Bana "Masal Gibi Şarkı Söylüyor" Diyorlar - Son Dakika
Magazin

Bana "Masal Gibi Şarkı Söylüyor" Diyorlar

Bana "Masal Gibi Şarkı Söylüyor" Diyorlar

Yaptığı dizi ve film müzikleriyle tanınan genç müzisyen Nedim Zeper: Şarkılarımı kalpten söylüyorum.

25.05.2012 06:03

Bir dönem 'Ayrılık-Şakası Yok Bunun' adlı şarkıyla çıkış yapan Nedim Zeper, ilk albümü 'Bir Haber Ver'i piyasaya çıkardı. 'İstanbul Çocukları' ve 'Mazi Kalbimde' gibi dizilerin müziklerine de imza atan Zeper, aynı zamanda bir müzik programının yapımcılığını da üstleniyor. "Benim şarkılarımın diğerlerinden farkı, onları yaşayarak söylüyor olmam" diyen genç şarkıcı ile Adana'dan İstanbul'a uzanan müzik yolculuğunu ve hedeflerini konuştuk...

EKONOMİ OKUDUM

İstanbul serüveniniz nasıl başladı?

2005 yılında benden habersiz, siyah bir karton üzerinde 'Ayrılık-Şakası Yok Bunun' yazan bir CD'm çıktı ve çok tutuldu. Beğenilmesinin nedeni şarkının içindeki samimi duygulardı. Sanırım benim de sessiz bir samimiyetim var. Bu sayede insanların kalbine ulaştığımı düşünüyorum.

2005 yılındaki ilk albümden sonra ortalıklarda yoktunuz. Neler yaptınız?

Dizi, film ve belgesel müzikleri yaptım. Bir yandan da TRT'de müzik programı yapımcılığına imza attım. O kadar yoğundum ki... Bu arada konserler de verdim. Son olarak Taksim'de bir konser vermiştim; insanlar kar, kış demeden geldi.

Peki müzik eğitiminiz var mı?

Ekonomi mezunuyum ama çok iyi şan hocalarından ders aldım. Şarkılarımı kalpten söylüyorum. Bu yüzden insanlar şarkılarımı seviyor ve "Masal gibi şarkı söylüyor" diyor benim için.

BENİ DİKKATLE DİNLERLER

Nasıl oluyor bu masal gibi okumak?

Lisede okuduğum yıllarda, en sevdiğim şey Eğitim Vakfı'na gidip kitap okumaktı. Ömer Seyfettin'in kitaplarını okurdum ve oradaki masallardan etkilendim.

Beste yaptığınızı nasıl fark ettiniz?

Kişi kendi yeteneğini fark edemez; başkaları tarafından keşfedilirsiniz. Hiç iyi gitar çalamadım, basketbolda iyi değildim. Ama şarkılarımı söylemeye başladığımda herkesin sustuğunu ve beni dikkatle dinlemeye başladığını fark ettim.

Beste verdiğiniz isimler oldu mu?

Bu albümde kendi söz ve müziğim olan tek bir şarkı var. Çünkü diğer şarkılar o kadar güzeldi ki çıkaramadım! Ama beste verdiğim sürpriz isimler olacak, şu anda açıklamak istemiyorum. Zamanı gelince herkes öğrenecek. Albümdeki şarkılar anlattığım masalların özüdür aslında.

NORMAL BİR ADAM DEĞİLİM

Yaptığınız müziğin tarzı nedir?

Etnik pop. Gerçi bunu ben söylemiyorum, gelen tüm mesajlar bu yönde. Artık insanlar bir Nedim Zeper tarzının oturduğunu düşünüyorlar.

Daha önce hangi dizilerin müziğini yaptınız?

'İstanbul Çocukları' başta olmak üzere 'Mazi Kalbimde' dizisinin müziklerini yaptım ama özellikle 'Mazi Kalbimde' çok sevdiğim ve etkilendiğim müziklerle dolu. Dizinin tüm müziklerini değiştirdik. Serkan Sönmezocak ile birlikte çalıştık.

Hayatınızda önceliğiniz nedir?

Bu şarkıların insanlara ulaşmasını istiyorum. Bu albüm çok güzel haberlerle dolu. Gece 03.30'da bile "Bir sonraki adımda ne yapmalıyım" diye düşünüp yatağından sıçrayan bir adamım.

Tuhaf bir durum değil mi?

Ben de pek normal bir adam değilim zaten. Çok sıra dışı olduğum için farklıyım.

Popüler olmak sizde rahatsızlık yaratacak mı?

Herkesin tanıdığı popüler bir adam olma derdinde değilim ki; sindire sindire yürüyorum. Benden önce şarkılarım ünlendi. Ben saygınlık kazanmak istiyorum. Benim derdim iyi bir insan olabilmek. Benim şarkılarıma kefil olacak dinleyicilerle olmak.

#Sayfa#

ASLINDA HEPİMİZ SESSİZLİĞİ SEVİYORUZ

"Çok kalabalığız; beynimizden aynı anda binbir düşünce geçiyor. Hayatlarımız karmakarışık, her birimiz duygu patlaması yaşıyoruz. Kendi kendimize kalmak istiyoruz; herkeste sessiz bir yere gidelim özlemi var. Aslında biz sessizliği seviyoruz. Benim yaptığım şarkılarda da bu sessizlik bulunuyor. Bu nedenle şarkılarıma kefilim."

MEDİTASYONU SIK SIK YAPARIM

Kuantum ve meditasyon merakınız nereden geliyor?

Yıllar önce Adana'da kimse bilmezken ve Türkiye'de bu şekilde popüler değilken ben meditasyon yapıyordum. Şimdi de sık sık yaparım. Bu konulara merakım, okuduğum kitaplardan geliyor. Kendi iç yolculuğuma spiritüel duyguları merak ederek çıktım. Kimse organik tarım nedir bilmezken; ben Şişli'deki pazara gider, kendime uygun ürünleri alırdım. Aşık olduğum kitaplar ve aşık olduğum lezzetler sayesinde iyi bir gurmeyimdir. Arkadaşlarım nereye gitmeleri gerektiğini bana sorarlar.

ÖZEL BİR AŞIĞIM

Olaylara pozitif bakabilen bir yapınız var gibi... Ancak hayatınızda aşık olup terk edildiğiniz ve ağladığınız, içiniz çıkana kadar bağırıp isyan ettiğiniz olmadı mı hiç?

Gözyaşlarımın akmaya başladığı noktayı ifade edecek söz bulmak zordur. Ben özel bir aşığım; o yanımı benden alırsanız hiçbir anlam ifade etmem. Beni kadınlar büyüttü, hayatıma giren bütün kadınlara teşekkür ederim. Çok daha derinlerde yaşayan bir adamım. İnsana dair bütün duygular bende yaşıyor.

ÖLDÜKTEN SONRA ANILMAK İSTERİM

Türkiye'de kimi dinlersiniz?

Yaşar'ı çok severim; hemşehrim olması dışında Akdeniz şarkılarını çok güzel yansıttığını düşünüyorum. Ayrıca Candan Erçetin, Fatih Erkoç, Teoman çok sevdiğim isimler. Bu albümlerin herkeste olması gerekir diye düşünüyorum.

Bundan sonra ki hedefleriniz neler?

Barış Manço hayatı güzel anlattı. Tüm şarkılarında hayata dair minik mesajları vardı. Sanırım bu mesleği yaparken yaptığım hareketlere, söylediğim sözlere her zaman dikkat edeceğim. Ben öldükten sonra söylediklerim ve yaptıklarımla hep anılmak istiyorum. Bu yolculukta değer katacağım bir adam yaratmak istiyorum. Eğer bu adamdan şüphe edersem sabah müziği bırakırım. Verdiğim mesajlar birilerine geçer, geçmez; bilemem ama ben hissediyorum ki güzel şeyler olacak.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Bana 'Masal Gibi Şarkı Söylüyor' Diyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement