TBMM Başkanı Çiçek AA'nın Yılın Fotoğrafları Oylamasına Katıldı - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Çiçek AA'nın Yılın Fotoğrafları Oylamasına Katıldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anadolu Ajansının düzenlediği Yılın Fotoğrafları oylamasına katıldı.

08.12.2014 12:23  Güncelleme: 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen "yılın fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Çiçek, beraberindeki milletvekili heyetiyle birlikte resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Umman'ın Başkenti Muskat'ta, AA'nın "haber" ve "yaşam" kategorilerinde ayrı ayrı oylamaya sunulan toplam 22 fotoğrafı inceledi ve 2 fotoğraf için oyunu kullandı.

Cemil Çiçek, haber kategorisinde, Ali Hasan'ın "Kardeşe elveda" başlıklı fotoğrafına oyunu verdi.

Fotoğrafta; Filistin'li 9 yaşındaki Ansam, küçük kardeşi Sameh Junaid'e cenaze töreni öncesi, Cebaliye Mülteci Kampı'ndaki evinde son bir defa bakıyor. Sameh, bayram sabahı evinin bahçesinde oynarken bir İsrail tankından ateşlenen top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Çiçek, "neden bu fotoğrafı seçtiğinin" sorulması üzerine, "Filistin'de insanlık dramı yaşanıyor. Tüm dünyanın gözü önünde, 50 yıldır bir çözüm bulunamadı hala. Herkes konuşuyor, beyanat veriyor; herkes bağırıyor, çağırıyor ama işte bu acılar da devam ediyor. Fotoğraf bir haksızlığı ve zulmü gösteriyor. Bu da onu simgelediği için bu fotoğrafa oy verdim" dedi.

Cemil Çiçek, yaşam kategorisinde ise Mesut Varol'un " Hakkari'de Kış" başlıklı fotoğrafı için oyunu kullandı.

Fotoğrafta; Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde köylüler, hayvanlarını beslemek için yazın dağların tepelerinde biçip biriktirdikleri ot yığınlarını, zorlu ve tehlikeli bir yolculuğun ardından kızaklarla köylerine indiriyor.

Hayat mücadelesinin önemli olduğunu vurgulayan Çiçek, "Ne kadar zor şartlarda hayatını devam ettirmek istiyor, onun için çaba gösteriyor. Fotoğrafta biraz da kendi hayatımdan bir parça gördüm. Biz de köyde doğduk, büyüdük, yaşadık belli bir zamana kadar. O zaman da hayat şartları zordu. Buna benzer sıkıntıları biz de yaşadık. Bu fotoğraf, kendi hayatımdan geriye dönük bir çağrışım" diye konuştu.

"Yılın fotoğrafları" için www.aa.com.tr üzerinden oy verilebiliyor. - Umman

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek AA'nın Yılın Fotoğrafları Oylamasına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement