AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal Açıklaması

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal Açıklaması

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35.maddesinde değişiklik içeren tasarının, Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildiğini belirterek, yapılan her ihtilalin bu...

16.07.2013 21:36

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde değişiklik içeren tasarının, Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildiğini belirterek, yapılan her ihtilalin bu 35. maddeye dayandırılarak savunmasının yapıldığını ve gerekçe gösterildiğini belirtti.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal ve beraberinde AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ile birlikte partisinin il binasında vatandaşlarla görüşme öncesi yerel ve ulusal basın mensuplarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Meclis'te son 15 gündür yapılan çalışmalar neticesinde Torba Yasa kapsamında son eklerle 149. maddeye ulaşan pek çok kanunda değişikler yapıldığını kaydeden Köksal, toplumun çoğunu ilgilendiren kanunlarda değişiklerin olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu'nda da değişikler yapıldığını belirten Köksal şunları söyledi: "Sözleşmeli erbaş ve erlerle ilgili kanunlar içinde öyle bir madde vardı ki, Türkiye'de şimdiye kadar herkes söylemeye hatta 3 kişi bir arada iken telaffuz etmeye bile çekindiği bir maddeyi çok şükür bugün kanunlarımızda kaldırmış bir şekilde geliyoruz. Neydi o? Herkesin bildiği gibi TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesi. 35. maddesi neydi? Türk Silahlı Kuvvetlerine Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi. Bunun için de yapılan her ihtilali bu 35. maddeye dayandırılarak savunması yapıldı veya gerekçe gösterildi, durumdan vazife çıkartıldı. Herkes bu 35. maddeyi senelerce hafızanızı yoklarsanız insanlar sesli bile bunu terennüm etmeye korkarken AK Parti hükümeti geldi bir teklifle mecliste 2 gün mücadele verdik. Bizi en çok ihtilallerden mağdur olduğunu söyleyenler uğraştırdı. Ama direndik yılmadan 2 gün süren bir maratonla 35. maddeyi kaldırdık. Bu aslında Türk Siyasi hayatında, Türkiye Cumhuriyeti hayatında yeni bir değişiklik ve yeni bir bakıştır, yeni bir başlangıçtır. Bu maddeyi çok şükür tüm milletvekillerimizle gece yarılarına kadar uğraştık ve çıkarttık. Huzurlarınızda artık ihtilal artıkları gibi noktalardan çıkmış olarak geliyoruz ki, bana göre AK Parti hükümetinin yaptığı o kadar çok şeyler var ki anlatmakla bitmez ama Türk siyasi hayatına yaptığı, damgasını vuracağı en önemli işlevlerden birisini yapmıştır. Bu sayede Türk siyasi hayatında en büyük dönemeç gerçekleştirilmiştir."

Bir gazetecinin Abdullah Öcalan'ın ev hapsi gibi bir düşüncenin olup olmadığı ile ilgili olarak Köksal, "Çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'la ilgili ev hapsi bu nereden çıktı. Bu çözüm sürecini baltalamak için ortaya atılmış dedikodulardır. 6 aydır şehit gelmiyor. Süreç olumlu bir şekilde yürümeye başladı. Eskiden gençler askere gitmek istemiyordu. Gitse dahi Güneydoğu'ya çıkmaz diyordu. Şimdi ise tecilini bozarak askere gitmek isteyenlerin talepleri geliyor bize. Artık kısır döngüyle olmaz. Kalkınacağız" dedi.

MKE'DE HAYATINI KAYBEDENLER ŞEHİT SAYILACAK

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, geçen yıl Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesindeki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin şehit statüsüne kavuşturulduğunu hatta MKE fabrikasında da olası bir patlama sonucu hayatını kaybeden vatandaşların da şehit statüsünde olacağını söyledi. Verilen önerge doğrultusunda gelişmeler hakkında bilgi veren Can şunları söyledi:

"İmzalarımızın olduğu önerge ile Yahşihan'daki o patlamadaki yakınlarımız şehit statüsüne kavuşturduk. Onlar şehit statüsünden yararlanacaklar. Makine Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKE) sayısız patlamalar oldu. Bu patlamalarda şehit düşen hemşehrilerimiz şehit sayılmadı. Onlar da iş kazası sayıldı. Bizler bir önerge vererek MKE'yi de içersine kattık. Hiç kimse patlama olmasını arzu etmez ancak böyle bir durumun olması durumunda bir durum vuku bulursa bunlar da şehit statüsünden yararlanacaklar". - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement