Kendimle barıştım, aklım, kalbim ve bedenim bir oldu - Son Dakika
Magazin

Kendimle barıştım, aklım, kalbim ve bedenim bir oldu

Kendimle barıştım, aklım, kalbim ve bedenim bir oldu

Sahnede tıpkı adı gibi bir adam o. Sert ve güçlü. Ama yüz yüze geldiğinizde sizi sakin bir ruh ve güleç bir ifade karşılıyor.

15.05.2020 08:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahnede tıpkı adı gibi bir adam o. Sert ve güçlü. Ama yüz yüze geldiğinizde sizi sakin bir ruh ve güleç bir ifade karşılıyor. Sadece müzik değil, pek çok konuda fikri olan isimlerden. Son 12 senedir bir değişim içinde. Adeta kendini yeniden keşfediyor. "Fevriliğin ve isyanın çocukluk olduğunu" söylüyor. Demirkan'la evliliğinden çocuğuna, Teksas'taki yaşamından geçmişine bir yolculuğa çıkıyoruz.

Sizi 1992'de 'Pentagram'la tanıdık. Rock'n roll yaşayan, marjinal bir duruşunuz vardı. Gerçekten öyle bir hayat mı sürdünüz?

Büyük ölçüde evet. Özellikle öyle bir duruş sergilemek için çaba sarf etmedim. 34-35 yaşlarımda o hayat biraz yavaşlamaya başladı.

Altı yıl önce bir röportajınızda da "Antidepresanı bıraktım" demişsiniz... Ne değişti?

Kendimle barıştım. En önemlisi bu.

Biraz açsak...

Aklım, kalbim ve bedenim bir oldu. Kendimi, dünyayı, insanları oldukları gibi görme ve kabul etme gücü kazandım. Kolay değil. Öncelikle insanın kendini olduğu gibi kabul edip sevmesi kadar zor bir şey yok. Ancak ondan sonra insanları ve geri kalan her şeyi gerçekten sevmeyi başarabilirsiniz. O zaman da hem kendiniz değişirsiniz hem de dünya değişir...

Şimdiye kadar hakkınızda bildiğimiz en büyük yanlış neydi?

Ara sıra "Çalışması zor" ve "Soğuk" gibi şeyler duyuyorum etraftan.

Öyle değil mi?

Hayır, gerçek bunun tam tersi. Bunlar nereden çıkıyor, kim çıkarıyor fikrim yok.

Hayatınızda söylediğiniz en büyük yalan ne?

"İş aşktan önemlidir" yalanı.

En çok ne için ve ne zaman susmanız gerekti?

Haksızlığa uğrayınca fevri davranıp hata yapmamak için susmayı öğrendim. Sabırlıyımdır ama bazı zamanlar oldu ki bu sabrı test etti. Sustum.

İnsan kendi sorumluluğunu alınca ruhu da güçleniyor

Panik atağınız varmış...

Yıllar önce vardı, çoktan geçti. İnsan kendi sorumluluğunu alınca ruhu da güçleniyor; korkular, panikler geçmişte kalıyor. Tavsiyem ilaçlarla kendinizi zehirlemeyin.

Bütün bunlardan yola çıkarak hayatınızda bir şarkı veya film olsa adı ve türü ne olurdu?

'Yol' klasik hikaye anlatımında temel bir temadır. Kahramanın yolculuğu temasında 'Odisseus' gibi, 'Matrix' veya 'Yüzüklerin Efendisi' gibi kahramanın naif ve çocukça başladığı, sonra gitgide geliştiği; savaşlı, aşklı, mutlu, hüzünlü, romantik ve epik bir aksiyon-drama olurdu sanırım. Biraz abartmış olabilirim tabii (gülüyor).

Yıllar sonra bu günleri 'kapsülize' edecek bir kayıt olsun istedim

Yeni tekliniz 'Deli Hayaller'... Şarkının bu dönemde çıkmasının özel bir sebebi var mı?

Evet. Salgın günlerinde "evde kal" kararıyla birlikte bambaşka bir hayatımız oldu. Süreç en başta kaygı ve korkuyla başlayıp daha sonra belirsizliğin yarattığı bir umutsuzluğa dönüştü. İnsanlar hayallerini, umutlarını ertelemeye hatta onlara inanmamaya başladılar. O sıralarda Instagram üzerinden bir canlı yayın yaptım. Çok fazla katılım oldu ve dinleyicime bir şey vermek istediğimi hissedip bu şarkıyı yazdım.

Sizin deli hayalleriniz var mı?

Var, hep oldu. Hayal kurmaya ve onları gerçekleştirmek adına yaşamaya devam ediyorum.

Klibinizi hayranlarınızdan gelen görüntülerle çektiniz. Hikayesini anlatır mısınız?

Salgın günlerini yansıtan, yıllar sonra baktığımızda bu günleri 'kapsülize' edecek bir anı, bir kayıt olsun istedim. Bu sebeple şarkı söyleyen, enstrüman çalan kişilerden oluşan

bir video yaptık.

Pentagram grubunda değilsiniz ama hala bazı konserlere katılıyorsunuz. Pentagram'ın sizdeki karşılığı ne?

Grup evrim geçirdi ve hepimiz tekrar birlikteyiz aslında. Pentagram benim için 'kardeşliktir'. Müzikal ve fikirsel bir tabandır.

Günümüzde müziğin kalitesinin 'tıklanmalar' üzerinden ölçülmesine ne diyorsunuz?

Sosyal medya öncesinde de "Popüler olan daha iyidir" diye düşünen bir kitle vardı. Bilinen kartopu efektiyle daha çok bilinirdi. Ama benim asıl ilgilendiğim kitle popülere dikkat harcamayan, kendi değerleri üzerinden müzik keşfeden kitle. Tık sayısına kanmayıp müziğe, sanatçıya göre seçimini yapan kitle hala bu işin temel çarkını döndürüyor.

Sakin ve iklimi Bodrum'a benzeyen bir yerde yaşamayı seçtik

Kendimle barıştım, aklım, kalbim ve bedenim bir oldu

Alternatif müzik yapanların magazine uzak durduğunu biliyoruz. Ama siz bir dönem yaşadığınız ilişkiler, ayrılıklarla gündemden düşmediniz.  O süreç size ne öğretti?

Sakin, akılcı olmayı. Fevriliğin ve isyanın çocukluk olduğunu.

İki sene önce Teksas'a yerleştiniz. Sebep müzik ya da magazin dünyasına kırgınlık mıydı?

2016'da New York'a, 2018'de Teksas'a taşındık. Her yıl en az dört ayı Türkiye'de geçiriyorum. Buraya taşınmamızın sebebi tamamen ailevi ve şahsi sebeplerden. Bahsettiğin gibi bir kırgınlığım yok.

Neden Teksas peki?

Sakin ve iklimi Bodrum'a benzeyen bir yerde yaşamak istedik. Kariyerimi de ülke dışına taşımak istiyordum. Uzaktan olmuyor. Teksas Austin, blues ve rock kenti. Burası için 'Dünyanın canlı müzik başkenti' deniyor. Evde stüdyom var, her gün yeni şeyler üretiyorum.

Dışarıdan nasıl göründüğü konusunu hayatımdan çıkardım

Sahnelerin sert adamı artık evli ve çocuklu. Sizi bebek altı değiştirirken düşünemiyorum...

Evli ve çocuklu olunca "Sahnelerin sert adamı" olunmuyor mu? Bildiğimiz, sevdiğimiz rock ve metal sanatçılarının neredeyse tamamı çocuklu ve stabil bir evlilik hayatları var. Dinleyicimin de evlilik hayatları ve çocukları var. Şimdi onları çok daha iyi anlayabiliyor, ortak duygularımızı şarkılara dökebiliyorum. Soruna gelince; çoğu baba gibi ben de becerebildiğim kadar bebeğin her ihtiyacını karşılamaya çalıştım tabii.

Evlilik kavramına uzakken, 40 yaşından sonra sizi nikah masasına oturtan neydi?

Zamanının geldiğini hissettim. Dünya maceramızda bu sayfayı da açmaya karar verdik.

Eşiniz Seda (İnce) liseden arkadaşınız. İnsan yaş ilerledikçe güvenli sulara mı dönüyor?

Bunun psikolojik nedenlerini araştırmadım. Her şey 'klik' eder ya. Öyle bir his.

Bu aşkı nasıl anlatırsınız?

Henüz bunu tarif etmeye yetecek kadar büyümedim.

O ne demek?

Bir şeyi tarif etmek için onu önce aklınızın kavraması lazım. Ruh bunu kavrar, anlar, kapsar ama aklın ona yetişmesi için çok büyümesi gerekir. Belki bu sorunu yıllar sonra cevaplamaya yetecek kadar ehil bir aklım olur. Umarım...

Çocuğunuz Atlas dört yaşında. Babalık size ve müziğinize nasıl yansıdı?

Oğlumu büyütürken ben de büyüyorum. Bütün bu süreç dinleyicimle daha sıcak, samimi bir ilişki kurmama yol açtı. Şimdi ne alakası var diyeceksin!

Evet. Ne alaka?

Kendimi ve insanları sınırsız bir şefkat ve sevecenlikle kabul etmeyi, müzik yaparken, özellikle de söz yazarken kalbimi, ruhumu korkusuzca açmayı öğrendim. Dışarıdan nasıl göründüğü konusunu hayatımdan çıkardım. Beni tanıyacak, dinleyecek birileri varsa olduğum gibi bilsin. Herhangi bir şeyi allayıp pullayıp daha cazip bir hale getirmeye çalışmaya gerek yok.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Kendimle barıştım, aklım, kalbim ve bedenim bir oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak
    16:37 Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak

    Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' adlı şiirinin Yeni Türkü tarafından izinsiz kullanıldığını ve bu durumdan üzüntü duyduğunu açıkladı. Mungan, konuyla ilgili dava açılacağını duyurdu.

  • Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül verildi
    16:36 Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül verildi

    41'incisi düzenlenen ödül töreninde, Tiyatrokare'nin sahneye koyduğu 'Ağaçlar Ayakta Ölür' ve 'Veda' oyunlarıyla seyircilerini büyüleyen Nevra Serezli'ye ödül verildi. Serezli, ödülü alırken gözyaşlarını tutamadı ve 'Bir gün ikincisini de ben alırım diye ümitleniyordum' dedi. Tiyatrokare'nin kurucusu Nedim Saban ise İsmail Dümbüllü Ödülü'nün tiyatro öğrencilerinin seçimiyle verilmesinden gurur duyduğunu belirtti.

  • Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu
    16:36 Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu

    Orhan Gencebay'ın Şişli'deki iftar programında Cumhur İttifakı'na destek vermesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Eşi Sevim Emre ise Gencebay'ın siyaset üstü bir kişilik olduğunu ve hangi parti vatanı için uğraşıyorsa yanlarında olduklarını belirtti.

  • Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu
    16:36 Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu

    Survivor All Star yarışmacısı Adem Kılıççı, Gökhan Çınar'ın konuğu olduğu Katarsis programında iddialı sözler söyledi. Kılıççı, Survivor'da yaşadığı zorlukları anlattı ve neden bu yıl yarışmaya katılmadığını açıkladı. Ayrıca, Nisa'nın şampiyonluğuna sevindiğini ve Acun Ilıcalı'ya kırgın olduğunu belirtti.

  • Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak
    16:35 Ünlü Sanatçı Onur Akın, Uzun Süre Sonra CHP Mitinginde Sahne Alacak

    CHP'den milletvekili adayı gösterilmemesi üzerine siyaseti bıraktığını açıklayan Onur Akın, CHP mitinginde şarkılar söyleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü'nün konuşacağı mitingde Onur Akın sahne alacak. Daha önce siyasette vefa görmediğini belirten sanatçı, 2009 yılından bu yana CHP için beste yapmıştı.

  • Akıllı Telefonları Zararlı Yazılımlara Karşı Nasıl Daha Güvenli Hale Getirebilirsiniz?
    16:34 Akıllı Telefonları Zararlı Yazılımlara Karşı Nasıl Daha Güvenli Hale Getirebilirsiniz?

    Bilgisayar korsanları, giderek daha fazla akıllı telefonları hedef alıyor.

  • Madonna, Brezilya'daki Son Konserini Ücretsiz Verecek
    16:34 Madonna, Brezilya'daki Son Konserini Ücretsiz Verecek

    Dünyaca ünlü şarkıcı Madonna, turne provasında geçirdiği ciddi bakteriyel enfeksiyonun ardından yoğun bakıma kaldırılmıştı. Uzun bir tedavi sürecinin ardından dünya turnesine devam eden Madonna, Brezilya'nın Rio de Janerio şehrinde vereceği son konserin ücretsiz olacağını duyurdu. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Los Angeles'taki konserindeki bir olayla da gündeme gelen Madonna, oturan bir dinleyiciye yönelik yaptığı hareketle sosyal medyada tepki çekti.

  • Leonardo DiCaprio'nun kız arkadaşı Vittoria Ceretti'nin parmağında yüzük takması nişan söylentilerini alevlendirdi
    16:23 Leonardo DiCaprio'nun kız arkadaşı Vittoria Ceretti'nin parmağında yüzük takması nişan söylentilerini alevlendirdi

    Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio'nun İtalyan model kız arkadaşı Vittoria Ceretti'nin parmağında yüzük takması, çiftin nişanlanacağı söylentilerini güçlendirdi. Ceretti'nin bir etkinlikte devasa bir nişan yüzüğüne benzeyen bir şey taktığı görüldü ve bu durum, DiCaprio'nun artık evleneceği yorumlarına neden oldu. DiCaprio'nun genç partnerler tercih ettiği bilinirken, Ceretti'nin 25 yaşında olması, çiftin yaş uyumunu gösteriyor.

  • Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı
    16:10 Buckingham Sarayı Önünde Sütyensiz Model Şaşkınlık Yarattı

    Londra merkezli ünlü moda markası Poster Girl için çalışan bir model, Buckingham Sarayı'nın önünde sütyensiz dolaşınca büyük ilgi uyandırdı. Modelin cesur davranışı, markanın sezon ortası indirimlerini tanıtmak için özel bir görevde olduğu halde tartışmalara neden oldu. Poster Girl markası ise olayı sosyal medya hesapları üzerinden tanıtarak marka bilinirliğini artırmaya çalıştı.

  • 14:50 "Ben Hz. Meryem" videosu ortalığı karıştırdı! Hedefteki isimden açıklama geldi: Gerçek değil, dava açıyorum

    Bir kadının şeyhliğini ilan ederek "Ben Hz. Meryem" yazılı videosu viral oldu. Videonun tepki çekmesinin ardından açıklama yapan Kübra Acar isimli kadın, "Umre ziyaretimde çekilen görüntüler tanımadığım kişiler tarafından paylaşılmış. Yazılan yazı ve haberler gerçeği yansıtmıyor. Yasal süreç başlatılmıştır" dedi.

  • Birçok suçla yargılanan rapçi Diddy'nin cinsel ilişki ağında model Daphne Joy'un da adı geçiyor
    14:06 Birçok suçla yargılanan rapçi Diddy'nin cinsel ilişki ağında model Daphne Joy'un da adı geçiyor

    Hakkında İnsan kaçakçılığı, fuhuş, saldırı, cinsel taciz ve silah kaçakçılığı gibi suçlamalar bulunan rapçi Diddy'nin Rapçi 50 Cent'in eski sevgilisi Daphne Joy'u da cinsel ilişki ticaretinde kullandığı ortaya çıktı.

  • Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
    13:48 Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı

    Yakın çevrelerini 150 milyon lira dolandırdığı iddia edilen sosyal medya fenomeni Kıvanç ve eşi Beril Talu'nun, kuaförünü de 7 bin dolar dolandırdığı ortaya çıktı. Dosya, yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.


Advertisement