1001 Gece’ Dizisinin Görkemli Partisi - Son Dakika
Magazin

1001 Gece’ Dizisinin Görkemli Partisi

1001 Gece’ Dizisinin Görkemli Partisi

"Format Avcısı" Dünya Tv Patronlarını ve Ünlüleri "1001 Gece" Dizisine Özel Partide Buluşturdu!

18.03.2011 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk dizilerini dünyaya açan, dünya televizyonlarına "gelin-kaynana" formatı satarak büyük yankı uyandıran ve "Eski Eşim Nikah Şahidim" gibi iddialı formatları keşfeden Global Agency'nin Ceo'su İzzet Pinto, Balkanlar'da efsaneye dönüşmesini sağladığı "1001 Gece" dizisinin şerefine, 15 Mart Salı akşamı, Coco Clementine'de uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir parti verdi. DISCOP Fuarı kapsamında düzenlenen, 300 dünya kanalı ve format şirketinin katıldığı bu görkemli partide, Türkiye'den de ünlüler geçidi yaşandı. Bu dev partinin ev sahipliğini yapan Pinto'nun, "1001 Gece" dizisi ekibinin yanı sıra özel konuklarından birisi de dünyayı kasıp kavuran The Island'ın yazarı Victoria Hislop'tu… Bergüzar Korel ve Halit Ergenç de bu başarıdan çok memnun olduklarını yine beraber bir proje gelirse oynamak istediklerini açıkladı.

Türkiye'de olay yaratan "Gelinim Olur musun?" isimli formatı dünyada 30'a yakın ülkeye satan, dizi, film ve televizyon formatlarını dünyaya pazarlayan, 'komşu'nun en büyük kanalının dünya distribütörü, dünya televizyon sektörünün en hızlı büyüyen 5 distribütör şirketinden biri Global Agency'nin CEO'su İzzet Pinto; şimdi de dünya TV devlerinin bir araya geldiği DISCOP Televizyon Yayıncılığı Fuarı kapsamında, Coco Clementine'de gerçekleştirilen çok özel partiye yaptığı ev sahipliğiyle adından söz ettirdi...

Ortadoğu, Balkanlar ve Merkez Asya'nın televizyon patronları, yapımcı şirketleri, kısaca 300 dünya kanalı ve format şirketinin katıldığı bu görkemli partinin onur konukları ise "1001 Gece" dizi ekibiydi. Türkiye'den de ünlü simaların da büyük ilgi gösterdiği parti, gece geç saatlere kadar sürdü.

Global Agency'nin "1001 Gece" dizisinin Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Yunanistan gibi 10'u aşkın Balkan ülkelerinde yayınlanması ve reyting rekorları kırmasının şerefine, 15 Mart Salı akşamı, Coco Clementine'de yapılan bu muazzam partide, sektörün devlerinin yanı sıra sanat, cemiyet ve iş hayatının önemli kişileri de bu keyifli gecedeki yerini aldı. Dünyanın her yerinden gelen kanal yönetici ve patronlarının yanısıra sadece geceyi takip etmek için Slovakya gibi Balkan ülkelerinden çok sayıda basın mensubu partiye katıldı.

Uzun süre hafızalardan silinmeyecek saatlerin yaşandığı bu özel gece; masallara ithafen kırmızı halıdan büyüleyici bir giriş yapan, Bergüzar Korel ve Halit Ergenç'in başrollerini paylaştığı '1001 Gece' ekibinin teşrifiyle başladı. Partinin bir başka güzelliği ise; yine İzzet Pinto'nun başarısı olan, dizisiyle Yunanistan'ı, kitabıyla da dünyayı kasıp kavuran The Island'ın (Ada) yazarı Victoria Hislop'un da bu gecede basın ve cemiyetle buluşması oldu.

"1001 Gece" dizisini Balkanlar'da fenomen yapan, "Aşk-ı Memnu" dizisinin senaryo haklarını dünyaya satan ve "Eski Eşim Nikah Şahidim" gibi yine dünyayı kasıp kavuracak projelere imza atan, İzzet Pinto'nun partide sürprizleri bununla da bitmedi; eğlenceyi tavan yaptıran şarkılarıyla Amerikalı oyuncu-şarkıcı Jimmie Wilson ve geceye özel şovuyla dansöz Dora izleyenleri kendinden geçirdi.

Halit Ergenc ve Berguzer Korel, '1001 Gece'nin Balkanlar'da yakaladığı başarı bizi çok mutlu etti. İkimiz de güzel bi proje gelirse tekrar aynı projede olmayı istiyoruz. Ancak yeni projenin de yine '1001 Gece' gibi başarılı olması gerekir... Bizim aramızda hiçbir zaman kıskançlık olmuyor. İş ayr evlilik ayrı. Hem özel hayatımızda hem de iş hayatımızda her şey çok keyifli gidiyor... Ikimiz de işimizi yapıyoruz. İş ile ilgili problemleri dahi birbirimize yansıtmayız, evimize geldiğimizde dışardaki yaşananlar hep dışarda kalır... Evliliğimize ve eve yansıtmayız. Öpüşme haberleri gibi bizimle ilgili çıkan haberlere de takılmıyoruz. Bizi üzmüyor, biz sadece işimizi yapıyoruz' dediler.

Izzet Pinto bu özel gece, '1001 Gece' dizisi ve Türk dizilerinin yurt dışındaki başarısı ile ilgili ''Türk dizileri artık sınırlarını aştı. Özellikle Orta Doğu, Balkanlar ve Eski Yugoslavya'dan muazzam bir ilgi var. '1001 Gece' şuanda 10'u aşkın Balkanlar ülkesinde reyting rekorları kırmakta.... Yayınlandığı her ülkede müthiş ses getirdi. Hatta Hırvatistan'da insanlar yeni doğan bebeklerine Onur ve Şehrazat isimlerini koymaya başladılar. Dizinin etkisi ile her geçen gün bu ülkelerden Türkiye'ye gelen turist sayısında müthiş bir artış görülüyor. Ülkemizde ilk kez düzenlenen, tüm dünya devi kanal ve format şirketlerini bir araya getiren Discop Televizyon Format Fuarını fırsat bildik ve bizim için özel bir yere sahip olan '1001 Gece' için büyük bir prestij partisi vermek istedik.

Türk dizilerinin gördüğü ilgi tüm Balkanlar'da ve hatta tüm dünyada gün be gün artıyor diyebiliriz. Yayınlandığı her bölümüyle büyük ses getiren "Aşk-ı Memnu" dizisinin senaryosu da geçtiğimiz dönemde İtalya'ya Berlusconi'nin kanalına sattık. Yakın bir zamanda diğer Avrupa ülkelerine de satışlarımız gerçekleşecek, hatta 'Aşk-ı Memnu' Amerika'ya bile satılmak üzere. Genel olarak bakıldığında dizilerin satışlarının yapıldığı tüm ülkelerden güzel geri dönüşler alıyoruz. Özellikle Balkanlar'daki izleyiciler Türk dizilerinin bağımlısı haline geldiler. Bu özel partide Bergüzar Korel ve Halit Ergenç'i görmek için Balkan ülkelerinden özel olarak basın mensupları bile geldi. Artık o bölge bizden gelecek yeni dizileri heyecanla bekliyor ve takip ediyor... Şu ana kadar satışını gerçekleştirdiğimiz dizi ve programlarla 40'ı aşkın ülkeye ulaştık. Hedefimiz ise daha çok ülkeye ulaşabileceğimiz, büyük miktarda izleyici kitlesi yakalayabileceğimiz diziler ve formatları bulmak. İhracatını yapacağımız format ve diziler Binbir Gece ve Aşk-ı Memnu'dan da anlaşılacağı gibi Türkiye'de de büyük ses getiren, kaliteli ve yüksek izlenme oranlarına sahip diziler olacaktır. Dünyaya açacağımız son proje ise 'Muhteşem Yüzyıl' olacak... O da tüm ülkelerden şimdiden büyük ilgi görüyor ve inanılmaz başarılara imza atacağına inanıyoruz...' dedi.

Daha önce 2009 ve 2010 yılında Discop East'e katılan, toplamda ise Cannes'dan Las Vegas'a kadar 16 tane fuarda önemli başarılara imza atan, bugün itibariyle 26 TV formatı, dizi ve filmin dünya temsilciliğini yürüten Global Agency, ilk kez İstanbul'da gerçekleştirilen DISCOP Televizyon Yayıncılığı Fuarı'nda, sektörün en önemli TV kanalları ve format şirketleriyle olan yakın ilişkileri sebebiyle ev sahipliği görevini üstleniyor...

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin 1001 Gece’ Dizisinin Görkemli Partisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement