Sergiyi Çaldılar - Son Dakika
Kültür Sanat

Sergiyi Çaldılar


Sergiyi Çaldılar

Beşiktaş'ta Saldırıya Uğradı, Üsküdar'da Çalındı…

20.10.2010 19:53

Bimeras Kültür Vakfı tarafından dördüncü kez düzenlenen iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali kapsamında Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy meydanları için planlanan Free Zone Istanbul (Serbest Bölge İstanbul) sergisine 1 6 Ekim Cumartesi günü Beşiktaş'ta saldırıda bulunulmuştu.

Sergi, 18 Ekim Pazartesi günü Kadıköy ve Üsküdar meydanlarına da yerleştirildi. Bugün ise Üsküdar Meydanı'na yerleştirilen 25 sanat eserinin çalındığı öğrenildi. Bimeras Yönetim Kurulu Vakfı Başkanı Aydın Silier, Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak sergiyi çalanlar hakkında şikayette bulundu.

Uluslararası üne sahip tasarımcılar Rosan Bosch ve Rune Fjord'un İstanbul için tasarladıkları sergi alışılmış işaretleri dönüştürerek kent mekanlarındaki bazı alışkanlıklara ve kurallara mizahi bir bakış getiriyor. Sergi böylece özel alan ile kamusal alan arasındaki sınırları incelerken, paylaştığımız ortak alanlarda birbirimizle konuşup tartışabileceğimiz yeni bölgeler yaratmayı hedefliyor.

Üsküdar'daki 25 eser çalındı

'Serbest Bölge İstanbul' sergisinin başına ilginç olaylar gelmeye devam ediyor. Sergi Beşiktaş'ta saldırıya uğramasının ardından Üsküdar ve Kadıköy meydanlarına da 18 Ekim Pazartesi günü yerleştirildi. Ancak Bimeras Kültür Vakfı yöneticileri Üsküdar Meydanı'na yerleştirilen eserlerin 10-15 kişilik bir grup tarafından toplanarak sergi alanından kaldırıldığını öğrendi. Üsküdar Meydanı'ndaki esnaf, 25 adet sanat eserini çalan gençleri gördüğünü ancak bu kişilerin kimler oldukları bilmediklerini ifade ettiler.

Serginin çalındığı haberini alan Bimeras Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Silier, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek eserleri çalan kişiler hakkında şikayette bulundu. Silier emniyet yetkililerinden sergiyi oluşturan 25 parça eserin bulunmasını istedi. Polis geniş kapsamlı araştırma başlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Sergiyi Çaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement