Literatürk Festivali Ekim'de Almanya'da Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Literatürk Festivali Ekim'de Almanya'da Başlıyor

Literatürk Festivali Ekim\'de Almanya\'da Başlıyor

Almanya'nın Essen kentinde her yıl edebiyat severleri buluşturan Türk-Alman Edebiyat Festivali Literatürk, 1 Ekim 2013 tarihinde başlıyor.

10.09.2013 10:48  Güncelleme: 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Essen kentinde her yıl edebiyat severleri buluşturan Türk-Alman Edebiyat Festivali Literatürk, 1 Ekim 2013 tarihinde başlıyor.

Essen'de 1-9 Ekim tarihleri arası düzenlenecek hazırlıkları tamamlanan Edebiyat Festivali Literatürk, dün bir toplantıyla tanıtıldı. Tanıtım toplantısına Literatürk Festivali Genel Koordinatörü Semra Uzun-Önder, organizatör Fatma Uzun, Johannes Brackmann, Literatürk Festivali'ne destek veren Türkiye ve Uyum Arastırmaları Merkezi Vakfı (TAM)'dan Andreas Goldberg ve Cem Şentürk katıldı. 9'unvu kez edebiyat severleri ağırlayacak Literatürk Festivali'ne, Türkiye'nin Essen Başkonsolosluğu da destek veriyor.

Essen başta olmak üzere Gelsenkirchen ve Dortmund gibi kentlerde gerçekleştirilecek Literatürk ziyaretcilerine, ana başlık olarak kent hikayelerini yansıtacak. Türkiye ve Almanya'dan birçok tanınmış isimlerin katılacağı Literatürk, Essen'de 1 Ekim Salı günü ünlü şair ve yazar Murathan Mungan'ın sunum ve söyleşisiyle başlayacak.

CAN DÜNDAR DA KONUKLAR ARASINDA

Şair Gülten Akın'ın şiirlerinin seslendirileceği ve 9 gün boyunca farklı aktivitelerin yer alacaği festivalin 7'nci gününde Gazeteci-Yazar Can Dündar Essen'de, Gezi Parkı olaylarını anlatacak. Literatürk Festivali Genel Koordinatörü Semra Uzun-Önder, Ruhr Havzası'nın farklı mekanlarında, edebiyattan esintiler yaşanacağını belirterek, "Bölgede yaşayan tüm edebiyat severleri, festivalimize bekliyoruz" dedi. 1 Ekim 2013 tarihinde başlayacak Literatürk Festivali, 9 Ekim'de sona erecek.

Edebiyat severlerin Literatürk programıyla ilgili httpwww.literatuerk.com adresinden bilgi alabileceği ifade edildi. - Essen

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Literatürk Festivali Ekim'de Almanya'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement