Tarkan Kimdir? - Son Dakika
Magazin

Tarkan Kimdir?

Tarkan Kimdir?

Ünlü şarkıcı Tarkan, yaptığı albümler ve özel hayatıyla gündemden düşmek bilmiyor. Tarkan'ın magazin haberleri sonrası internet kullanıcıları Tarkan hakkındaki bilgiler için araştırma yapmaya başladı. Peki, Tarkan kimdir?

14.02.2019 17:20

Megastarımız ve Türkiye'nin gururu Tarkan evliliğinin şoku daha geçmeden bir de baba oldu. Yaptığı her albümle kendinden söz ettirmeyi başaran başarılı şarkıcının hayatı merak ediliyor. İşte, başarıları ve şarkıları ile bizi mest eden Tarkan'ın hayatı...

TARKAN KİMDİR?

Tarkan 17 Ekim 1972'de Almanya'nın Frankfurt kentinde altı çocuklu bir ailenin beşinci çocuğu olarak dünyaya gözlerini açtı. Tarkan'ın soyadı Tevetoğlu'dur. Neşe Tevetoğlu, Tarkan adlı çizgi roman karakterinden esinlenerek oğluna bu adı vermiştir. Aslen Rize'li olan Tarkan Almanya'da bir süre yaşadıktan sonra 1986'da ailesiyle Türkiye'ye döndü.

Tarkan Kimdir?

ÇEŞİTLİ MEKANLARDA SAHNE ALDI

Çocukluk yıllarında müziğe duyduğu hayranlıkla lise hayatına başladığı Karamürsel'de ilk müzik eğitimini almaya başladı. Karamürsel İleri Musiki Derneği'nde eğitim gören Tarkan, Türk Sanat Müziği hakkında bilgi sahibi oldu. Ailesiyle İstanbul'a taşınan Tarkan, Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde eğitimine devam ederken çeşitli mekanlarda sahne almaya başladı.İstanbul Plak şirketinin sahibi Mehmet Söğütoğlu ile tanışarak şirket ile bir albüm anlaşması imzalayan Tarkan, 1992'nin son aylarında ilk stüdyo albümü Yine Sensiz'i piyasaya sundu ve albümdeki "Kıl Oldum" şarkısıyla çıkış yaptı. 1994'te yayımladığı Sezen Aksu destekli ikinci stüdyo albümü Aacayipsin ve 1998'de yayımladığı üçüncü stüdyo albümü Ölürüm Sana ile çıtayı yükseltti.

Tarkan Kimdir?

TARKAN AVRUPA'DA LİSTELERİ YIKTI GEÇTİ

2001'de yayımladığı dördüncü stüdyo albümü Karma'daki "Kuzu Kuzu, "Hüp" ve "Verme" şarkılarının klipleri çok sevildi.Dudu albümüyle yeniden ticari başarı yakalayan Tarkan, 2006'da Come Closer adlı ilk İngilizce albümüyle bazı Avrupa listelerine girdi. "Bounce" ve "Start the Fire", albümden çıkan single'lardı. Bir yıl sonra altıncı stüdyo albümü Metamorfoz'u çıkaran Tarkan'ın, bu albümündeki şarkıların sözleri, Türk Dil Kurumu tarafından takdir edildi.

REKLAMLARIN ARANAN YÜZÜ OLDU

2001'de Pepsi, 2004 Opet, 2006 Avea olmak üzere daha birçok reklam şirketinin marka yüzü oldu.Tarkan, 2014 yılında Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde tam 9 gün boyunca verdiği konserlerle 2014 yılına damga vuran bir rekora imza attı. "Kayahan'ın En İyileri 1" albümünde seslendirdiği "Yemin Ettim" şarkısını da ilk kez bu konserlerde seslendirdi ve sonrasında bu konser görüntülerinden bir de video hazırladı.

Tarkan Kimdir?

DOĞASEVER BİR AKTİVİST

Aktivist duruşuyla da çeşitli doğa projelerini destekleyen Tarkan, hayranlarının sevgisini bir kez daha kazandı.Hasankeyf, Gediz Deltası, Ergene Nehri, Burdur Gölü, Allianoi Antik Kenti gibi projelerde yer aldı.Tarkan, Seferihisar Doğa Okulu'nun da kurucuları arasındadır.

Tarkan Kimdir?

MEGASTAR HALKTAN BİRİYLE EVLENDİ

15 milyonun üzerinde albüm satan ve ödülleri arasında, 14 tane Kral Müzik Ödülü, 6 tane Altın Kelebek Ödülü ile 1 tane Dünya Müzik Ödülü olan Tarkan, dinleyicilerin gönlünde taht kurarak sosyal sorumluluk ve müzikçalışmalarına devam ediyor. Tarkan, 29 Nisan 2016'da Pınar Dilek ile dünya evine girdi.

Son Dakika Magazin Tarkan Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement