Rizeli modacı Hacere Orhan'ın keşan konseptli defilesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Rizeli modacı Hacere Orhan'ın keşan konseptli defilesi

Rizeli modacı Hacere Orhan\'ın keşan konseptli defilesi

Rize'de modacı Hacere Orhan tarafından tasarlanan keşan konseptli defile, mankenler tarafından Çay Çarşısı'nda tanıtıldı. Keşan kültürünü gelecek nesillere aktarmak isteyen Orhan, 580 yıllık hayatı olan örtüyü elbiselere uyarladı.

01.06.2023 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

RİZE'de modacı Hacere Orhan tarafından tasarlanan keşan konseptli defile, mankenler tarafından Çay Çarşısı'nda tanıtıldı.

Moda tasarımcısı Rizeli Hacere Orhan, annesinden anı kalan ve Karadeniz kültürünün sembollerinden 'keşan'ı elbiselere uyarladı. Abiye, takım elbise, şemsiye ve çantalarla buluşturulan keşan konseptli kıyafetler, mankenler tarafından Çay Çarşısı'nda düzenlenen defileyle tanıtıldı. 16'sı kadın, 20 mankenin podyumda tanıttığı kıyafetler, izleyiciler tarafından dikkatle incelendi. Keşan kültürünü gelecek nesillere aktarmak istediğini söyleyen Hacere Orhan, "Kaybolmaya yüz tutmuş bir kültürümüzü yeni neslimize sevdirip, kullanmalarını amaçladık. 580 yıllık hayatı olan örtümüzü her nesille, yabancı şehirlere ve ülkelere getirmenin gayreti içinde yaklaşık 6 yıldır fiilen üniversite olarak da bir çalışma yaptık. Anladık ki yeni nesil artık bunu kullanmıyor ama geçmişteki ninelerimiz keşana tutku ile bağlıydı. Analarımızın başına taktığı başörtüyü yıllar sonra geçmişin ihtiyacı geleceğin ilham kaynağı konseptin de yeniden gündeme getirmek istedik. Erkeklerin ceplerinde bir mendil, kadınların sırtlarında bir çanta, omuzlarında da şal olan keşanı yaşatmaya çalıştık" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Rizeli modacı Hacere Orhan'ın keşan konseptli defilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor
    11:39 Edirne Selimiye Meydanı'ndaki Havlucular Hanı'nda Restorasyon Çalışmaları Sürüyor

    Edirne'de, Selimiye Meydanı'ndaki 15. yüzyıl eserlerinden Havlucular Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Hanın çatısı eski yapılardan arındırıldıktan sonra dış duvarlarda restorasyon ekipleri betonarme ve tuğla yapıları söküp taş uyguluyor. Ayrıca, hanın yanında bulunan Mezit Bey Hamamı'nın kubbelerindeki betonarme yapılar da söküldü. Çalışmaların esnafın işini aksatmadan hızla ilerlediği belirtilirken, bölgenin çehresinin değişeceği ve tarihi güzelliğin daha da ön plana çıkacağı ifade edildi. Restorasyon çalışmalarının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi
    11:38 Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi

    Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümünde özel bir konser düzenledi. Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen konserde sevilen sanatçı Özgür Can Çoban, Çanakkale Zaferi'nin ruhunu yansıtan eserleri seslendirildi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, etkinliği gelecek nesillere aktarmak adına her yıl düzenlediklerini belirtti.

  • İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor
    11:28 İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor

    İş Sanat, Cumhuriyetin 100'üncü Yılı vesilesiyle İstanbul Eminönü'ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde ve Ankara Ulus'taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde açtığı 'Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları' sergisi Mart ayında son kez ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, açıldığı günden bugüne kadar 510 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi
    11:23 TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi

    TRT 2'de yayınlanan belgesel dizi, kültür sanat dünyasındaki unutulmaz karşılaşma ve tanışma hikayelerini ele alıyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Onur Hüseyin Kılınç'ın üstlendiği dizi, usta fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral ve hekim Ercan Kesal gibi isimlerin tanışma serüvenlerini anlatıyor. Dizi, sanatçıların ustalarıyla olan ilişkilerinin sanatlarını nasıl geliştirdiğini gösteriyor.

  • Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi
    11:14 Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi

    Embryo grubu, 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konserde cazseverlerle buluştu. Grup, 55 yıllık geçmişlerinden süzülüp gelen, doğaçlamalarla renklenen bir konser sundu. Festival, yarın Ondrej Krajnak konseriyle sona erecek.

  • Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü
    11:05 Emekli Polis Ahşap Eşya Yapımını Gelir Kapısına Dönüştürdü

    Mersin'de yaşayan 62 yaşındaki emekli polis Zekeriya Şimşek, emeklilik sonrası başladığı ahşap eşya yapımını gelir kaynağı haline getirdi. İlk olarak eşine ahşaptan spatula yapan Şimşek, ürünlerinin beğenilmesiyle satış yapmaya başladı. Atölyeye ihtiyaç duymadan ahşap sanatını sürdüren Şimşek, farklı ağaç türlerinden doğrama tahtası, spatula, tokmak gibi ürünler yapıyor.

  • Sırrını Biliyorum Filminin Galası Bursa'da Yapıldı
    11:03 Sırrını Biliyorum Filminin Galası Bursa'da Yapıldı

    Yönetmen Battal Karslıoğlu'nun yönettiği 'Sırrını Biliyorum' filminin galası, Bursa Osmangazi'de sinemaseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Filmin oyuncuları ve yapımcıları da galada hazır bulundu. Film, küçük bir kız çocuğunun hayallerini gerçekleştirmek için yaşadığı zorlu süreci ele alıyor.

  • Zeytinburnu Belediyesi 14. Fotoğraf Yarışması Başladı
    11:03 Zeytinburnu Belediyesi 14. Fotoğraf Yarışması Başladı

    Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Fotoğraf Yarışması başladı. Yarışmanın teması Zeytinburnu olacak ve serbest, foto öykü ve dron kategorilerinde gerçekleşecek. Yarışmaya çevrimiçi olarak başvuru yapılacak.

  • Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu
    10:38 Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu

    Hatay'da kurulan İsa Mesih Kilisesi Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafı olduğu Uluslararası Sözleşmeler ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, kanunları ve tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak Hıristiyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve usulüne uygun olarak ikamet eden yabancı uyruklu Hıristiyanlar'ın temel kurallara uygun olan dini, sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumda sevgi ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

  • Eskişehir'de Kızının Öldürülmesinin Ardından Açılan Resim Sergisi
    10:31 Eskişehir'de Kızının Öldürülmesinin Ardından Açılan Resim Sergisi

    Eskişehir'de kızının eski sevgilisi tarafından öldürülmesinin ardından psikolojik destek almak amacıyla gittiği resim kursunda ortaya çıkarttığı eserlerle sergi açan Mesut Çolakoğlu, 'Elimizden geldiği kadar diğer kadınlarımızı da dile getirmeye çalıştık, bu tür cinayetlerin artık bir son bulmasını istiyorum' dedi. Ayşenur Çolakoğlu adına açılan 'Ayşenur Resim Sergisi', ziyaretçilere büyük duygu yoğunluğu yaşattı. Sergi, Ayşenur Çolakoğlu'nun ve diğer cinayete kurban giden kadınların hayallerini ve yapacaklarını yansıtan resimlerle doluydu.

  • Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı
    09:49 Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı

    Eskişehir'de erkek arkadaşı tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu'nun babası, kızının hayallerini gerçekleştirmek ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla resim sergisi açtı. Sergide, baba ve kursiyerlerin Ayşenur Çolakoğlu anısına yaptığı 35 parça eser yer alıyor.


Advertisement