AK Parti'li Benli'den Ankara'daki Terör Saldırısına Tepki - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Benli'den Ankara'daki Terör Saldırısına Tepki

AK Parti\'li Benli\'den Ankara\'daki Terör Saldırısına Tepki

Ankara’daki terör saldırısını lanetleyen AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli, “Türkiye, her zaman birileri için bombaların patlatılmak istendiği bir bölge olmuştur.

11.10.2015 15:50

Ankara'daki terör saldırısını lanetleyen AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli, " Türkiye, her zaman birileri için bombaların patlatılmak istendiği bir bölge olmuştur. Ancak bu zorluğun üstesinden hep beraber mücadele ederek geçeceğiz" dedi.

İnsan hakları üzerine yaptığı çalışmalarla 2009 yılında Georgetown Üniversitesi tarafından yayımlanan "Dünyanın en etkili 500 Müslüman'ı" listesinde yer alan AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli, Beyoğlu'nda Kastamonulular derneklerini ziyaret etti. Kendisi de Kastamonulu olan Benli, hemşehrileri ile birlikte hem kahvaltı yaptı hem de sorunlarını dilendi. Milletvekili adayı Benli, dernek ziyaretinin ardından Kasımpaşa'da kurulan ve Kastamonu yöresinde yetişen gıdaların satıldığı Kasımpaşa pazarını da ziyaret etti. Benli, pazarda hem alışveriş yaptı hem de pazarcı esnafı ile sohbet ederek 1 Kasım seçimleri için destek istedi. Benli'ye, programlarında Beyoğlu Kadın Kolları İlçe Başkanı Huri Yazıcı ve AK Parti Belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

Ankara'daki kanlı saldırıyı lanetleyen Fatma Benli, "Türkiye, birileri için her zaman insanların birbirine düşürüldüğü, bombaların patlatılmak istendiği bir bölgedir. Özellikle bunun 7 Haziran seçimlerinden sonra yoğun olarak gerçekleştirildiğini gözlemlemek mümkündür. Son bir hafta içerisinde bazı önemli bölgelerin etrafında keşif yapan, bombalama hazırlığı yapan pek çok kişinin yakalandığını polis vasıtasıyla öğrenmişti. Ancak maalesef kirli odaklar amaçlarına ulaştılar. Birkaç tanesi yakalansa bile yakalanamayanlar Ankara garının önünde patlattıkları bombalar ile çok sayıda vatandaşımızın ölümüne yol açtı. Bu zorluğun üstesinden de hep beraber mücadele ederek geçeceğiz diye ümit ediyorum" dedi.

Benli, seçim çalışmalarına da devam ettiklerini belirterek, "7 Haziran seçimlerinin hemen akabinde her günü ilçelerde çalışarak gerçekleştirmekteydik. Temmuz ve Ağustos ayıyla kıyaslandığında seçim çalışmalarının çok daha iyi gittiğini, halkımızın birlik ve beraberlik noktasında oyunu gösterdiğini, sorunların beraberce çok daha rahat aşılabildiğini gözlemlemek mümkündür. AK Parti'nin durumu 7 Haziran seçimlerin göre çok daha iyi. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde insanlar seçim sonuçlarının kendi hayatlarını ne kadar çok etkileyeceklerini düşünmüyorlardı. Farklı sebeplerle sandığa giden pek çok seçmenimiz vardı. AK Parti seçmeni olarak oy kullanmayı tercih etmeyen ya da farklı partileri deneyen seçmenlerimiz vardı. Ancak şu an yaptığımız çalışmalara seçmenlerimizin reyini tekrar AK Parti'ye geri döndüğünü görüyoruz. Çünkü istikrarın devam etmesi özellikle terör konusunda sıkıntıların çözülebilmesi için tek vücut halinde çalışmamız gerektiğini herkesçe kabul edildiğini gözlemlemek mümkündür" şeklinde konuştu.

AK Parti seçim beyannamesinin ayakları yere basan bir beyanname olduğunu vurgulayan Benli, "Beyannamemiz gerçekleşme gücü olan ancak özellikle gençlere pozitif ayrımcılık içeren çok güzel imkanlar içeren bir beyanname niteliğindedir. Beyannameye baktığımızda çiftçimizden, emeklimize, kadınlarımızdan, gençlerimize kadar çok ciddi derecede vaatler olduğunu görüyoruz. Diğer partilere nazaran vaatlerin çok daha gerçekçi olduğunu gerçekleştirilebilir nitelikte olduğunu gözlemlemek de mümkündür. Zaten AK Parti'nin daha önce açıklamış olduğu seçim beyannamelerinin çok büyük bir kısmının yerine getiriliyor olması bu vaatlerin gerçekleştirileceğinin en büyük teminatıdır. Ama diğer partiler zaten iktidar olamayacakları için pek çok şeyi öne sürüyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Benli'den Ankara'daki Terör Saldırısına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement