AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: "İttifakın merkezinde HDP bulunmakla birlikte, CHP, HDP'yi takip etmektedir" - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: "İttifakın merkezinde HDP bulunmakla birlikte, CHP, HDP'yi takip etmektedir"

- AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: "İttifakın merkezinde HDP bulunmakla birlikte, CHP, HDP'yi takip etmektedir" AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "İttifakın merkezinde HDP bulunmakla birlikte, CHP, HDP'yi takip etmektedir" dedi.

21.02.2022 14:32  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu:

"İttifakın merkezinde HDP bulunmakla birlikte, CHP, HDP'yi takip etmektedir"

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "İttifakın merkezinde HDP bulunmakla birlikte, CHP, HDP'yi takip etmektedir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konuları değerlendirdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu'nun kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen Akbaşoğlu, "Kendi taleplerinin sözlü ve yazılı olarak ilettiler. Bu konuyla ilgili detaylı görüşme yaptık. 5 adım atmak suretiyle bir süreç yönetimden bahsetmiştim. Bir asgari ücretle işe başlayacağız. Memur ve emeklilerin durumunu ele alacağız. Bunları hayata geçirdik. 3600 ek gösterge ile ilgili çalıma yapacağımı söylemiştim, görüşmeler başladı. Bu konunun kanunlaşacak yürürlüğe girdiğine şahit olacağız. Bu süreç yönetimi kendi sıralaması içerisinde devam ediyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde nasıl bir sonuç oluşturduğunu göreceğiz. Çalışma Bakanlığı çalışmaları yürütmektedir" şeklinde konuştu.

6 liderin 28 Şubat tarihinde buluşmasına ilişkin Akbaşoğlu, "6 partinin teklifinin altının boş olduğunu net bir şekilde ortaya koyacak sorulardan kaçındıklarını söylüyoruz. Bir kez daha soruyorum açık ve net bir şekilde, 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' dediğiniz, eski sistemin allanıp pullanarak yeniymiş gibi öne sürdüğünüz teklifinizde, milletin ve devletin temsilcisi sıfatına haiz cumhurbaşkanını kim seçecek? Doğrudan halk mı seçecek, yoksa Parlamento mu seçecek? 'Halk seçecek' diyorsanız, 'milletimiz seçsin' diyorsanız, o zaman halk tarafından seçilen cumhurbaşkanının sizin tabirinizle 'salon cumhurbaşkanı' olmayacağı aşikar. Çift başlığının, başbakan ile cumhurbaşkanı arasındaki yetki anlaşmazlığının tekrar Türkiye'nin gündemine geleceği muhakkak. Öte yandan halktan bu yetkiyi alıp, 'Parlamento cumhurbaşkanını seçsin' teklifinde bulunuyorsanız, buna da milletimizin rıza göstermeyeceği, doğrudan seçme yetkisinin kendisinden alınmasına rıza göstermeyeceği muhakkak" diye konuştu.

Akbaşoğlu, Kemal Kılıçdaroığlu'nun "28 Şubat'ın mağduruyum" sözlerine ilişkin soruya, "Mağdur olduğunu ifade edenlerin, 28 Şubat'ı üstlenenlerden olması manidardır. Bu şekilde yaklaşımı kamuoyunun takdirine sunuyorum" şeklinde konuştu.

Akbaşoğlu, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili zaman zaman bu vazifeyi üstlendiği tezahür ediyor. 'Çık karşıma' beyanları o konudaki arzu ve istediğini ifade ediyor. 'Uluslararası karar mekanizmaları tarafından Millet İttifakı'nın adayı belirlenecektir' yaklaşımında olan CHP'nin beyanı, kendi aralarındaki çatışmayı ortaya koymakla beraber, adaylığı konusunda 10 kere yenildiği gibi 11. kez yenileceğini ifade etmek isterim" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar'ın "ortak adaya açığım" sözlerine Akbaşoğlu, "İttifakın merkezinde HDP bulunmakla birlikte, CHP, HDP'yi takip etmektedir. Diğer sağ partiler de CHP'yi takip etmekte, 6+1 ittifak var. Yedi partinin bir araya gelerek bir adayda birleşmesinin mahsurlu olduğunu, ama altısının aynı isme, HDP'nin farklı bir kulvarda bir ittifak kanalındaymış gibi aynı sime müştereken 'evet' demesini daha rantable, fazla oy almaya dönük yaklaşımla değerlendirilmesi neticesinde danışıklı dövüşün devam ettiğini ifade edebilirim" dedi.

Akbaşoğlu, EYT ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda yeni düzenlemeler yapılması isteğini ortaya koyabilirler. 3600 ek gösterge ile ilgili çalışma grupları oluşturarak, kamu çalışanı ile ilgili söz verdiğimiz kadrolar ve bununla beraber hiyerarşik anlamda kendi içerisinde de adilane yaklaşımın belirlemenin konulacağını ifade ettik. Belediyelerde çalışanlara bütün sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konunu karar bağlandıktan sonra sıra EYT'li kardeşlerimizin durumunu masaya yatırmak, platform yetkililerle görüşmek suretiyle kamuoyuna ne yapacağımızı net bir şekilde ifade edeceğimizi paylaşmış olduk. Onlar da memnuniyetlerini ifade ettiler" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: "İttifakın merkezinde HDP bulunmakla birlikte, CHP, HDP\'yi takip etmektedir"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu: 'İttifakın merkezinde HDP bulunmakla birlikte, CHP, HDP'yi takip etmektedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek
    16:06 MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl "Türkiye Ekonomi Basını Ödülleri" ve "Bilim ve Teknoloji Ödülleri"ni tek çatı altında birleştirerek "Türkiye'nin Gücü Ödülleri" adıyla 9 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verecek.

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı
    15:53 İzmir'de 27 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı iddiasıyla 2 şüpheli gözaltına alındı

    Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı geçiş düzenledikleri belirlenen M.O. ve H.O'yu takibe aldı. Şüphelilerin, düzensiz göçmenleri deniz yoluyla yurt dışına geçirecekleri bilgisi üzerine harekete geçen ekipler, bir aracı İzmir'in Urla ilçesine bağlı Balıklıova Mahallesi yakınlarında durdurdu. Araçtaki 27 düzensiz göçmen yakalandı, 2 şüpheli gözaltına alındı. Düzensiz göçmenler işlemlerinin ardından sınır dışı edilirken, şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

  • CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti
    15:42 CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kahverengi Kokarca Böceği İstilasına Dikkat Çekti

    CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Karadeniz'de fındık ağaçlarını istila eden kahverengi kokarca böceğinin tarım ürünlerine zarar verdiğini belirterek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın üreticilerin sesini duymadığını ifade etti. Adıgüzel, istilacı böcekleri Bakanlığın önüne bırakarak, sorunun çözümü için çağrıda bulundu.


Advertisement