Micro-Folie (Küçük Çılgınlık) Başlıyor! - Son Dakika
Kültür Sanat

Micro-Folie (Küçük Çılgınlık) Başlıyor!

Micro-Folie (Küçük Çılgınlık) Başlıyor!

Ankara Fransız Kültür Merkezi 2018 – 2019 kültür-sanat sezonu açılışını Micro-Folie dijital müze ve 3 boyutlu atölyeler ile yapıyor.

17.09.2018 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dijital müze, 3D baskı ve sanal gerçeklik atölyeleri Ankara'da!

24 Eylül –8 Aralık 2018 tarihleri arasında Ankara Fransız Kültür Merkezi'nde ziyarete açık olacak Micro-Folie dijital müze projesi, her yaştaki izleyicilerine, Fransa'daki 8 önemli müze ve kurumda bulunan 250 başyapıtı dev ekranda görme ve tabletler üzerinde inceleme olanağı sağlayacak.

Proje dahilinde, Versailles Sarayı, Pompidou Merkezi, Louvre Müzesi, Picasso Müzesi, Quai Branly, Philarmonie, Universcience ve Ulusal Müzeler, Grand Palais gibi kurumlarda yer alan 250 dev sanat eseri rehber eşliğinde dev ekrandan ve özel uygulamalar ile tabletlerden izlenebilecek.

Micro-Folie (Küçük Çılgınlık) Başlıyor!

Micro-Folie dijital müze kapsamında 3D baskı atölyeleri ve sanal gerçeklik gözlükleri ile filmlerin izlenebileceği sanal gerçeklik atölyeleri de düzenleniyor.

Tüm atölyeler ve rehber eşliğinde dijital müze girişleri ücretsiz olup, haftanın her günü çocuk ve yetişkin tüm Ankaralılar'ın ve özellikle okulların ziyaretine açıktır.

Micro-Folie "Küçük Çılgınlık" izleyicilerine büyük kültürel kurumların hazinelerine dijital ortamda ulaşılabilirlik sağlamak, yeni eserlerin yaratılmasına öncülük etmek ve fikir alışverişinin yapılacağı bir ortam yaratmayı hedefleyen bir kültür projesidir. Mimar Bernard Tschumi tarafından yapılan La Villette'teki « Folies » (çılgın fikirler) kültür parkından yola çıkarak gerçekleştirilen bu yenilikçi proje Fransa İletişim ve Kültür Bakanlığı tarafından hayata geçirilmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Micro-Folie (Küçük Çılgınlık) Başlıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement