AK Parti'li Mallı: "Demirtaş Açık Bir Şekilde Hedef Saptırıyor" - Son Dakika
Politika

AK Parti'li Mallı: "Demirtaş Açık Bir Şekilde Hedef Saptırıyor"

AK Parti\'li Mallı: "Demirtaş Açık Bir Şekilde Hedef Saptırıyor"

AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırının akabinde Selahattin Demirtaş’ın hedef saptırmaya yönelik çaba gösterdiğini belirterek sert bir dille eleştirdi.

12.10.2015 13:41

AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, 97 kişinin hayatını kaybettiği saldırının akabinde Selahattin Demirtaş'ın hedef saptırmaya yönelik çaba gösterdiğini belirterek sert bir dille eleştirdi.

Ankara Garı önünde yaşanan ve 97 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına ilişkin devleti suçlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren AK Parti Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı, "Saldırının daha ilk dakikalarında devleti suçlayan Demirtaş, açık bir şekilde hedef saptırdı. Suruç ve Diyarbakır saldırılarında da aynı tutumu takınmıştı. Saldırının faili PKK çıkarsa Demirtaş ne yapacak?" dedi.

"CİCİ ÇOCUK SELAHATTİN FAİLLERİ KORUDU"

1 Kasım seçimlerinin yaklaşmasıyla Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Mallı, benzer saldırıların geçmiş yıllarda da yapıldığını hatırlattı. Her seçim döneminde aynı karanlık senaryonun sahneye konulduğunu vurgulayan Mallı, sağduyu ve itidal çağrısı yapması gereken bazı isimlerin toplumu tahrik etmeye çalıştığını ifade etti. Demirtaş'ın saldırıdan sonra yaptığı açıklamaların hedef saptırmaya yönelik olduğunun altını çizen Mallı, şunları kaydetti: "HDP bayraklarının vatandaşlarımıza kefen olduğu o kanlı saldırının yapıldığı alanda tek bir HDP yöneticisinin olmaması artık bizi şaşırtmıyor. Ne hikmetse saldırıdan dakikalar sonra sahneye çıkan Demirtaş, sağduyu çağrısı yapması gerekirken devleti hedef tahtasına oturttu. Böylece saldırının asıl faillerine açık bir şekilde destek çıktı. Saldırıyı yapanlar, Demirtaş'ın sözcülüğünü yaptığı PKK çıkarsa cici çocuk Selahattin çıkıp Başbakana ve devlete yaptığı hakaretlerin binde birini söyleyebilecek mi?"

"KARAYILAN 'KANA BULARIZ' DEMİŞTİ"

Kanlı terör örgütü PKK'nın sözde lideri Murat Karayılan'ın yakın bir zaman önce şehirlerde bombalı saldırı düzenleyeceklerine dair yaptığı açıklamayı hatırlatan Mallı, "Demirtaş neden Karayılan'ın bu tehdidini görmezden geliyor? Devleti eleştirmek, suçlamaları devlete yönlendirmek daha mı kolay acaba?" sorularını yönetti. Saldırıdan bir gün önce HDP'ye yakın sosyal medya hesaplarından kanlı saldırının yapılacağına dair mesajların yayınlandığını ifade eden Mallı, gelişmelere bir bütün olarak bakıldığında saldırının faillerinin hakkında fikir sahibi olunabileceğini kaydetti. Diyarbakır'daki saldırıdan sonra HDP'nin oylarını artırarak barajı geçebildiğini belirten Mallı, sözlerini şöyle tamamladı: "Yakın bir zaman önce yaşanan bu gelişme aynı senaryonun Ankara'da da devreye konulduğu şüphesine neden oluyor. Çok ilginçtir HDP sıkıştıkça saldırılar devreye giriyor. Demirtaş'ın buna da açıklık getirmesini bekliyoruz. Silahlı bir örgütün siyasi kanadının başkanı Demirtaş, bugün olay yerine giderek birkaç karanfil bırakıyor. Akabinde seçim otobüsünün üstüne çıkarak, oy istiyor. Evet, 95 kişinin hayatını kaybettiği alanda siyasi rant devşirmenin peşine düşmüş. Mafya babalarına has üslup ve tutumu ile Başbakanımıza karşı saygısızlığı ise suçluluğunun göstergesidir. PKK'ya karşı en küçük bir eleştiride dahi bulanamayan cici çocuk Selahattin, devlete ve onun başındakilere istediği gibi hakaret edebiliyor. Türkiye'de demokrasi ve ifade özgürlüğü yok diyenler umarım bir nebze de olsa utanır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'li Mallı: 'Demirtaş Açık Bir Şekilde Hedef Saptırıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement