‘Lüküs Hayat’ Bursa’da Sahnelendi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Kültür Sanat

‘Lüküs Hayat’ Bursa’da Sahnelendi

‘Lüküs Hayat’ Bursa’da Sahnelendi
22.03.2011 22:50  Güncelleme: 22:51

İBB Şehir Tiyatroları Tarafından 1985 Yılından Bu Yana Oynanan 'Lüküs Hayat', Sosyal Güvenlik Kurumu Bursa İl Müdürlüğü'nün Davetiyle Bursa'da Seyirci Önüne Çıktı.

Türk tiyatrosunun klasik eserlerinden olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları tarafından 1985 yılından bu yana sahnelenen 'Lüküs Hayat' adlı operet, Merinos AKKM'de Bursalı seyircileri kahkahaya boğdu. Yüzlerde bıraktığı tebessüm ve dillerden düşmeyen şarkısı ile pek çok kuşağın aklında yer eden; zengin oyuncu kadrosu, eskimeyen konusu ile 'Lüküs Hayat' adlı 3 perdelik operet, Bursa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bursa İl Müdürlüğü'nün konuğu olarak Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) sahne aldı. Türk tiyatrosunun mihenk taşı olan ve yönetmenliğini ünlü tiyatrocu Haldun Dörmen'in yaptığı Lüküs Hayat, Osmangazi Salonu'ndaki oyunu ile Bursalı izleyicileri kahkahaya boğdu. Salonu dolduran binlerce kişi, özellikle usta oyuncu Zihni Göktay'ın oynadığı sahnelerde bol bol alkışladı. 27 yıldır 'Lüküs Hayat' adlı oyun için sahnelere çıkarak bir dünya rakoru kıran usta oyuncu Zihni Göktay, 1 Ocak'ta emekli olmasının ardından ilk Bursa'da sahneye de dönmüş oldu.

Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, Cemal Reşit Rey'in müziklerini yaptığı, geçmişten günümüze olayların mizahi bir dille anlatıldığı operette, usta oyuncu Zihni Göktay'ın yanı sıra Şenay Saçbüker, Savaş Barutçu, Ayşegül İşsever, Münir Kutluğ, Derya Kurtuluş, Cem Karakaya, Aslı Aybars, Ali Gökmen Altuğ, İrem Aslan Aydın, Uğur Arda Aydın, Çağrı Hün, İlhan Kilimci, Betül Kızılok, Tolga Coşkun, Ümran İnceoğlu, Samet Hafızoğlu, Yılmaz Arda Alpkıray, Doğan Şirin, Özgür Dağ, Nurseli Tırışkan ve Ceysu Aygen yer aldı.

SGK personeli ve kamu kurumlarından çok sayıda davetlinin katıldığı programın başında konuşan SGK Bursa İl Müdürü Ramazan Yıldız, 27 yıldır sahnelenen ve Türk tiyatrosunun önemli bir mihank taşı olan 'Lüküs Hayat'ı Bursa'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. 'Gelişen Türkiye'de, değişen SGK' olarak bu tür etkinlikler düzenlediklerini de belirten Yıldız, yasada yapılan son değişikliklerle iş yükü artan personelin motivasyonunu artırmak, verimliliği yükseltmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat ‘Lüküs Hayat’ Bursa’da Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement