İSTANBUL-PROF. DR. FUAT SEZGİN, SULTANGAZİ'DE SEMPOZYUMLA ANILDI - Son Dakika
Kültür Sanat

İSTANBUL-PROF. DR. FUAT SEZGİN, SULTANGAZİ'DE SEMPOZYUMLA ANILDI

Sultangazi'de İslam bilimi tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin'i anmak ve yeni nesillere anlatmak amacıyla belediyenin nikah salonunda bir sempozyum düzenledi.

23.12.2022 13:19  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi'de İslam bilimi tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin'i anmak ve yeni nesillere anlatmak amacıyla belediyenin nikah salonunda bir sempozyum düzenledi. İslam, sağlık ve doğa bilimi, matematik ve astronomi gibi konuların konuşulduğu sempozyuma birçok bilim insanı katıldı.

Sultangazi Belediyesi, 2021-2022 Bilim Kültür Sanat Sezonu'na adını verdiği, İslam bilimi tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin'i anmak, ardında bıraktığı eserleri anlamak ve yaşatmaya katkı sağlamak amacıyla 'Prof. Dr. Fuat Sezgin Sempozyumu' düzenledi.

Prof. Dr. Sezgin'in islam bilim tarihine olan katkılarının anlatıldığı, islam bilimi, sağlık bilimi, doğa bilimi, matematik ve astronomi gibi konular dahilinde oturumların düzenlendiği sempozyumda, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, İslam Bilimi Tarihi Araştırma Vakfı (İBTAV) Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Kırıkkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Yunus Kocabıyık, İBTAV Mütevelli Heyeti Üyesi Ayşegül Kutluca, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi doktora öğrencisi Yücel Aşıkoğlu, İBTAV Mütevelli Heyeti Üyesi Sümeyye Baybara, Selçuk Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Şahin, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Elif Gültekin, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Özdinç, İBTAV Mütevelli Heyeti Üyesi Mihriban Ataş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Bilim Tarihi doktora öğrencisi Saliha Budak ile çok sayıda katılımcı yer aldı.

YAVUZ: EN BÜYÜK KATKI BU TOPLUMLARA KAZANDIRDIĞI ÖZ GÜVENDİR

Sempozyumun açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, 'Prof. Dr. Fuat Sezgin gibi önemli bir ismin başta Türkiye olmak üzere bütün Müslüman toplumlara yaptığı en büyük katkı bu toplumlara kazandırdığı öz güvendir. Dünya bilim tarihine 12'nci yüzyıl gibi çok erken bir dönemde yapılan katkıları başta Almanca'da olmak üzere farklı uluslararası dillerde de literatüre kazandırarak buna çok büyük bir katkı sağlamıştır. Bugünün ülkemizin gençlerinin de aynı yolda özgüvenli bir şekilde, bilimsel anlamda, tırnak içerisinde söylüyorum icat çıkarttıklarını mutlulukla görüyoruz. İşte bunların hepsinin temelinde Fuat Sezgin hocamızın çalışmaları yatıyor. Sultangazi Belediye Başkanımızı, vakfımızı, vakfımızın başkanını tebrik ediyorum. Bu sene çok önemli bir konuyu ele aldılar ve yıl boyu her detayıyla çok güzel işlediler" ifadesini kullandı.

DURSUN: İSLAM BİLİM TARİHİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ise kendileri için gurur verici bir gün olduğunu belirterek "Fuat Sezgin hocamız İslam bilim tarihi açısından çok önemli aynı zamanda da külliyatı açısından İslam bilim tarihinde en önemli külliyatı vermiş olan hocamız. Bizler de Kültür Sanat Sezonumuzu 1 yıl boyunca Fuat Sezgin Sezonu ile devam ettirdik. Çeşitli konserlerimiz, tiyatrolarımız Fuat Sezgin Bilim Tarihi Müzesi'ne gezilerimiz, panellerimiz ve seminerlerimizle çok özel bir yılı hep beraber geçirmiş olduk. Bugün de finalini yapıyoruz. Fuat Sezgin'i özel olarak anacağımız, 2 gün boyunca devam edecek bir sempozyumla hem Sultangazililere hem de İstanbullulara bir iş yapmış olacağız, bu görevimizi ifa etmiş olacağız" dedi.

"AMACIMIZ UNUTTURMAMAK"

İslam Bilim tarihinin çok önemli olduğunu söyleyen Dursun, "Bu işleri yaparken en önemli amacımız unutturmamak. Bizim bilim tarihimize emek vermiş Türk bilim insanlarını unutturmamak. Bu görevle ve hassasiyetle devam ettik. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma gönülden tebrik ediyorum, onları kutluyorum, güzel bir iş çıkarttılar. Fuat Sezgin Vakfı ve Bilal Erdoğan her zaman yanımızdaydı. Çünkü onlar bilim tarihiyle ilgili çalışmalara özellikle Fuat Sezgin'le ilgili çalışmalara çok emek verdiler. Bereketli bir sezon, bereketli bir iş oldu? diye konuştu.

İSTANBUL-PROF. DR. FUAT SEZGİN, SULTANGAZİ\'DE SEMPOZYUMLA ANILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat İSTANBUL-PROF. DR. FUAT SEZGİN, SULTANGAZİ'DE SEMPOZYUMLA ANILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement