Kitap Fuarı İstanbullular'ın Ayağına Geldi"

Kitap Fuarı İstanbullular\'ın Ayağına Geldi"

Beylikdüzü'deki kitap fuarının ardından Yeşilköy'de bu yıl ilk kez açılan CNR Kitap Fuarı, merkezi konumu, ücretsiz giriş ve otoparkı, kolay ulaşımı ile okurlardan ilgi görüyor CNR Kitap Fuarı Sorumlusu Çevik: "Kitap fuarı yıllar sonra İstanbulluların ayağına geldi.

05.03.2014 12:06

LALE BİLDİRİCİ - Beylikdüzü'deki kitap fuarının ardından Yeşilköy'de bu yıl ilk kez açılan CNR Kitap Fuarı, merkezi konumu, ücretsiz giriş ve otoparkı, kolay ulaşımı ile okurlardan ilgi görüyor. 1 Mart'ta açılan fuarı, ilk iki gününde 60 bin kişi ziyaret etti.

CNR Kitap Fuarı Sorumlusu Pınar Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sine Fuarcılık AŞ tarafından bölgesinde "En yenilikçi kitap fuarı" hedefiyle projelendirilen Kitap Fuarı'nın 9 Mart'a kadar CNR EXPO Yeşilköy'de açık kalacağını belirtti.

İlk kez bu kadar merkezi bir yerde kitap fuarı düzenlendiğini ifade eden Çevik, "Kitap fuarı yıllar sonra İstanbullular'ın ayağına geldi. Ulaşımı en kolay kitap fuarı. Vatandaşların da gördüğü gibi, ulaşım açısından hiçbir sorunumuz yok. Metro, fuar alanımızın bahçesinde. Metro ve tramvay bağlantısıyla çocuklar ve aileleri fuara çok rahat ulaşabiliyor. Anadolu Yakası'ndan gelen ziyaretçilerimiz için Marmaray'dan fuara saat başı servisimiz var. Fuarımıza gelmek isteyen okullarımıza da ulaşım kolaylığı sağlayarak onlara destek veriyoruz. Kapılarımız herkese açık. Otoparkımız da ücretsiz" diye konuştu.

Fuara girişin de ücretsiz olduğunu vurgulayan Çevik, fuara 150'nin üzerinde yayınevi ve 200'ün üzerinde marka katıldığını, hafta sonu çok yoğun bir imza programı geçirdiklerini söyledi.

Fuarda Ayşe Kulin ve Ahmet Ümit gibi ünlü yazarların ağırlanacağını ifade eden Çevik, fuar süresince okurların yazarlarla buluşma şansı yakaladığını anlattı.

Pınar Çevik, "Fuarımızda imza günleri, etkinlikler, söyleşiler, çocuklar için çeşitli etkinlikler ve sergilerimiz yer alıyor. Vatandaşlar buraya geldiklerinde çocuklar ve yetişkinler aradığı tüm kitapları bulabiliyor. Çocukların da oyalanabilecekleri tüm etkinlik alanlarına sahip bir fuar. Fuara ilk iki günde de 60 bin kişi ziyaret etti. Hedefimiz 200 bin ziyaretçi" ifadelerini kullandı.

Fuarın teması "sosyal medya ve çocuk"

Fuarın temasının "Sosyal medya ve çocuk" olduğunu hatırlatan Çevik, şöyle konuştu:

"Sosyal medya artık çocuklar tarafından da kullanılabiliyor. Ama bence sosyal medyada çocuklar biraz daha savunmasızlar. Burada bizim ön plana çıkarmak istediğimiz, sosyal medyayı sağlıklı olarak çocukların nasıl kullanabileceği. Etkinlik ve söyleşilerimizle bu temayı daha ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Fuarda çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırabilecek etkinlikler ön plana çıkartıldı. Geleceğimiz çocuklar ne kadar çok kitap okurlarsa o kadar sağlıklı bir nesil yetişir."

- Fuara ilgi büyük

Ziyaretçiler, fuarın yerinin, ulaşım açısından çok iyi olduğunu dile getirdi.

Gonca Elçikoca, "Bu fuarın Bakırköy'de açılmasını daha uygun buldum. Diğer bölgelere trafik nedeniyle ulaşmak daha zordu. Bu nedenle memnunum. Çocuğumla beraber bu fuara geldim. Oğlum Yiğit'in de kitap okuyan bireylerin daha sağlıklı düşünebildiğine inanmasını istiyorum. Oğlumun, birçok kitabı birarada görünce ne kadar çok kitap yazıldığı ve okunabileceği konusunda fikri olmasını istedim" diye konuştu.

Fuara katılan 10 yaşındaki Yiğit Oran, "Fuarı çok güzel buldum. Kitap da satın aldım" derken, 9 yaşındaki Elif Miraç Şahbaz duygularını "Kitap okumayı seviyorum. Fuara ilk kez geliyorum ve güzel buldum" sözleriyle dile getirdi.

- Fuarın anısına kitap

Fuarda, Polonyalı yazar Henryk Sienkiewicz'in "Muzıkacı Yanko ve Kamyonka" isimli eseri, ücretsiz dağıtılıyor.

Edebiyat gücünü 1905'te Nobel Edebiyat Ödülü ile taçlandıran yazarın kitabı, Papersense tarafından şubat ayında yayımlandı.

Ahmet Rasim'in Osmanlıca'ya çevirdiği kitap, Mehmet Alğan'ın Osmanlıca'dan aktarımıyla sunuluyor.

Babil.com'da koordinatör Sedat Özgür, bu yıl ilk kez düzenlenen CNR Kitap Fuarı anısına özel ciltli olarak hazırladıkları kitabın 2 Nisan'da satışının yapılacağını söyledi.

"Kitap kokusu iyi bir kokudur çıkmaz"

Okurlarıyla imza gününde buluşan çocuk kitapları yazarı Mustafa Işık, hem kitaplarını imzaladı hem de çocuklara okumanın önemini anlattı.

Vatandaşların fuara gelip kitap koklamalarını isteyen Işık, fuara ilişkin duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Kitap kokusu iyi bir kokudur çıkmaz. Vatandaşlarımız bu fuarda yazarlarla buluşuyor. Kitaplar da birçok yayınevinde indirimli alınabiliyor. Ekonomik avantajları var. Çok fazla kitapları da bu fuarda yan yana görebiliyorlar. Kitap fuarının teması da 'soyal medya ve çocuk'. Ağaç yaşken eğilir. Ülkenin gerçek yurttaşı olmak çocukluktan başlıyor. Ülkenin gerçek yurttaşları da okuyan bilinçli insanlardır. Bu nedenle çocukları kitapla buluşturabilir ve tanıştırabilirsek geleceğe hazırlamış oluruz. Yazarım ama aynı zamanda öğretmenim. Çocukların her anlamda dile getirilmesini ve onlara iyi edebiyat sunulmasını çok önemsiyorum."

Yazarlar okurlarıyla buluşuyor

Fuarda çocuklar için özel olarak tasarlanan bir bölümde çocuk kitapları sergilenirken, küçük ziyaretçilerin zaman geçirebileceği oyun alanları da oluşturuldu.

Çocuk özel bölümünde sunulan çocuk tiyatrosu ve dijital oyun gibi etkinliklerin yanı sıra görme engelliler için yapılan kitap dinleme alanları da çocukları sevindirdi.

Fuarda, Arif Arslan, Ayşe Kulin, Ataol Behramoğlu, Şule Perinçek, Can Bonomo, Nasuh Mahruki, Ediz Hun, Fikri Sağlar, Koray Avcı Çakman, İhsan Eliaçık, İhsan Keskin, Erkan İşleri, Siber Erarslan ve daha birçok yazar okurlarıyla buluşacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kitap Fuarı İstanbullular'ın Ayağına Geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement