#takibetakip - Son Dakika
Magazin

#takibetakip

#takibetakip

Yıl 2001. Ülke, Melihçiler ve Eraycılar olarak ikiye bölünmüş durumda.

23.11.2019 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıl 2001. Ülke, Melihçiler ve Eraycılar olarak ikiye bölünmüş durumda. Aylardır, 24 saatin mümkün olan her dakikasında nefes almadan izlediğimiz 'Biri Bizi Gözetliyor'un ilk sezonu Melih'in galibiyetiyle bitiyor ama hem programın hem benzerlerinin arkası çığ gibi geliyor. Tabii ki onları da göz kırpmadan izliyoruz. Dedikodular, küçük hesaplar, büyük numaralar bizim hayatımızda hiç olmazmış gibi dehşete kapılıyor, sonra o programların parçası olmak, ekranda yarışmak üzere seçilmek için çırpınıyoruz. Akademisyen yazar Tayfun Atay'ın deyişiyle 'meşhuriyet çağı'nın göbeğindeyiz ve meşhuriyete giden yol televizyon ekranından geçiyor. Günümüze gelelim; o dönemde doğan çocuklar 18'ini geçti. Artık hayatımızda sosyal medya var, "Kanalıma hoş geldiniz" var. Bir bölümü üç saate yayılan diziler var ama istediğimiz programı istediğimiz zaman izleyeceğimiz platformlar da var. Sanki dizginler elimizde, sanki kendimizi göstermek için kanalların bizi seçmesine gerek yok gibi. Derken, çarşamba sabahı Ajans Press'in açıklaması geliyor: Her gün 3 saat 34 dakikayı televizyon ekranının karşısında geçiriyormuşuz. 2006'nın günlük televizyon izleme süresi olan 5 saat 8 dakikayı azaltmışız epey ama her gün 3.5 saat az değil. İşte bu bilgi, sosyal medyayla doğrudan ilgili 'Beni Takip Et'in neden bir televizyon kanalında yayımlandığını da gayet güzel açıklıyor bence. Kendi kanallarımız, sosyal medyamız var tabii ama kısa yoldan öne çıkmanın, görünür olmanın yolu hala televizyondan geçiyor.

Yarışmanın bonus'u Doğa Bey

Geçen pazartesi günü yayına başlayan programda sosyal medya fenomeni olmak için kıyasıya yarışan 10 kişilik bir ekip var; amaç herkesin takipçi sayısını artırması. Hafta içi her gün 'Survivor'ın çok hafif versiyonu olan çeşitli yarışmalar düzenleniyor, kazanan takım üyeleri takipçilerine de ödüller kazandırıyor, haftalık YouTube videoları oluşturuluyor, cuma günleri elenen belli oluyor. Sekiz hafta sonra en çok takipçiyi kazanan yarışmayı da kazanmış olacak, bu kadar basit. 'Kızlar' ve 'erkekler' takımı olarak ikiye bölünmüş ekibin en 'yaşlısı' 29 yaşında. Yarışmacılar arasında iç mimarlık master'ı yapmış olan da var, liseyi dışarıdan bitirmeye çalışan da. Kendi tiyatrosunu kuran eski güreşçi (gayet genç birisi), Bolu'da İstanbul sokak modasını yaygınlaştırmaya çalışan delidolu genç kıza karşı yarışıyor. Kızlar takımının üyeleri arasında 'Zalim İstanbul'un Ceren'ini andıran iki, 'Güneşin Kızları'nın Selin'ini andıran bir yarışmacı var, erkekler takımı 'Çukur' kadrosundan transfer gibi. Günlük sohbetleri sırasında YouTube'da başarılı olmak için sosyal medyada 'trend' neyse o konuda video çekmek gerektiğini açıklayan da var, "Troll bir yapım var" dedikten sonra sunucu Jess Molho 'troll'ü izleyiciler için açıklamasını isteyince, "Herkesin yapmak istediği ama yapamadığı şeyleri izlemesi. Türkiyemizde yapılabilecek şeylerin yapılamamış hali" diyerek Molho ile birlikte bizim de kafamızı karıştıran da. Sonuç olarak hemen hepsi önce fenomen olmak, sonra da mümkünse oyuncu olmak isteyen 10 genç insan. Bonus olarak da 'BBG' döneminde haftanın finalini açıklarken verdiği eslerle 'gençliğimizi kurutan' ve şu an Benjamin Button'la yarışan Doğa (Sülen) Bey bulunuyor. (teve2, hafta içi her gün 16.45)

2

Hercule Poirot ve Miss Marple gibi polisiye edebiyata damgasını vurmuş pek çok karakter yaratan Agatha Christie'nin iki farklı eserinden uyarlanan iki mini dizi birden BluTv'de yayında. Üç bölümden oluşan 'Ordeal by Innocence'; Bill Nighy, Matthew Goode, Luke Treadaway ve Anthony Boyle gibi İngiliz sinema ve televizyonlarının önemli isimlerini bir araya getiriyor. Christie'nin Türkiye'de 'Şahidin Gözleri' adıyla raflardaki yerini alan romanından uyarlanan mini-dizi, polisiyeseverleri 1954 Noel'ine, Londra'nın zengin ailelerinden Argyll'ların malikanesine götürüyor. 'The ABC Murders' ise merkezine Agatha Christie'nin efsanevi karakteri Hercule Poirot'yu alıyor. Türkiye'de 'Cinayet Alfabesi' adıyla yayımlanan romandan uyarlanan mini-dizide Poirot bir seri katilin peşine düşüyor. Sarah Phelphs imzalı dizide başrolleri, Rupert Grint ile John Malkovich paylaşıyor.

#takibetakip

Yılın en çok beklenen filmlerinden biri, belki de en çok bekleneni. Martin Scorsese, Robert de Niro, Al Pacino, Joe Pesci. Ustaların (ve Netflix'in) gövde gösterisi. Filmin eleştirisini de haftaya Uğur Vardan'dan okursunuz.

#takibetakip

Beş yeni program

1-Dizi: 'Güvercin'in senaristi Halil Özer, yönetmeni Altan Dönmez. İlk bölümde en yakın arkadaşını öldürmek suçuyla 15 yıl yok yere hapis yatan Bedir hapisten çıkıyor ama arkadaşının ailesi en büyük düşmanı artık. ve bu iki düşman ailenin çocukları da birbirine aşık. ( Star, pazar, 20.00)

2-Belgesel: Cannes Film Festivali'nde Grand Prix ödülünü alan 'Atlantics' Senegal'in bu yılki Oscar aday adayı. Dakar'ın bir banliyösünde zengin bir adamla evlendirilmenin arifesinde olan 17 yaşındaki Ada, genç inşaat işçisi Süleyman'a aşık olur. (Netflix, cumadan itibaren)

3-Animasyon: Okan Bayülgen, Serra Yılmaz, Yekta Kopan ve Ece Uslu, Netflix'in ilk animasyon filmi 'Klaus'un Türkçe seslendirmesini yapan isimler. Tüm dünyayla aynı anda gösterime giren animasyon filmi, soğuk bir kasabaya tayin edilen postacının, Noel Baba'yı saklandığı yerden bulmasını konu ediyor.

4-Yemek: Doğal yaşamı merkezine alan ve kendi tekniğiyle coğrafi özgünlüğü birleştiren, sıfır atık felsefesinin uygulayıcısı ve permakültür tasarımcısı şef Şerife Aksoy, yeni programı 'à la şerife'yle izleyiciyle buluşuyor. Kendisinden en lezzetli yemeklerin doğanın kusursuz döngüsüyle uyum içinde yapıldığını öğrenebileceğiz. (24Kitchen, pazar, 12.30)

5-Spor: 'Kolej Havası' belgeseli Beşiktaşlı olmanın ne demek olduğunu, Türk futbolunun dünü ve bugününü gözler önüne seriyor, 1989-92 arasında üst üste üç şampiyonluk kazanan takıma ve efsane futbolcular Metin-Ali-Feyyaz dönemine odaklanıyor. (BluTv)

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin #takibetakip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'
    21:10 Müjde Ar'a Münih Türk Film Günlerinde 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'

    Münih'te düzenlenen 35. Münih Türk Film Günlerinde Yeşilçam'ın usta oyuncusu Müjde Ar'a 50. Sanat Yılı dolayısıyla 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' verildi. Müjde Ar ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada kadınları desteklemeye adadığı hayatını anlattı ve kendisine verilen ödülün iki sahibi olduğunu belirtti. Ayrıca, Müjde Ar'ın Şener Şen ile başrolleri paylaştığı 'Şalvar Davası' adlı film restore edilerek festivalde gösterildi.

  • Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı
    21:10 Neşe Aksoy'dan Akciğer Kanseri İtirafı

    Magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Neşe Aksoy, yaklaşık 10 ay önce akciğer kanseri teşhisi konulduğunu ve yaşadıklarını magazinci.com'daki köşesinde paylaştı. Aksoy, son tahlillerinde yeni kitlelerin görüldüğünü belirterek gelecek süreç hakkında bilgi vermedi.

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.


Advertisement