"2023 Yılında Türkiye'yi, Dünyanın Ekonomisi Gelişmiş 10 Ülkesi Arasında Bulunduracağız" - Son Dakika
Politika

"2023 Yılında Türkiye'yi, Dünyanın Ekonomisi Gelişmiş 10 Ülkesi Arasında Bulunduracağız"

"2023 Yılında Türkiye\'yi, Dünyanın Ekonomisi Gelişmiş 10 Ülkesi Arasında Bulunduracağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2023 yılında Türkiye'yi, dünyanın ekonomisi gelişmiş 10 ülkesi arasında bulunduracağız." dedi.

07.11.2011 23:47

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İhsaniye ilçesinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

İhsaniye Belediye Düğün Salonu'ndaki törende konuşan Bakan Eroğlu, bayramların birlik ve beraberlik günleri olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin stratejik bir konumda olduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Çok çalışmak mecburiyetindeyiz. Büyük hedeflerimiz var. 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın ekonomisi gelişmiş 10 ülkesi arasında bulunduracağız. Bakanlığımız bünyesinde açtığımız tesis sayısı 1620, önümüzdeki cuma günü 11.11.2011 tarihinde 111 tesisimiz Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak. Bu tesislerin toplam maliyeti 8,5 milyar lira. Yatırımlarımız bu hızla devam edecek."

Bakan Eroğlu, İhsaniye ilçesinde de birçok yatırım da bulunduklarını belirterek, ilçede ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra Frig Vadisi ile de ilgili biz dizi çalışmaların yürütülüğünü kaydetti.

İhsaniye'deki turizmin gelişmesi için yol sorununun çözülmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a bu sorunu aktardım. Bakanlığın müsteşarı bayramdan sonra bu sorunu yerinde görecek. İlçeye yıllardır hastane yapılamadı. Hastane inşaatının fiziki inşası tamamen bitti. Çevre düzenlemesinin ardından ilçe hastanesini hizmete girecek" diye konuştu.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da bu yıl Kurban Bayramı'nın buruk olarak kutlandığını bildirdi.

Bayramlaşma programına, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, İhsaniye Belediye Başkanı Halit Aşkar, İl Genel Meclis üyeleri, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Eroğlu, daha sonra memleketi Şuhut ilçesindeki bayramlaşma törenine de katıldı.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Politika '2023 Yılında Türkiye'yi, Dünyanın Ekonomisi Gelişmiş 10 Ülkesi Arasında Bulunduracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement