Filmlerin Kötü Adamı Yeni Projelere Göz Kırptı - Son Dakika
Magazin

Filmlerin Kötü Adamı Yeni Projelere Göz Kırptı

Filmlerin Kötü Adamı Yeni Projelere Göz Kırptı

Karakter oyuncusu Sedat Erdiş, Samsun'da 1.Tiyatro Köyü Buluşması'na katıldı ve yeni film projeleri hakkında bilgi verdi.

05.07.2013 11:08

Karakter oyuncusu Sedat Erdiş, Samsun'da 1. Tiyatro Köyü Buluşması'na katıldı ve yeni film projeleri hakkında bilgi verdi.

Karadeniz'e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği tarafından 1. Tiyatro Köyü Buluşması düzenlendi. Samsun'un Atakum ilçesi Çakırlar Korusu'nda düzenlenen etkinliğe son yılların sinema ve dizi filmlerin vazgeçilmez karakter oyuncusu Sedat Erdiş de katıldı. Filmlerin kötü adamı Sedat Erdiş, memleketi Samsun'da olmanın ve 1. Tiyatro Köyü Buluşması'nda yer almanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Tiyatro, sinema ve dizi filmlerinin son 10 yıldır Samsun'dan dışa açılan tek sanatçısı olduğunu belirten Sedat Erdiş, " 'Parmaklıklar Ardında' dizisi ile başlayıp 30 bölüm oynadıktan sonra 'Zoraki Başkan'da 5 bölüm, 'Arka Sokaklar' dizisi, Beyazıt Öztürk ile birlikte 'Yalan Dünya', ardından 'Kurtlar Vadisi Pusu'da 4 bölüm Tüğgeneral Sedat karakterini canlandırdım. Onun hemen ardından 'Tatar Ramazan' filminin birinci bölümünde misafir sanatçı olarak oynadım, 'Şefkat Tepe' dizisinden teklif geldi. 20 bölümdür de 'Şefkat Tepe'de rol alıyorum. Önümüzde yeni projeler var, 4 ayrı dizi teklifi var. İçinden birini değerlendireceğim. Ancak, 'Görüş Günü Kadınları' biraz daha öne çıkmış durumda. İki tane sinema filmimiz var. Birini Nevşehir'de, biri ise İzmit'te çekilecek. 'Hacıosman' ve 'Denizden Gelen Çığlık' filmleri. Denizden Gelen Çığlık gerçek bir hikaye. 1952 yılında Körfez'de Batan Üsküdar Gemisi'ndeki deniz kazasında 300 kişi hayatını kaybetmişti. Onun hikayesi çekilecek. Filmi Azeri yönetmen yönetecek. Projelerimiz bunlar" dedi.

Karadeniz'e Kıyısı Olan Tiyatrolar Birliği'nin Türkiye'de çok örneği görülmemiş bir buluşma gerçekleştirdiğini ifade eden Sedat Erdiş, "1. Tiyatro Köyü Buluşması'nda misafirim. Burada akademisyenler tarafından keyifli atölye çalışması yapılıyor. Zonguldak'tan Artvin'e kadar tüm Karadeniz'de kıyısı olan tiyatroların buluşma noktası. Gerçek anlamda tiyatro sanatının bilinçlendirmek. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında Karadeniz illerinde çok bilinçli tiyatro yapılmıyor. KATİB Başkanı Cem Kaynar, Türkiye'nin bilinen akademisyenlerini Samsun'a getirip burada drama ve atölye çalışmalarını ve bilgilerini birçok tiyatro sanatçısı adına uygulamalı olarak gösteriyor. Paneller yapılıyor. Karadeniz'deki ve ülkedeki tiyatronun durumu ve tiyatro hangi aşamadan geçerse daha iyi algılanabilir? Tiyatrocular bu şekilde bilinçlendiriyorlar" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Filmlerin Kötü Adamı Yeni Projelere Göz Kırptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement