Yaşlılar İlk Kez Sinema İle Tanıştı - Son Dakika
Kültür Sanat

Yaşlılar İlk Kez Sinema İle Tanıştı

Yaşlılar İlk Kez Sinema İle Tanıştı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında, Dünya Yaşlılar Günü Nedeniyle, Daha Önce Hiç Sinemaya Gitmemiş Yaşlılar, Sinema ile Tanıştı.

24.03.2011 19:21

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 17 yıldır hizmet veren Cinemarine Sinemaları tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, dünya yaşlılar günü nedeniyle, daha önce hiç sinemaya gitmemiş yaşlılar, sinema ile tanıştı. "Bu beyaz ışığın ardında yaşam var" sloganı ile gerçekleştirilen proje kapsamında ilk kez sinema salonuna giren yaşlılar, çekimleri Bodrum'da yapılan ve Mart ayında vizyona giren "Yürü Gari İbram" filmini izledi.

Bodrum Cinemarine Sinemaları'nın, sinemanın zenginliğinden mahrum yaşayan insanlara ulaşmak, onları sinemayla buluşturmak amacıyla, "Bu beyaz ışığın ardında yaşam var" sloganı ile başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Yalı beldesinde yaşayan 50 yaşlı sinemaya geldi. Yalı Belediyesi'nin desteğiyle, ilk kez sinemaya gelen yaşlılar, yöresel bir film olan, senaristliğini ve yönetmenliğini Harun Özakıncı'nın yaptığı "Yürü Gari İbram" filmini izledi. Sinema yönetimi tarafından yaşlılara, sinemanın olmazsa olmazı patlamış mısır dağıtıldı.

Beş ilde hizmet veren Cinemarine Sinemaları'nın bu etkinliğini sadece Bodrum'da değil, diğer salonlarda da uygulamak için çalışmaların yapıldığını belirten Bodrum Cinemarine Halkla İlişkiler Müdürü Süheyla Kiraz, " Türkiye'de 40 milyon sinema bileti satılıyor ancak, bu rakam 40 milyon kişinin sinemaya gittiğini göstermiyor. Büyük şehirlerde sıklıkla sinema giden izleyicileri göz önünde bulundurursak, sinemaya giden kişi sayısı 10 milyonu geçmez. Bu da her 8 kişiden 7'sinin sinemaya hiç gitmediğini gösteriyor. Cinemarine ailesi olarak, sinemanın bir sanat, kültür olduğunu, dünya görüşü olduğunu, insanın yaşama farklı bir bakış açısı ile bakmasını sağladığını düşünüyoruz ve bu nedenle sinemanın bu zenginliğinden mahrum yaşayan insanları ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Yaşlılar İlk Kez Sinema İle Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement