AK Parti'li Aksu: 12 Eylül'ün Bakanı Değil, Mağduruyum - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Aksu: 12 Eylül'ün Bakanı Değil, Mağduruyum

AK Parti\'li Aksu: 12 Eylül\'ün Bakanı Değil, Mağduruyum

Mukadder YARDIMCIEL/KARS, (DHA) KARS'TA, partisinin İl Başkanlığı tarafından Anayasa değişikliğinin ele alındığı toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, 12 Eylül döneminin bakanı değil, mağduru olduğunu söyledi.

04.08.2010 19:07

Mukadder YARDIMCIEL/KARS, (DHA)

KARS'TA, partisinin İl Başkanlığı tarafından Anayasa değişikliğinin ele alındığı toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, 12 Eylül döneminin bakanı değil, mağduru olduğunu söyledi.

AK Parti Kars İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, Anayasa değişikliği ve referandumun ele alındığı toplantı Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Kars Milletvekili Mahmut Esat Güven, Belediye Başkanı AK Parti'li Nevzat Bozkuş, İl Başkanı Ensar Erdoğdu ile ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, muhalefet partilerini eleştirdi. Aksu, "Partimizin ak dediğine onlar kara diyorlar. Geçtiğimiz gün Iğdır'da bir partinin genel başkanı (BDP) ben ve değerli arkadaşım Cemil Çiçek için 'Bunlar 12 Eylül'ün bakanları' demiş. El insaf, el insaf. Yalanın, iftiranın bu kadarı olmaz. Ben 12 Eylül'ün mağduruyum. 12 Eylül'den önce Rize'de valiydim. 12 Eylül yönetimi beni 40 günlük valiyken görevden aldı. 1987 yılında milletvekili oldum. 1989 yılında Özal'ın İçişleri Bakanıydım. Şimdi durum bu kadar net ortada, açıkta iken bana ve arkadaşıma nasıl '12 Eylül'ün bakanı' diyebiliyorlar. El insaf diyoruz" dedi.

Muhalefet partilerinin, yaptıkları bütün icraatlara karşı olduklarını savunan Abdülkadir Aksu, "Bunlar milletin üzerine konan yasakları savunmanın adına muhalefet diyorlar. '12 Eylül'den kalan tortuları gelin kaldıralım' diyoruz, 'Hayır' diyorlar. İnsanımızın haklarını genişletelim, önlerindeki engelleri kaldıralım, devletin karşısında daha güçlü hale getirelim vatandaşımızı diyoruz, işçilerin haklarını fazlalaştıralım, yasakların gölgesinden kurtulalım diyoruz, 'Hayır' diyorlar. 'Peki siz değil miydiniz, 12 Eylül darbesini yiyen' diyoruz, 'Evet öyle ama, dün dündür bugün bugündür' diyorlar. Anlaşılması zor ve milletimizi anlamamakta da direnen bir muhalefetimiz var" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Aksu: 12 Eylül'ün Bakanı Değil, Mağduruyum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement