AK Parti Diyarbakır 4. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Diyarbakır 4. Olağan İl Kongresi

AK Parti Diyarbakır 4. Olağan İl Kongresi

Kadir Karakuş - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partinin çözüm ürettiği için var güçleriyle AK Parti'ye saldırdıklarını belirterek, "AK Parti, gönül diliyle konuştuğu için, AK Parti'nin Genel Başkanı, Başbakan gönül"...

02.06.2012 17:55

Kadir Karakuş - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partinin çözüm ürettiği için var güçleriyle AK Parti'ye saldırdıklarını belirterek, "AK Parti, gönül diliyle konuştuğu için, AK Parti'nin Genel Başkanı, Başbakan gönül diliyle konuştuğu için bunlar milletimin Başbakanıyla kucaklaşmasını önlemeye çalışıyor" dedi.

Erdoğan, Diyarbakır Seyrantepe Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Diyarbakır 4. İl Kongresi'nde, İl Teşkilatı'nın, Diyarbakır sevdasıyla, hizmet aşkıyla, muhabbetle, heyecanla çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Diyarbakır Teşkilatı'nın kenti büyütmek, sorunlara çözüm üretmek, Türkiye'yi büyütmek için kahramanca mücadele verdiğini kaydeden Erdoğan, "İşte onun için her birinizi tek tek tebrik ediyorum. Her birinizi yürekten kutluyor, Allah yolunuzu her daim açık etsin, Allah yar ve yardımcınız olsun diyorum" dedi.

Diyarbakır'a başbakan olarak 12. ziyaretini gerçekleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, "Diyarbakır benim Başbakan olarak en fazla ziyaret ettiğim şehirlerden biri. Çünkü biz Diyarbakır'a aşığız, biz Diyarbakır'a sevdalıyız, biz Diyarbakır'ın asla ve asla efendisi değil, biz Diyarbakır'ın hizmetkarıyız" diye konuştu.

-"Diyarbekir'de olmanın heyecanıyla, hassasiyetiyle konuşuyorum"

Diyarbakır'a her geldiğinde samimiyetin diliyle, gönül diliyle konuştuğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Neden biliyor musunuz- Çünkü ben Diyarbakır'da sadece Diyarbakırlı kardeşlerimin huzurunda konuşmuyorum. Ben Diyarbakır'da Şücaettin Hazretleri'nin, Maliki Ejder Hazretleri'nin, Abdurrahman Hazretleri'nin, Mir Seyyid Hazretleri'nin onlar gibi Diyarbakır'da kabri bulunan 41 Sahabe-i Kiram'ın huzurlarında konuşuyorum. Ben Diyarbakır'da Diyarbakır'ın fatihi İyaz Bin Ganim Hazretleri'nin, Halid Bin Velid Hazretleri'nin de huzurunda konuşuyorum. Burada Mekke'den, Medine'den Kudüs'ten sonra İslam dünyasının en önemli merkezlerinden biri olan, en mübarek topraklardan biri olan Diyarbakır'da olmanın, Diyarbekir'de olmanın heyecanıyla, hassasiyetiyle konuşuyorum.

Diyarbakır'daki her konuşmamı işte bu hassasiyetle yaptım. Her zaman ama her zaman gönül diliyle, kalp diliyle, samimiyetle, hasbilikle, içtenlikle konuştum. Bugüne kadar Diyarbakır'da bir Başbakan olmanın, bir genel başkan olmanın, bir siyasetçi olmanın ötesinde sizlerin bir kardeşiniz, sizlerden biri olarak konuştum."

-"Biz birbirimizi Allah için seviyoruz"-

Önceki ziyaretlerinde olduğu gibi bugün de Diyarbakırlıların bir kardeşi olarak geldiğini ve konuştuğunu dile getiren Erdoğan, "Bugün de sizinle siyasetin diline başvurmadan, devletin diline başvurmadan, iktidarın diline başvurmadan, bunların hiçbirine prim vermeden sadece ve sadece bir kardeşiniz olarak konuşuyorum" dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Sevgili Diyarbakırlılar, bizim aracılara ihtiyacımız yok. Bizim iletişim kurmak için araçlara ihtiyacımız yok. Biz birbirimizle medya üzerinden iletişim kuranlardan değiliz. Biz birbiriyle siyaset diliyle iletişim kuranlardan değiliz. Biz propagandanın diliyle, dedikodunun diliyle konuşarak birbiriyle anlaşanlardan değiliz. Bizim ilişkimiz, uzaktan kumandayla talimatlarla belirlenmiyor. Bizim sevgimiz siyasetten, particilikten, örgütçülükten gelmiyor. Biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Gönülden seviyoruz. Türkçe de konuşsak, Kürtçe de konuşsak, Zazaca da konuşsak biz aynı toprakların dilini konuşuyor, birbirimizle gönül diliyle muhabbet ediyor, kalp diliyle iletişim kuruyoruz."

"Diyarbakır ile bizim aramıza hiç kimse giremez" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birileri çıkmış 'Diyarbakır'dan Başbakan'ın beklentisi yok' diyor. Çıkmış,

'Başbakan Amed'e gelemez' diyor. Çıkmış, 'Kürtler sokağa çıkmasın' diyor. Bu ne demek- Sen kimsin, kim oluyorsun- Kim oluyorsun- Kusura bakmasınlar ben buraya kardeşlerimle kucaklaşmaya geldim. Ben buraya milletimle aracısız kucaklaşmaya geldim. Ben simsarlarla değil, aracısız kardeşlerimle konuşmaya geldim. Dün, çıkmış diyor ki bir tanesi adeta tehdit edercesine 'AK Parti'nin kongresine kimse gitmesin'. Siz burada yapılacak olan demokratik bir kongreden neden bu kadar çok korkuyorsunuz- Hani siz özgürlükten yanaydınız, demokrasiden yanaydınız- Niye bu kadar korkuyorsunuz- Siz fikirden, düşünceden neden bu kadar korkuyorsunuz- Benim Diyarbakırlı kardeşlerim işte bunların söyleyecek sözü yok. Onun için şiddeti özendiriyorlar. Bunlar kendileri üretmez, kendileri hizmet etmez, kendileri ortaya bir şey koymaz, üreteni, ortaya hizmet koyanı da engellemeye, tehdide çalışırlar. Dikkat edin sevgili kardeşlerim, bunlar şu anda hedef olarak sadece AK Parti'yi görüyorlar. Neden- Çünkü AK Parti çözüyor, çözüm üretiyor. AK Parti çözüm ürettiği için var güçleriyle AK Parti'ye saldırıyorlar. AK Parti, gönül diliyle konuştuğu için, AK Parti'nin Genel Başkanı, Başbakan gönül diliyle konuştuğu için bunlar milletimin Başbakanıyla kucaklaşmasını önlemeye çalışıyor sevgili kardeşlerim."

-"Biz aynı gökkubbe altında biriz, birlikteyiz, beraberiz, kardeşiz"

Kendilerinin her fırsatta yürekle, kalple, gönülle iletişim kuracaklarını bildiren Erdoğan, "Size burada şunu samimiyetle ifade etmek istiyorum. Biz hep birlikte ne kadar Fatih Sultan Mehmet'in yol arkadaşıysak işte o kadar Selahaddin Eyyubi'nin, İyaz Bin Ganim'in Halid Bin Velid'in de yol arkadaşlarıyız. Ben yasak koyanların yol arkadaşlarının kimler olduğunu bilmiyorum. Bizim yol arkadaşımız bunlar.

Ulu Camii'nin, Behram Paşa Camisi'nin, Hazreti Süleyman Camisi'nin minareleri hangi göğe yükseliyorsa Fatih Camisi'nin, Süleymaniye Camisi'nin, Sultan Ahmet Camisi'nin minareleri de aynı göğe yükseliyor. Biz aynı gökkubbe altında biriz, birlikteyiz, beraberiz, kardeşiz" dedi.

(FT-KDR- - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Diyarbakır 4. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement