AK Parti'nin Aydın Mitingi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Aydın Mitingi

AK Parti\'nin Aydın Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "En son çete paralel yapı. Bu çeteyi de bitireceğiz.

17.03.2014 16:08

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, en son çetenin paralel yapı olduğunu belirterek, "Bu çeteyi de bitireceğiz. Hiç endişeniz olmasın, bunları tasfiye edeceğiz. Devletimize, ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan bu yapıyı tasfiye edeceğiz. İki kere iki dört" dedi.

Erdoğan, Aydın mitinginde yaptığı konuşmada, 12 yıl boyunca çetelerle çok kararlı şekilde mücadele ettiklerini, bu mücadeleden asla taviz vermeyeceklerini vurguladı.

En son çetenin "paralel yapı" olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu çeteyi de bitireceğiz. Hiç endişeniz olmasın, bunları tasfiye edeceğiz. Devletimize, ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan bu yapıyı tasfiye edeceğiz. İki kere iki dört. İşte şimdi bakıyorum yeni yeni yine iftiralar. Bunlar sahtekar ya. Kalkmış iki tane gazete yine bir tanesi paralel yapının gazetesi, bir tanesi de paralel yapının  desteklediği bir gazete. Bu gazeteler haber yapıyor. Haber de benim oğluma, yavruma  hiç ilgisi, alakası olmayan bir avukat uydurmuşlar. Ondan sonra bir sitede evi  olduğuna dair de orada bir haber yapmışlar. Hemen tabi davayı anında açtık. Davası inşallah devam ediyor. ya bunlarda iftira var, bunlar da yalan var, bunlarda takiyye var. Ne ararsanız var. 'İftira at, tutmazsa da izi kalır' diyor. ya böyle sahtekarlık olur mu? Sen nasıl din istismarı yapıyorsun ya. Sen nasıl bir Müslümansın ya.

Sevgili Peygamberimizin huzuruna bireysel, kişisel suçlarla ilgili geliyorlar. Hatta hatta zina yaparsa ne olur diyorlar. 'Günahkar  olur' diyor. 'Peki yalan söylerse ne olur' deyince, sevgili Peygamberimiz ayağa fırlıyor 'asla' diyor. Yalan bu denli tehlikeli bir şey. Çünkü yalan bireysel değil, yalan toplumsal, kollektif zararları olan bir  şey. Kardeşlerim biz Ergenekon ile mücadele ettik. Pensilvanya'daki yeni Ergenekon ile de amansızca mücadele edeceğiz. Türkiye'de çeteler dönemi kapanmıştır. Türkiye'ye manşetlerin, işverenlerin, cuntaların, mafyanın istikamet çizme dönemi bitmiştir. Hiç endişeniz olmasın Türkiye'ye artık sizler istikamet vereceksiniz. Millet istikamet verecek. Sizden başkası asla."

-"Türkiye istikrarlı şekilde büyüyor"

Erdoğan, Türkiye'nin istikrarlı şekilde büyüdüğünü vurgulayarak, "Bizim yola çıkarken 3 tane temel esasımız vardı. Yolsuzlukla mücade, yoksullukla mücadele, yasaklarla mücadele" dedi.

Ekonominin bütün saldırılara rağmen büyümeye, çözüm sürecinin de bütün sabotajlara rağmen ilerlemeye devam ettiğini belirten Erdoğan, küresel ölçekli projelerin tek tek yükseldiğini, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, konutta, enerjide Türkiye'nin ilkleri başardığını, tarihte hiç ulaşmadığı seviyeye yükseldiğini, tarımda, sanayide, ticarette her yıl daha fazla büyüdüğünü söyledi. Erdoğan, "Biz 12 yıl boyunca işimize baktık, bundan sonra da işimize bakacağız. Biz laf değil, icraat ürettik. Bundan sonra da sadece icraat üreteceğiz. Aydınlı kardeşlerimin de lafa değil, icraata bakacaklarına gönülden inanıyorum. Kardeşlerim 30 Mart'ta ideolojiye değil, gerilim siyasetine değil, esersizlik siyasetine değil, icraata, hizmete, esere oy vereceğinize inanıyorum. Televizyonlardaki, gazetelerdeki AK Parti reklamlarını takip ediyorsunuz değil mi? O reklamlarda ne diyor? 'Ben lafa değil, icraata bakarım' diyor. Evet Aydın'da 30 Mart'ta lafa bakmayacak, icraaata bakacak inşallah" diye konuştu.

-"CHP kafası bu"

"Aydın'da CHP'li belediyenin 5 yılda kasasına ne kadar para girdi biliyor musunuz?" diye soran Erdoğan, şunları söyledi:

"4.5 katrilyon. Peki 5 yılda ne kadar yatırım yaptı? İller Bankası'ndan 32 trilyon kredi kullanarak yapılan otogarı ve hizmet binasını bir kenara bırakacak olursak sadece 13 trilyon yatırım yapmış, 5 yılda. 4.5 katrilyon gelire karşı, sadece 13 trilyon. Üstelik bu kadar az yatırım olmasına rağmen belediyenin borçları son 5 yılda azalmak bir yana daha da arttı. Peki öyleyse bu paralar nereye gitti? Öyle ya belediyeye gelen para yatırıma gitmiyorsa, başka yerlere gidiyor? Belediye Başkanı şehre 5 yılda 13 trilyonluk yatırım yaparken, kendi reklamı, propagandası için 25 trilyon lira harcadı.

Aydın'ın kanalizasyonunun yüzde 40'ı arıtılmadan Büyük Menderes Nehri'ne bırakılıyor. Diğer yandan belediye başkanı 25 trilyon liralık reklam yapıyor. Aynı şekilde kendi yandaşlarını istihdam etmek için kullandıkları bir belediye şirketine 11 trilyon aktardılar. Hadi belediyenin kaynağını çar çur ediyorsun bari diğer hizmetlere engel olma. O da yok. CHP'li belediye Aydın'da doğalgaz şebekesi kurulmasına 2 yıl engel oldu. Bunu biliyor musunuz? Aydın'ın havası iki yıl boyunca daha da kirlendi. Sokaklar zaten malum çöpten geçilmiyor. Geçtiğimiz 5 yılda hemen yanıbaşınızdaki Denizli Belediyesi 9 tane köprülü kavşak yaptı, Aydın Belediyesi bir tane bile yapamadı. Su fiyatı derseniz ayrı bir dert. Öyle mi? 5 yılda suyun fiyatı 2.5 katına çıktı. Su parası belediyenin en önemli gelir kaynağı oldu. Sudan toplanan paralar nereye gidiyor? Reklama gidiyor, eşin dostun istihdamına gidiyor. CHP kafası bu."

-Aydın'a yapılan yatırımlar

Kendilerinin ise bu sürede il özel idaresi aracılığıyla Aydın için son 5 yılda özel idare kanalıyla kullandıkları bütçenin 340 trilyon lira olduğuna dikkati çeken Erdoğan, sadece KÖYDES projeleri çerçevesinde yaptıkları yatırımın 85 trilyon lira olduğunu söyledi.

Erdoğan, köylere yönelik diğer yatırımlar için kullandıkları kaynağın ise 195 trilyon olduğuna işaret ederek, bu rakama milli eğitimde, sağlıkta, gençlik ve sporda, diğer alanlarda yaptıkları yatırımların dahil olmadığını ifade etti. Erdoğan, "AK Parti de işte bu. Biz hizmet siyaseti yapıyoruz, eser siyaseti yapıyoruz. Onlar ise sadece laf üretiyor. Bir de milyonlarca lira harcayarak bu lafların reklamını yapıyor" şeklinde konuştu.

Aydın'ın artık büyükşehir belediyesi olduğunu anımsatan Erdoğan, Aydın'ın mülke sınırlarıyla hem gelirinin arttığını söyledi. Erdoğan, "Artık köyler, mahalle, beldeler...Buralara hizmet gidecek. Ama bunu ehline verirsen gidecek. Vermezsek yazık olur Aydın'a. Bu CHP zihniyeti Aydın merkezini nasıl çöpe, kire, susuzluğa boğarak, kaynakları çar çur ederek çapını ortaya koydu biliyorsunuz. 30 Mart'ta ben Aydın'ın lafa değil, inşallah büyükşehirde ve ilçelerde AK Parti'yi yönetime getireceğine inanıyorum" dedi.

Aydın'ı gelecek dönemde  çok önemli hizmetlere kavuşturacaklarını ifade eden Erdoğan, Çeştepe'de 208 derslikli içinde spor salonları, yüzme havuzu, kütüphaneleri, konferans salonları, bilim merkezi, anaokulu ve kreş  olan bir eğitim kampüsü yapacaklarını söyledi. Projenin  hazır olduğunu,  ihalesini de bu yıl içinde yapacaklarını bildiren Erdoğan, Aydın'a bir genel hastane, bir de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinden oluşan 600 yataklı  bir şehir hastanesi kuracaklarını, bunun toplam proje bedelinin de 323 trilyon lira olduğunu ve altyapı hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti.

Merhum Adnan Menderes'in hayali olan Çine Barajı'nın açılışını yaptığını anımsatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bak laf değil, icraat. Çine Adnan Menderes Barajı'nın açılışını yaptım. 141 yıldır hayal edilen bir projeydi. Rahmetli Menderes 'o Çine Çayı ne zalim bir çaydır. Bir türlü kontrol altına alınamadı' demişti. Menderes göremedi. Ama biz hamdolsun 141 yıllık  hayali gerçekleştirdik. Çine Adnan Menderes Barajı kendi sınıfında Avrupa'da birinci dünyanın beşinci en yüksek barajı olma sıfatını taşıyor. Çine Barajı bugün hem topraklara bereket getiriyor hem arazileri taşkından koruyor. Hem de yılda 118 milyon kilovatsaat elektrik üretiyor. İş bilenin, kılıç kuşananın. Peki bunu kaça mal ettik. 1 katrilyon 600 trilyon. Aydın'a biz bu hizmetleri kazandırdık. Çine Adnan Menderes Barajı sayesinde yılda ortalama 180 trilyon lira taşkın zararı önleniyor. Bu kadar önemli. Tabii bunlarla sınırlı değiliz. Son 12 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleriyle Aydın'da 413 bin dönüm tarım arazisini sulamaya açtık. Bozdoğan Ovası, bu sulama tesisi 50 bin dönüm tarım arazisini inşallah onunla suya kavuşturuyoruz. İnşa ettiğimiz İkizdere Barajı ile Aydın ve 19 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar olan içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacı karşılanıyor. Gökbel Barajı'nın inşaası sürüyor.

Hanım kardeşlerim  kapılarınıza gelen bazı ablalar olursa onlara sadece bir şey söyleyin. Eğer gelen olursa, olur ya. Onlara deyin ki 'hocanıza söyleyin benim kızımın başörtüsüyle uğraşmasın.' Hocanız 28 Şubat olayında 'üniversitelere başınızı açın öyle...' diyen bir hoca. 'Ben öyle bir hoca tanımıyorum' deyin. Kardeşlerim bu oyunları siz bozacaksınız. Hep beraber bozacağız. Elele vereceğiz, bu oyuna gelmeyeceğiz. Bunların yalan, iftira, takiyye...Her şey bunlarda var. Riya her şey bunlarda var. Bu oyunu beraber bozacağız."

- Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Aydın Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement