Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Kuveyt'te - Son Dakika
Politika

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Kuveyt'te

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Kuveyt'teKUVEYT - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Kuveyt Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hind Subaih Barrak Al-Subaih'in davetlisi olarak Kuveyt'e geldi.

28.09.2017 13:20

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Kuveyt'te

KUVEYT - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Kuveyt Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hind Subaih Barrak Al-Subaih'in davetlisi olarak Kuveyt'e geldi.

Karşılama ve öğle yemeğinin ardından iki bakan, başbaşa görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, sosyal politikalar ve kadınlarla ilgili çalışmalarda işbirliği imkanları ile kız çocuklarının eğitimi konuları konuşuldu. Görüşmenin önemli başlıklarından biri de Arakanlı Müslümanlar oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile birlikte Bangladeş'teki kamplara yaptığı ziyaretteki izlenimlerini mevkidaşıyla paylaşan Kaya, Türkiye'nin Arakan'la ilgili siyasi ve insani girişimleri için destek istedi. Gördükleri misafirperverlik için ev sahibi bakana teşekkür eden Kaya, kendisini en kısa zamanda Türkiye'de ağırlamak istediklerini söyledi.

Bakan Kaya, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir el-Sabah'ın kız kardeşi Şeyha Fariha Al Ahmad Al Jaber Al Sabah ile de bir araya geldi. Kuveyt Ortadoğu Düzeyinde İyi Niyet Elçisi ve Örnek Aile Derneği Başkanı olan Al Sabah'a Van depremindeki yardımlarından dolayı teşekkür eden Kaya, Örnek Aile Derneğinin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Bakan Kaya ve beraberindeki heyet, daha sonra Aile Bakım ve Çocuk Merkezi'nde kalan çocuklarla buluştu. Çocuklarla tek tek ilgilenen ve sohbet eden Kaya, kurum yöneticileriyle sohbet etti. Günün sonunda Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer, Büyükelçilik Konutu'nda Bakan Kaya ve beraberindeki heyet onuruna akşam yemeği verdi. Kaya, birçok siyasetçi ve diplomatın katıldığı yemekte Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Khaled Nasser Al-Roudan ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede gençlerle ilgili çalışmalar değerlendirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Kuveyt\'te
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya Kuveyt'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement