Haydi rast gele... - Son Dakika
Magazin

Haydi rast gele...

Haydi rast gele...

Balıkçı şapka, gençlerin en sevdiği müzisyenlerden Billie Eilish ve Justin Bieber gibi isimlerin stillerinin anahtar parçalarından biri. Kate Spade, Anna Sui, Jacquemus, Fendi ve Dior gibi markaların son koleksiyonlarının da gözdesi.

04.07.2020 07:33  Güncelleme: 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkçı şapka, gençlerin en sevdiği müzisyenlerden Billie Eilish ve Justin Bieber gibi isimlerin stillerinin anahtar parçalarından biri. Kate Spade, Anna Sui, Jacquemus, Fendi ve Dior gibi markaların son koleksiyonlarının da gözdesi. Ama son aylardaki yoğun ilginin sebebi, 1980'li ve 90'lı yıllara damga vuran ünlü basketbolcu Michael Jordan'ın hayatının anlatıldığı yeni belgesel 'Son Dans' olsa gerek.

Zira, dönemin bir diğer popüler basketbolcusu Dennis Rodman'ın, leoparlı balıkçı şapkasıyla ABD'nin ünlü bir televizyon programına katıldığı o görüntü hafızalarımızı tazeledi; sosyal medyada çok konuşuldu. Rodman'ın şapkasıyla tamamladığı havalı görünümünün ve sezonun bir başka gözde trendi leoparla bir araya gelmiş olmasının da bu popülerlikte etkisi olduğunu söyleyebiliriz.

Balıkçı şapkalarının 14'üncü yüzyıldan beri var olduğuna dair kaynaklar olsa da günümüzdeki tasarımına yakın haliyle asıl doğuşunun 1900'lerin başında olduğu söyleniyor. Birçok ikonik moda parçası gibi işlevsel bir nedenle ortaya çıkan bu şapka, balıkçı ve çiftçilerin su geçirmez bir modele duyduğu ihtiyaçla tasarlanmış.

Nereden nereye...

1940'larda ilk kez orduda kullanılmaya başlamış ve üniformaların bir parçası olmuş. Bir moda aksesuarı olarak anılması 1960'lara dayanıyor ama asıl çıkışını 1990'lı yıllarda yapıyor. O yıllarda özellikle hip-hop şarkıcılarının stillerinin tamamlayıcısı olarak görülen balıkçı şapkaları (moda literatüründeki deyimiyle bucket şapkalar) günümüzdeyse farklı stillerin tamamlayıcısı olma yolunda ilerliyor.

HANGİ MODELLERİ TERCİH ETMELİ?

Kumaş seçimi önemli. Yaz için gabardin, hasır ya da kanvas kumaştan olanları tercih ederken, kış için pelüş ya da yünlü olanlara yönelebilirsiniz.

Farklılık arayanlardansanız batik, etnik ve hatta inek desenli olanları çok popüler. Desenli bir tercih edenler içinse önerimiz elbette, kıyafetlerinizi daha nötr renklerde tutmanız yönünde...

Plajda ve tamamen güneşten korunma amacıyla kullanacaksınız daha geniş kenarlı olanları tercih etmelisiniz.

Daha dramatik bir görünüm için çene altından bağlanan modeller var.

Haydi rast gele...
Siyahtan vazgeçemeyenlere  Zara'nın erkek bölümünden seçtiğimiz bu modeli öneriyoruz. 49.95 lira

Haydi rast gele...
Beyaz ve ekru tonlardaki uzun elbiselerle çok yakışacak olan bu şapkayı Mango'dan seçtik. 119.99 lira

Haydi rast gele...

Rengiyle romantik ama aynı zamanda eğlenceli bu şapkaya DeFacto mağazalarından ulaşabilirsiniz. 35.99 lira

Haydi rast gele...

Batik desenli bu model, rengarenk olmayı sevenlere! Trendyol.com üzerinden ulaşabilirsiniz. 89.90 lira

Haydi rast gele...

Nike'ın neon rengi ve ip detayıyla iddialı olan bu şapkası hem erkek hem kadınlar için. 199.99 lira

Haydi rast gele...
Morhipo.com üzerinden ulaşabileceğiniz etnik desenli bu modelin markası Divarese... 74 lira

Haydi rast gele...

Bershka'dan seçtiğimiz modeli, çift taraflı olması sayesinde, leoparlı ya da düz siyah olarak kullanmanız mümkün. 69.95 lira

Haydi rast gele...

Kamuflaj desenli bu şapkayı Mavi'nin erkek bölümünden seçtik. 69.99 lira

Haydi rast gele...

Columbia marka bu üniseks şapka klasik tavrıyla her stile uyum sağlayacak ve uzun yıllar modası geçmeyecek havada. 279.90 lira

Haydi rast gele...

Rengi ve tarzıyla safariyi çağrıştıran bu şapka Koton'dan... 39.99 lira

HAUTE COUTURE, SPOR GİYİMLE BULUŞTU

Haydi rast gele...

Christian Dior markasının erkek bölümünün sanat direktörü Kim Jones, 2020 Sonbahar/Kış  Erkek koleksiyonu için Jordan Brand ile bir araya gelerek Air Jordan 1 ikonik modelini yeniden yorumladı. Aralarında şort, ceket, pantolon, balıkçı şapkası, süveter, gömlek ve hatta kravatın da olduğu

hem spor hem de klasik giyimi bir araya getiren bir koleksiyon ortaya çıktı.

Kim Jones, koleksiyonu hazırlarken en büyük ilham kaynağının efsanevi basketbolcu Michael Jordan'ın günlük hayatındaki stili olduğunu söylüyor. Jordan'ın maçta dışında hep takım elbise giymesi, Kim Jones'a spor ve klasik giyim arasında denge yakalaması konusunda ilham vermiş. Takım elbiseler, Air Jordan 1 spor ayakkabıyla bir araya getirilmiş. Air Dior kapsül koleksiyonu Dior'un internet sitesinde satışa çıktığı ilk gün tükendi. 8 Temmuz'dan itibaren de dünyanın farklı yerlerinde bulunan Dior pop-up mağazalarında yeniden satışa sunulacak.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Haydi rast gele... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement