AK Parti heyeti MHP ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu - Son Dakika
Politika

AK Parti heyeti MHP ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu

AK Parti heyeti MHP ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu "Milletimizin değerleri olan aile korunmasına yönelik düzenlemeyi önümüzdeki hafta Anayasa Komisyonu'na alınması konusunda mutabakata vardık.

11.01.2023 12:20  Güncelleme: 16:19

AK Parti heyeti MHP ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu

"Milletimizin değerleri olan aile korunmasına yönelik düzenlemeyi önümüzdeki hafta Anayasa Komisyonu'na alınması konusunda mutabakata vardık. Konuyu milletin gündeminden çıkartmak için bu anayasa değişikliği teklifimizi çıkartacağız"

ANKARA - AK Parti, başörtüsüne anayasal güvenceyi içeren düzenlemeye ilişkin MHP'yi ziyaret etti. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, "Milletimizin değerleri olan aile korumasına yönelik düzenlemeyi önümüzdeki hafta Anayasa Komisyonu'na alınması konusunda mutabakata vardık. Konuyu milletin gündeminden çıkartmak için bu anayasa değişikliği teklifimizi çıkartacağız.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ve Grup Başkanvekili Özlem Yılmaz MHP'yi ziyaret ettiler. Görüşmeden sonra AK Parti Grup Başkanı Yılmaz ve MHP grup Başkanvekili Erkan Akçay açıklama yaptılar. Yılmaz, değişiklik teklifini bundan sonrasını MHP ile istişare yaptıklarını belirterek, "Milletimizin değerleri olan aile korunmasına yönelik düzenlemeyi önümüzdeki hafta Anayasa Komisyonu'na alınması konusunda mutabakata vardık. Konuyu milletin gündeminden çıkartmak için bu anayasa değişikliği teklifimizi çıkartacağız. Milletin tamamının desteğini almak lazım. Anayasa değişiklik teklifi hayırlı olsun. 400'ün üzerinde Meclis'ten geçmesini bekleriz. 360-400 arasında kalırsa Cumhurbaşkanı referanduma götürmekten başka seçenek kalmaz. Temel hak ve hürriyetlerin halka sunulmaması da esastır. Tüm partiler de milletten talimat alırlarsa evet derler" diye konuştu.

Muhalefetin tavrına yönelik soruya Yılmaz, "Anayasa değişikliğini desteklemiyoruz diyorlarsa millete hesap verecekler" ifadelerini kullandı.

İki milletvekilinin dokunulmazlıklarını kaldırılmasına ilişkin soruya Yılmaz, "Kuvvetler ayrılığına uyar mı? Milletvekili önce yasalara uymalı. Diğer de şehit yakınına küfretti" karşılığını verdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, sürecin başladığını söyleyerek, "Önümüzde komisyon sürecine başlayacağız. 400'ü aşan kabul oyuyla mecliste kabul edileceğini ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti heyeti MHP ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti heyeti MHP ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement