
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 74. yılında düzenlediği bir törenle andı. Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Mehmet Akif'in şiirleri ve özellikle büyük eseri "Safahat" ile yaşamaya devam ettiğini söyledi.
Sdkm'de Anlamlı Tören
SDKM Büyük Sahne'de gerçekleştirilen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Başkan Danışmanı Nermin Tol, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, İzmit Telekom Müdürü Mustafa Erdoğan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Mehmet Akif Safahat'ı İle Yaşıyor
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun konuşmasıyla devam etti. Vefatının 74. yılında İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle andıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Büyük şairimiz görevini en iyi şekilde yaptı. Mekânı cennet olsun. Ben inanıyorum ki, Mehmet Akif ölmedi, şiirleriyle ve özellikle Safahat'ı ile hala aramızda yaşıyor" dedi.
İlham Ve Güç Veriyor
Mehmet Akif Ersoy'un şiir, yazı ve vaazlarıyla millete ilham ve güç veren önemli bir insan olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, milli davanın gücünü onun eserlerinden aldığını ifade etti.
Akif'in İstiklal Harbi'nin manevi cephesinin önderi olduğunu ve Kurtuluş yolunun alevini ilk ateşleyenler arasında yer aldığına dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, büyük şairin "Korkma" diyerek 7 düvele baş kaldırdığını söyledi. Akif'in idealindeki gençliği Asım'ın neslinde gösterdiğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Akif işgal yıllarında geleceğe Asım ile baktı. Akif ölmedi, Safahat'la hala aramızda yaşıyor. Safahat'ı ne kadar okursak onun ruhunu o kadar şad etmiş oluruz" şeklinde konuştu.
Serdar Tuncer Akif'in Şiirlerini Okudu
Başkan Karaosmanoğlu'nun konuşmasının ardından sahneye TRT program yapımcısı ve sunucusu Serdar Tuncer geldi. Tuncer, törende Akif'in Bülbül ve Çanakkale Şehitleri'ne şiirlerini okudu. Salonda gençlerin çoğunlukta olduğunu gören Tuncer bu durumdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gençler, Türkçeye sahip çıkın, dil olmadan, din millet olmuyor.
Buradan ayrılırken, en azından siz Asım'ın nesline Türkçe'mizi emanet ederek gitmek isterim" dedi. Tuncer, Mehmet Akif'i unutturmayan ve onun adına böylesine önemli bir anma töreni düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür etti. Seslendirdiği şiirlerle anma törenine anlam katan Serdar Tuncer'e Başkan İbrahim Karaosmanoğlu çiçek vererek teşekkür etti.
Bahadıroğlu Mehmet Akif'i Anlattı
Anma töreni Yavuz Bahadıroğlu'nun "Akif'i anlamak" konulu söyleşi ile devam etti. Bahadıroğlu, sözlerine "Ne kadar Mehmet Akif yürekli çocuk, genç yetiştirebilirsek, Avrupa Birliği'nin de o denli üstüne çıkabiliriz" sözleriyle başladı. Mehmet Akif'i anlamak için önce onu yetiştiren anneyi tanımak gerektiğine dikkat çeken Yavuz Bahadıroğlu, "Akif annesinden sevgi, şevkat ve vermeyi öğrendi. O nedenle vatan sevgisine kendini feda edebildi. Milletvekili iken paltosu bile olmamasına karşın elindekini fakirle paylaşabildi.
Şefkatliydi, söz verdiği için vefat eden arkadaşının çocuklarına baktı ve onları okuttu. Sizler de Akif gibi olun, sözünüzü ciddiye alın ve arkasında durun. Bazı insanlar toprakta, bazı insanlar ise yürekte iz bırakır. Akif yürekte iz bırakan bir insan olduğu için bugün her yerde anılıyor" dedi. Konuşmasını tamamlayan Yavuz Bahadıroğlu'na Başkan Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Ersin Yazıcı teşekkür çiçeği verdi.
Bestelenmiş Eserleri Seslendirildi
Konuşmaların ardından Süleyman Erkişi 8 kişilik saz heyeti ile birlikte Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden bestelenmiş eserlerini seslendirdi.
Bilgi Evi Çocukları'ndan Muhteşem Gösteri
Anma töreninin son bölümünde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait Bilgi Evleri'nde eğitim gören çocukların hazırladığı İstiklal Marşı oratoryosu sunuldu.
İşte Asım'ın Nesli
Yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede oratoryoya hazırlanan çocuklar performanslarıyla büyük beğeni topladı. Oratoryonun ardından Başkan Danışmanı Nermin Tol ve Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü Mehmet Kesen, öğrencilerin eğitmeni Ümit Medine Şeker'e teşekkür ederek çiçek verdi. Başkan Danışmanı Tol, oratoryoyu büyük bir keyifle izlediklerini söyleyerek gençlere "İşte sizler Asım'ın neslisiniz" dedi.
Son Dakika › Kültür Sanat › Mehmet Akif Ersoy Anıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?