Lübnan'da "Türk Mutfağı Günü" - Son Dakika
Kültür Sanat

Lübnan'da "Türk Mutfağı Günü"

Lübnan\'da "Türk Mutfağı Günü"

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi, Beyrut'ta "Türk Mutfağı Günü" düzenledi.

04.05.2014 16:28

Lübnan'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (YETKM), başkent Beyrut'ta "Türk Mutfağı Günü" düzenledi.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin (YETKM) ilk kez gerçekleştirdiği etkinliğe, başta Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız olmak üzere 200'e aşkın Türk ve Lübnan vatandaşı katılarak Türk mutfağına has yemekleri tattı.

AA muhabirine konuşan Beyrut Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Cengiz Eroğlu, "Türk mutfağı, dünyanın en zengin 3 mutfağından biridir. Düzenlediğimiz bu etkinlikle Türk mutfağında yer alan yemek çeşitlerini tanıtmaya çalıştık" dedi.

Türkiye ile Lübnan arasındaki ortak tarihin unutulmaması gerektiğini belirten Eroğlu, "Günümüzde hala aynı ismi taşıyan pek çok yemeğimiz bu tarihin parçası sayılıyor" diye konuştu.

Beyrut'ta yaşayan ve yarışmaya dolma yemeğini yaparak katılan Türk vatandaşı Ümmü Muhammed, "Yarışmaya kazanmak için değil, Lübnanlılara ülkemi tanıtmak amacıyla katıldım" ifadesini kullandı.

Lübnan vatandaşı Nadin Hasan, ilk kez tattığı Türk yemeklerini çok beğendiğini, bazılarını yapmaya çalışacağını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Yarışma güzel etkinlik oldu, birçok yönden Lübnan ile Türk kültürü birbirine benziyor, bu yemekler eskiden Lübnan'da vardı."

Etkinliğin sonunda yemekleri en çok beğenilen 3 katılımcıya çeşitli hediyeler takdim edildi. - Beyrut

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Lübnan'da 'Türk Mutfağı Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement