THY, Rize-Artvin Havalimanına Orta Doğu'dan haftada 2 charter seferi başlatacak - Son Dakika
Son Dakika Logo
Kültür Sanat

THY, Rize-Artvin Havalimanına Orta Doğu'dan haftada 2 charter seferi başlatacak

THY, Rize-Artvin Havalimanına Orta Doğu\'dan haftada 2 charter seferi başlatacak
30.04.2024 22:51

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Rize-Artvin Havalimanı'na Orta Doğu'da belirlenen ülkelerden haftada 2 charter seferi başlatacaklarını açıkladı. Ekşi, Rize'ye doğrudan uçuşlar için planlama yapıldığını ve THY'nin charter seferlerinin diğer havayolları tarafından da takip edileceğini belirtti. Programa Rize Valisi, Belediye Başkanı ve Orta Doğu'dan gelen heyetler katıldı.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, Rize- Artvin Havalimanına Orta Doğu'da belirlenen ülkelerden haftada 2 charter seferi başlatacaklarını kaydetti.

Orta Doğu Kültür ve Turizm Zirvesi programda konuşan Ekşi, Rize'ye doğrudan uçuşlar için yapılabilecekleri planladıklarını anlattı.

"Orta Doğu, yurt içi satış başkanımız ve havalimanı müdürümüzle bir çalışma yaptık. Memnuniyet duyacağımız bir müjdeyi planladık ." diyen Ekşi, şunları kaydetti:

"Bütün şartlarımızı zorlayarak haftada 2 charter seferini Rize'ye ayırmaya karar verdik. Arkadaşlarımız bu konuda çalıştı ve bize teyit verdi. Orta Doğu'da belirlenen ülkelerden haftada 2 charter seferiyle süreci başlatmış olacağız. İnşallah THY'nin charter seferleri başladıktan sonra diğer havayollarının da bunu takip edeceğini, Rize charter seferlerinin artık standart bir uygulama haline geleceğini bekliyoruz. 2025 yılında gelecek talepler doğrultusunda burada daha fazla kaynak ayırma fırsatına sahip olacağız."

Programa, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bayram Yığcı ve Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Umman'dan gelen heyetler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat THY, Rize-Artvin Havalimanına Orta Doğu'dan haftada 2 charter seferi başlatacak - Son Dakika


Advertisement