AK Parti'nin Meclisin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi - Son Dakika
Politika

AK Parti'nin Meclisin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi

AK Parti\'nin Meclisin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti'nin Meclisin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

14.06.2022 20:41  Güncelleme: 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti'nin Meclisin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda ilk olarak İYİ Parti'nin "TMSF'ye devredilen şirketlerin ve faaliyetlerinin araştırılması", HDP'nin "basın ve ifade özgürlüğü", CHP'nin ise "Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan KYK yurtlarında şüpheli öğrenci ölümlerine" ilişkin grup önerileri ayrı ayrı ele alındı.

Partisinin grup önerisi üzerine söz alan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminden sonra OHAL'in ilan edildiğini ve FETÖ'ye ait birçok şirketin TMSF'ye devredildiğini anımsattı.

Şirketlerin, kendi alanında lokomotif şirketler olduğunu ifade eden Ataş, bu şirketlerde tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunduğunu, bu nedenle şirketlerin nasıl yönetildiğinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Ataş, bu şirketlerin şeffaf ve liyakat ile yönetilmediğini ileri sürdü.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, basın özgürlüğünün önemine değinerek, bu özgürlüğün sadece basın mensuplarının kendisini ifade etme hakkı değil, aynı zamanda halkın haber alma hakkı olduğunu vurguladı.

Toğrul, Türkiye'nin basın özgürlüğü konusunda dünya ülkeleri arasında son sıralarda yer aldığını savundu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Türkiye'nin hukukla yönetilen, ileri demokrasinin hakim olduğu bir ülke olduğunu, hiçbir meslek grubunun kendi ülkesinde hukuka aykırı davranamayacağını, casusluk yapamayacağını, suç işleyen herkesin hukuk karşısında yargılanacağını kaydetti.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise partisinin grup önerisi üzerine yaptığı konuşmada, Akdeniz Üniversitesinde öğrencilerin intihar ettiğini belirterek, bu intihar olaylarının arkasında yatan nedenlerin araştırılmasını istedi.

İYİ Parti, HDP ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi. Daha sonra AK Parti'nin grup önerisinin görüşmelerine geçildi. Yapılan oylamada TBMM'nin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi ise kabul edildi.

Kabul edilen öneriyle Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri, gündemin ön sıralarına alındı. Ayrıca tekliflerin görüşmelerinin tamamlanmaması halinde Genel Kurul, 17 Haziran Cuma günü de çalışacak.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın, İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin doğrudan gündeme alınması önergesinin oylaması sırasında yapılan yoklamada, toplantı yeter sayısı bulunamadı.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Haydar Akar, birleşimi yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti'nin Meclisin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Samsun'da Sahte Anketlere Tepki
    14:20 Samsun'da Sahte Anketlere Tepki

    Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, sahte anketlerle başkanlık hayali kuranları halkın tepkisiyle karşılayacaklarını belirtti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
    14:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu ve Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında ortak hizmet projeleri gerçekleştirilecek ve Antalya'nın çevre, ekoloji ve gastronomi alanlarındaki potansiyeli değerlendirilecek.

  • Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: 'Sevdalı olduğumuz ilçemizde oynanan oyunlara 'dur' dedik'
    14:19 Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar: 'Sevdalı olduğumuz ilçemizde oynanan oyunlara 'dur' dedik'

    Samsun'un Tekkeköy Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Adayı Hasan Togar, kirli yatırımlara karşı çıktığı için aday gösterilmediğini söyledi. Togar, ilçede yapılan hizmetlerle en başarılı ilçe belediyesi olarak gösterilen Tekkeköy'ün vatandaşların yoğun isteğiyle Yeniden Refah Partisi'nin adayı olarak girdiğini belirtti.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor
    14:17 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Muhalefet partileri popülist vaatlerde bulunuyor

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefet partilerinin popülist vaatlerine dikkat çekerek, Ankara ve İstanbul belediye başkanlarının vaatlerinin büyük bir kısmını gerçekleştiremediklerini söyledi. Tekin, seçim çalışmalarında karşılaştığı iki tür insanın farkına da değindi ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Ayrıca, Tekin Çat ilçesinde yeni bir öğretmenevi kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:14 Kırıkkale'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Kırıkkale'de 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mehmet Makas başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçim sürecinin huzur ve güven ortamında geçmesi için alınan tedbirler, seçim günü yapılacak işlemler ve riskli durumlar değerlendirildi. Vali Makas, toplantıda her türlü tedbirin alındığını belirterek, sonuçların Kırıkkale ve Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı
    14:14 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bursa'da gövde gösterisi! Mitinge 90 bin kişi katıldı

    31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçeceği konuşulan Bursa'daki mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda 90 bin kişinin olduğunu açıkladı. Erdoğan, "Durmak yok, yola devam. Pazar günü inşallah sandıkları gümbür gümbür patlatacağız. Bursa'yla birlikte Türkiye Yüzyılına hazırlanıyoruz. Biz biliyoruz ki Bursa'nın boş lafla işi olmaz" dedi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta başarı hikayesini vurguladı
    14:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma ve havacılıkta başarı hikayesini vurguladı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin son 20 yılda savunma ve havacılıkta büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduğunu belirtti. Türk gençlerinin önündeki engeller kaldırıldığında dünyanın en iyi teknolojilerini geliştirebileceklerini gösterdiklerini vurgulayan Kacır, Türkiye'nin iftihar kaynağı projelerin genç mühendisler tarafından geliştirildiğini söyledi. Ayrıca, Bakan Kacır, Türk gençliğiyle birlikte yeni başarı hikayelerini sürdürmek istediklerini ve uzayda da daha geniş bir ekosistem inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.


Advertisement