Ahmet Davutoğlu'ndan BM'ye Suriye Uyarısı - Son Dakika
Politika

Ahmet Davutoğlu'ndan BM'ye Suriye Uyarısı

Ahmet Davutoğlu\'ndan BM\'ye Suriye Uyarısı

Davutoğlu: "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi görevini yapacaksan bu andır, Suriye'deki bu acımasız katliama dur demenin vakti geldi."

18.07.2013 08:20  Güncelleme: 10:47

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konyalı Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Ankara Gençlerbirliği tesislerinde verilen iftara katıldı.İftara katılanlar arsında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanısıra AKParti Konya milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Cem Zorlu Mustafa Akış, Kerim Özkül, Mutafa Kabakçı, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Konya Sanayi Odası Başkanı memiş Kütükçü, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfi Şimşek ve diğer yetkililer bulundu.

"TÜRK KARDEŞLERİ YANLARINDA"

Davutoğlu iftardan sonra yaptığı konuşmada, kalplerinin Suriyeli, Mısırlı, Filistinli kardeşleriyle çarptığını kaydederek, Suriyelilerin kendilerinin Aziz misafirleri olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Bu acılar karşısında Suriyeli kardeşlerimiz yalnız bırakmak mümkün mü? Onlar Da biliyor ve takdir ediyor ki, bütün bu acılarla Türk kardeşleri yanlarında oldular, olacaklar, olmaya devam edecekler. Onların yanında olmayanlar, yüzbin kişinin ölmesi karşısında, milyonlarca kişinin yurdundan edilmesi karşısında, on binlerce çocuğun yetim, on binlerce kadının sahipsiz kalması karşısında sessiz kalan uluslararası toplum utansın, tarihi görevimizi yapmış olmanın huzuru içinde tarihin kaydına adımızı Türkiye Cumhuriyeti Devleti yazdırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"KATLİAMA DUR DEYİN ARTIK"

Davutoğlu, Türkiye sınırlarına gelen çatışmaların yaşandığını söyleyerek, "Bir kez daha uluslararası topluma çağrı yapmak istiyorum. Derhal ve süratle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi görevini yapacaksan bu andır, Suriye'deki bu acımasız katliama dur demenin vakti çoktan gelip geçmiştir. Yoksa başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere bir çok uluslararası misyonu anlamını kaybetmiş olur" dedi.

MISIR'DAKİ DARBE

Mısır'da olumsuz kelimeler yaşandığı in hatırlatan Davutoğlu, "Biz ilkelibir tavırla hangi görüşe sahip olursa olsun, hangi parti ve kökenden gelmiş olursa olsun biz sadece ve sadece seçilmiş kurumların ve kişilerin yanındayız. Mısır halkının iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledik, söylemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.Davutoğlu, Konya'da Ticaret ve Sanayi Odalarının 20 bin üyesi olduğunu hatırlatarak, 20 bin üyenin her hafta bir fakire iftar vermesi halinde 80 bin aileye iftar vermiş olacaklarını ifade etti. Davutoğlu, iftarları birlikte gerçekleştirme temennisini ifade etti.

GEZİ PARKI OLAYLARI

Davutoğlu, Gezi Parkı olaylarına ilgili olarak, "eğer konu çevre isesi çevre rabbimizden bize emanetin ve onu korumak ister Taksim'deki ağacı korumak olsunister Konya'da geliştirdiğimiz ormanlık alanları ister her hangi bir şehrimizdeki tek bir yaprağı korumak olsun, biz onu rabimizin emaneti olarak biliriz ve onları korumak öncelikle hepimizin vecibesidir. Ama böyle bir intiba vererek, ülkemizi öyle bir türbülansa sokmak istediler ki, bu türbülansa sokma çabalarında dışarıda uluslararası medya kampanya yarattı ki, başarıya koşan ekonomimiz, on yıldır hiç sarsılmayın ekonomimiz, istikrarımız, birlik beraberliğimiz krize, kaosa düşecekmiş gibi intiba yayılarak, bu ülkenin algısını olumsuz yönde dışarı yansıtmak istediler. Ama bütün Anadolu olaylar karşısında yakta durdu" şeklinde konuştu.

Davutpğlu başı sıkışan kim varsa, merhamet sahibi ülkenin Türkiye olduğunu kaydederek, Türkiye'nin kaderinin gönül coğrafyasındaki kardeşleriyle özdeş olduğunu anımsattı.MÜSİAD Konya Şube Başkanı Lütfü Şimşek, hızlı tren kiralayarak Ankara' ya geldiklerini belirterek, hızlı tren ile zgelmelerinin sebebi olarak birlikte olma ve güvenli bir seyahat yapma olduğunu ifade etti. Şimşek Konya lojistik projesini bölgesel hale getirdiklerini söyleyerek, Türkiye'ye örnek bir proje oluşturduklarını ifade etti.

Şimşek yeni bir model geliştirdiklerini kaydederek, "Bu proje kira öder gibi fabrikasahibi olmayı , tüm alt yapı stesislerinin ortak yapılmasına, bünyesinde tüm sosyal donatıların bulunmasına, sektörel kümeleşmeye ve sanayi envanterinin tutulabilmesine, mesleki eğitime argo merkezlerinin kurulmasınaimkan sağlayacaktır" ifadelerini kullandı

Şimşek, Gezi olaylarına da değinerek, Gezi olaylarının amacının Türlkiye'nin büyümesine engel olmanın altını çizdi. Şimşek, "Bu ülkenin omurgalı duruşsergileyen insanları ve kurumları olduğu müddetçeTürkiye'nin küresel güç olması engellenemeyecektir" şeklinde konuştu.Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, 2023 hedeflerine koştuklarını ifade ederek, Konya'nın 2023 hedeflerine koşarken birlik ve beraberlik ile örnek bir şehir olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ahmet Davutoğlu'ndan BM'ye Suriye Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement