Esra Zeynep Yücel: Hepimiz 'Misafir' özlemi çekiyoruz - Son Dakika
Magazin

Esra Zeynep Yücel: Hepimiz 'Misafir' özlemi çekiyoruz

Esra Zeynep Yücel: Hepimiz \'Misafir\' özlemi çekiyoruz

Yeni albümünüz "Misafir" hayırlı olsun. Bu projeyle ilgili nasıl yorumlar alıyorsunuz? Proje bazında "Hedefime ulaştım" diyebiliyor musunuz?Benim hayata bakış tarzım, iyi müzik yapabilmek ve dinleyenlere kaliteli müzik sunabilmek.

06.05.2021 18:04  Güncelleme: 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni albümünüz "Misafir" hayırlı olsun. Bu projeyle ilgili nasıl yorumlar alıyorsunuz? Proje bazında "Hedefime ulaştım" diyebiliyor musunuz?

Benim hayata bakış tarzım, iyi müzik yapabilmek ve dinleyenlere kaliteli müzik sunabilmek. "Misafir" çok içime sinen bir albüm oldu. Çok değerli isimlerin eserlerini seslendirdim. Gelen güzel yorumlar bu isimlere karşı beni mahcup etmediği için çok değerli. İnandığım yolda bana güç veriyor. Şarkılarım dinlendikçe ben daha fazla çalışmak istiyorum. Karakterim gereği hiçbir zaman "Tamam budur" ya da "Hedefime ulaştım" diyemiyorum. Hala araştırmaya, hala daha da iyisini yapmak için çalışmaya devam ediyorum. Hatta yavaş yavaş üçüncü albümde neler yapmalıyım, üstüne neler katabilirim telaşına girmeye başladım.

Albümün ismi neden "Misafir"?

Misafir, pandemi döneminde hepimizden uzakta bir sözcük oldu. Sevdiklerimizi göremedik aylarca, birbirimize misafir olamadık uzun zaman. Bu süreç devam da ediyor maalesef. Hepimizin çok özlemini çektiği bir kelime "Misafir". Ben de bu albümle, herkesin evine "Misafir" olmak istedim açıkçası.

Geçtiğimiz mayıs ayında bir gün, albümün içinde bulunan "Bir Ömürlük Misafir" şarkısını dinliyor ve bir yandan şarkıyı çözmeye çalışıyordum. Sevgili Erkan Oğur'un yazdığı sözler o kadar yoğun ki, bir yandan gözlerim dolmuş. Nasıl bir karakterle bu şarkıyı yorumlayacağımı düşünürken, "Buldum!" dedim içim coşarak; "Albümün adı Misafir."

TÜRKÜLER HEP

GERÇEĞİ ANLATIR

Milyonlar tarafından ezbere bilinen türküleri seslendirerek, halk müziğine de selam yollamış oldunuz. En ünlü piyanistlerden opera sanatçısına kadar, bu topraklarda doğup büyüyen her müzisyenin mutlaka bir gün türkü yorumladığına şahit oluyoruz. Sizce bunun sebebi nedir?

Sebebi toprak sevdası. Dünyada birçok yerde bulundum ama ülkeme dönerken hep "Ohh kavuşuyorum" diye özlemle geldim. Ben Karadeniz kızıyım, huyum suyum da Karadenizlidir. Anadolu insanına bayılırım, her yerini çok severim ülkemizin. Hani derler ya "taşı, toprağı altın" diye. Türküler bana hep gerçeği anlatır. Türkülerde yalan dolan yoktur. Türkülerde samimiyet vardır, gerçeklik vardır. Duygu anlatır türküler. Ben zaten duygunun, gerçeğin peşinde olduğum için, beni benden alıyor türküler. Bir de güzel yorumla, duygular değerse bana, o zaman tadından geçilmez türkülerin.

Bir önceki albümünüzde caz eserleri seslendirdiniz. Şimdi ise bambaşka bir tarzla karşımızdasınız. Ters köşe işleri sevdiğinizi söyleyebilir miyiz?

Müziği farklılaştırmayı çok sevmiyorum aslında. Misafir albümünde de caz tınıları var. Mesela "Nayino" şarkısında İlhan Erşahin saksafonuyla, "Sen Benden Gittin Gideli"de Cem Tuncer gitar solosuyla müthiş caz esintileri kattılar şarkılara. "Misafir" albümü caz ağırlıklı bir albüm değil ama birçok rengin, sentezin barındığı bir albüm. Açıkçası evrensel bir albüm. Bizim toprağımızın etnik enstrümanlarıyla süslenmiş, toprağımızın çok değerli müzisyenlerinin katkılarıyla oluşmuş bir çalışma. Bu arada ters köşeleri de çok severim. Hayatta konfor alanımdan çıkıp cesaretle, risk alarak iş yapmaya bayılırım. Her risk yeni bir öğretidir.

Esra <a class='keyword-sd' href='/zeynep-yucel/' title='Zeynep Yücel'>Zeynep Yücel</a>: Hepimiz 'Misafir' özlemi çekiyoruz

İYİ Kİ PANDEMİDE

O RİSKLERİ ALMIŞIZ

"Beni Vur" şarkısında Ahmet Kaya'nın sesini duymak herkesi etkilemiştir. Bu eseri seslendirirken neler hissettiniz? Daha önce de "Kum Gibi"yi yorumlamıştınız. Ahmet Kaya hakkında neler düşünüyorsunuz?

Ahmet Kaya bir ekoldür. Bazı müzisyenleri dinlerken okuldaymış hissi gelir bana. "Burada ne hissetmiş, niçin böyle söylemiş" diye düşünür, yorumları üstüne saatlerce kafa patlatırım. İşte Ahmet Kaya da onlardan biri. Ahmet Kaya eserini okuyabilmek için sevgili Gülten Hanım'dan (Ahmet Kaya'nın eşi) onay almak gerekir. Sağ olsun Gülten Hanım da inandı projeye.

"Beni Vur"u ilk duyduğum anda, gerçekten şarkının sözü gibi vuruldum. Herkese dinlettim, zor bir şarkı, aralığı geniş, erkek sesine göre yazılmış. Üstünde çok çalışarak ortaya çıkardık. Albümün prodüktörü sevgili Hasan Saltık dedi ki; "Hüseyin Ay da olsun bu şarkıda". Sevgili Hüseyin çok değerli bir yorumcu, kendisiyle düet yapınca, şarkı çok keyifli bir yere geldi.

Albümü, pandemi döneminde çıkardınız. Hazırlık aşamasında zorluk yaşadınız mı?

Albüm tamamen pandemi döneminde oluştu. Ürettiğim için o kadar mutluydum ki, hiçbir zorluk yokmuş gibi yaşadım. Sadece bir hedefim vardı; bu albümü isteğim gibi kaydedip dinleyiciye ulaştırabilmek. Herkesin müziğe ihtiyacı var, biz müzisyenlerin de üretmeye. İlk başlarda uzaktan görüşmelerle ilerlettik projeyi. Sonrasında stüdyo kayıtlarına başladık. Kayıtlarda çok dikkat ettik ama yine de ister istemez kapalı bir stüdyo ortamında müzisyen arkadaşlarımızla beraberdik. Ortaya çıkan sonuca baktığımda, iyi ki o riskleri almışız diyorum.

Pandemi sürecinde nelerle meşgul oluyorsunuz; bu sıkıntılı süreci nasıl geçiriyorsunuz?

Genelde hep üretmeye çalışarak geçirdim ve geçiriyorum. Onun dışında spor yapmaya önem veriyorum, yemek denemeleri yapıyorum. Ailemi, sevdiklerimi görüyorum mesafeli bir şekilde. Dizilere sarıyorum zaman zaman. Sağlıklı kalmaya çalışıp, renklendirmeye çalışıyorum hayatı.

İNANIRSAM, ASLA DÖNMEM

Pop şarkıların, yeni nesil ezgilerin liste başı olduğu bir dönemde eski eserleri, akustik düzenlemelerle seslendirdiniz. Peki "dinlenmeme" kaygısı yaşadınız mı?

İnandığım hiçbir şeyde kaygı yaşamam. İnanmam ve hissetmem lazım en başta. Eğer bunlarda tamamsam, hiç düşünmeden başlarım. Cesaretliyimdir, risk almaktan çekinmem. İnanırsam asla dönmem. Çok dinlerim, fikir alırım, sonunda hislerimin yönüne giderim. Bu proje o kadar güzel bir enerjiyle aktı ki, iyi ki yapmışız diyorum. Pop albümü olmamasına rağmen, dinlenmelerimiz gayet iyi durumda.

BENİM İÇİN POPÜLERLİK

HİÇBİR ZAMAN ÖNEMLİ OLMADI

"Nayino" klibiniz ile YouTube'da kısa sürede 1 milyon barajını aştınız. Bu size neler hissettiriyor? Sosyal medyada popüler olmak sizin için önemli midir?

"Nayino" benim için çok değerli bir eser. Çok değerli isimler eşlik etti; sevgili Cengiz Özkan, İlhan Erşahin. Düzenlemeyi Engin Arslan ve Cem Tuncer yaptı. "Nayino" nun saflığına, içtenliğine o kadar inanıyorduk ki, bu yüzden doğal, akustik bir performans videosu çektik. Açıkçası klibin bu kadar kısa sürede bu rakamlara gelmesini beklemiyordum. O doğallığı dinleyici çok sevdi, değişik geldi galiba.

Popülerlik hiçbir zaman önemli olmadı benim hayatımda, hiç kafa yormadım açıkçası. Ben hep işimin peşinden gittim. Sosyal medyayı işim gereği kullanıyorum tabii ki. Dinleyenlere söylemek istediklerimi söylüyorum, şarkılarımı ulaştırıyorum. Popüler olmak adına farklı bir Esra yansıtmamaya çalışıyorum, günlük hayatımda ne isem sosyal medyada da aynıyım.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Esra Zeynep Yücel: Hepimiz 'Misafir' özlemi çekiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.


Advertisement