Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri

Mevlana\'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri

Konya Valisi Erol: "Misafirlerimizin, Mevlana'nın huzurunda bizim gibi gönülleri huzur dolarak,  onun öğretilerini hayatlarının geri kalanına yön verecek şekilde derlemeleri için dolu bir etkin...

27.11.2013 11:12

7-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ni 65 binden fazla kişinin izlemesi bekleniyor.

Konya Valisi Muammer Erol, Dedeman Otelde düzenlenen basın toplantısında, 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nde "Gönüller şad ola..." sloganının kullanılacağını belirtti.

Makamı Konya'nın sahibi olan Mevlana'nın mirasçıları olarak bu etkinliğin dolu dolu geçmesi için özel bir gayret gösterdiklerini ifade eden Erol, "7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek etkinliklere en az 65 bin misafir bekliyoruz. Misafirlerimizin, Mevlana'nın huzurunda bizim gibi gönülleri huzur dolarak, öğretilerini hayatlarının geri kalanına yön verecek şekilde derlemeleri için dolu bir etkinlik gayreti içinde olduk" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin yeryüzündeki mana, içerik ve kapsam açısında en önemli programlardan olduğunu belirtti.

Programların Konya'da ve ülkemizde bir bayram haftası olarak değerlendirildiğini anlatan Akyürek, şunları kaydetti:

"Biz bu etkinliğe ne derece önem verirsek o derece dünya çapında önemi artacaktır. Bu konuda Konyalılar olarak önemli bir sorumluluğumuz var. Dünyadaki en önemli değere ev sahipliği yapıyoruz. Bunu hissetmeliyiz. Programların şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Hazırlıkların bu noktaya gelmesinde emeği geçenler teşekkür ediyorum. Müşterek bir çalışma ortaya koyduk. Belediyelerimizin ve üniversitelerimizin katkıları var. Konya'daki birlik ve beraberliğin göstergesini bu programda yaşıyoruz."

Akyürek, Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'ndeki etkinliklerin değişik unsurlar katarak icra edilecek programlar olmadığını, bu şekil ve esası bozma çabalarına şahit olduklarını dile getirdi.

Konya olarak bu geleneği usulüne uygun olarak korumaya ve devam ettirmeye çalıştıklarını aktaran Akyürek, "Bu aynı zamanda bizim görevimiz. Geleneği koruyarak programlarda zenginleştirme yapıyoruz. Konya halkı olarak sorumluluklarımızın farkında olmalıyız. Bu 11 gün içinde insanlara her türlü muamelemizde daha hassas davranmalıyız. 10 binler Konya'ya gelecek. Bireyler olarak davranışlarımıza dikkat etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri 7 Aralık Cumartesi günü kandil uyandırma merasimi, sevgi ve hoşgörü yürüyüşü, çocuk semazenlerce icra edilecek sema töreni ve gülbang duası ile başlayacak.

Programlar 11 gün boyunca sema törenleri, Türk Tasavvuf Müziği konserleri, mesnevi dersleri, konferanslar ve sergi açılışlarıyla devam edecek. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement