Şanlıurfa'da Gazze dayanışma çadırı kuruldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Şanlıurfa'da Gazze dayanışma çadırı kuruldu

Şanlıurfa\'da Gazze dayanışma çadırı kuruldu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Gazze Dayanışma Çadır'ı kuruldu.

23.10.2023 22:49  Güncelleme: 22:51

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Gazze Dayanışma Çadır'ı kuruldu.

Gazze Dayanışma Platformunca Hasan Çelebi Mahallesi Lezgo Park'ta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla kurulan dayanışma çadırının açılışı yapıldı.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi ve siyasi parti temsilcisinin de katıldığı açılış töreni, Siverek İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek'in yaptığı dua ile başladı.

Zulme yeltenenlerin bu sesi duyması gerektiğini belirten Çiçek, "Yeryüzünde dünyanın neresinde olursa olsun zulme yeltenen kim varsa Tel Aviv'dekiler ve dünyanın her noktasındaki bütün zalimler bu sesi duysun istiyoruz. Bu ses sadece bizim sesimiz değildir, bu ses insanlığın, yok sayılan, yok edilen ve öldürülen çocukların sesidir. Bu ses duyulsun ve yükselsin istiyoruz. Burada toplanan kardeşlerimizin amacı belki kalbinde insanlıktan bir parça kalmış birileri varsa bu sesi duyar ve bu sese karşılık adım atar diye buradayız." diye konuştu.

Şanlıurfa'dan yükselen sesin insanlığın sesi olduğunu belirten Çiçek,"Bu ses insanlığın sesidir ve dünyadaki zalimlere şunu söylemek istiyoruz. Filistin'de bir çocuk bırakmazsanız bile biz varız diye duruyoruz burada, bu sesi onun için veriyoruz. Biz artık şehitlerimizi saymayı bıraktık çünkü biz varız. Eğer ki bugün Gazze'deki tüm kardeşlerimizi yok etseniz, Filistin coğrafyasındaki kardeşlerimizi, özgür Filistin olmasın diye yok etseniz bile şunu bilin ki burada Filistin'i kurtaracak nesiller var ve geleceğiz bir gün orayı sizden alacağız. Bu sesi onun için veriyoruz ve onun için bu dayanışma çadırındayız." dedi.

Gazze Dayanışma Platformu Sözcüsü Fikret Aslanparçası da İsrail'in saldırılarını sürekli gündemde tutmanın önemli olduğunu söyledi.

Gazze halkının direnişi sürekli canlı tuttuklarını anımsatan Aslanparçası, "Bizde buradan fiili ve kavli dualarımızla desteğimizi göstermemiz lazım. Bu duruşu küçümsememek lazım, sürekli gündemimizde tutmamız gerekiyor. Bu direniş, Türkiye ve dünya Müslümanlarının bir araya gelerek bu direnci diri tutması kafirleri ve Yahudileri korkutuyor. Kurduğumuz Gazze Dayanışma Çadırı'nı da bu sebeple süresiz olarak kurduk. Katılımın her geçen gün artacağına ve Siyonistleri korkutacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şanlıurfa'da Gazze dayanışma çadırı kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement