Ak Partili Boyraz: "Ozanlarımızın Söyleyişlerini Anadolu Coğrafyasına Yayabilseydik, Bu Hadiselerin... - Son Dakika
Politika

Ak Partili Boyraz: "Ozanlarımızın Söyleyişlerini Anadolu Coğrafyasına Yayabilseydik, Bu Hadiselerin...

Ak Partili Boyraz: "Ozanlarımızın Söyleyişlerini Anadolu Coğrafyasına Yayabilseydik, Bu Hadiselerin...

Yaptığı konuşmaları şiirlerle süsleyen AK Parti’nin renkli simalarından milletvekili adayı Osman Boyraz, “Gerçekten bu aşıkların, ozanların deyişlerini, söyleyişlerini, felsefesini Anadolu coğrafyasının tamamına yayabilseydik, belki yaşadığımız bu hadiselerin bir çoğu yaşanmazdı.

17.10.2015 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaptığı konuşmaları şiirlerle süsleyen AK Parti'nin renkli simalarından milletvekili adayı Osman Boyraz, "Gerçekten bu aşıkların, ozanların deyişlerini, söyleyişlerini, felsefesini Anadolu coğrafyasının tamamına yayabilseydik, belki yaşadığımız bu hadiselerin bir çoğu yaşanmazdı. Çünkü bunların öğretilerinde birlik var, beraberlik var, kardeşlik var" dedi.

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Osman Boyraz, renkli kişiliği ve güler yüzü ile vatandaşların ilgi odağı olurken, vatandaşlarla sohbeti sırasında genellikle şiirleri kullanmayı tercih ediyor. Akşam saatlerinde Ümraniye'deki Sivas Aksu Derneği'nin yönetim toplantısına katılan Boyraz, Sivaslıların İstanbul'a geliş nedenini bir şiirle anlatarak başladı. Muhlis Akarsu'nun, 'Akşam olur gölge basar, Umuduma yeller eser, Yokluk imkanımı keser, Gurbeti ben mi yarattım" dizeleri ile konuşmasına başlayan Boyraz, yıllar önce Anadolu'da bir çok kentte, bir çok alanda yokluğun olduğunu, AK Parti iktidarı ile bunların ortadan kaldırıldığını söyledi. "Bunun kıymetini bilmemiz lazım" diyen Boyraz, "Şimdi ne yapılıyor. İstanbul-Sivas hızlı tren projesi. Ankara'ya kadar bitti. Ankara'dan sonra hummalı bir çalışma var. Yozgat- Yerköy oraları geçtikten sonra sanat yapıları, menfezleri, köprüleri, devasa o altyapı hizmetleri bitmiş. İnşallah en kısa zamanda da İstanbul'dan trene binen bir insan trene bindikten 5 saat sonra Sivas'ta olacak" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin Türkiye'ye neler yaptığının herkes tarafından görüldüğünü ifade eden Boyraz, "Neler yapıldığını ben anlatmayacağım. Çünkü ben biliyorum ki Sivaslı, vicdan, irfan sahibi, sağduyu sahibidir. Sivas cumhuriyetin temellerinin atıldığı yer ve Sivas Kongresi'nde 'manda ve himaye kabul edilemez' diyen bir çığlığın adının torunları, bugün 1 Kasım'da hangi partiye oy vereceğini biliyor" diye konuştu.

Bazı partilerin, blok, hayır ve terör siyaseti yaptığını AK Parti'nin ise hizmet siyaseti yaptığını kaydeden Boyraz, "Hizmet siyasetinin, birlik siyasetinin de bu milletten tek bir beklentisi var. Sadece dudaklardan dökülebilecek bir sıcak duadan başka hiçbir beklentisi yok. Biz diyoruz ki bu ülkede hiç kimse sınıflandırılmasın. Sınıflara ayrılmasın. Renginden, teninden,  görüntüsünden, mezhebinden dolayı. Bunu en iyi yapan da Sivaslılar olmuştur. Bin yıldır, farklı renklerin, farklı mezheplerin bir arada yaşama kültürünün en güzel örneklerini sunmuşlardır. Biraz eksikliğimiz de şu. Her coğrafyanın kendine has özelliği vardır. Bizim coğrafyada da çok ozanlar vardır, aşıklar vardır. Gerçekten bu aşıkların, ozanların deyişlerini, söyleyişlerini, felsefesini Anadolu coğrafyasının tamamına yayabilseydik, belki yaşadığımız bu hadiselerin bir çoğu yaşanmazdı. Çünkü bunların öğretilerinde birlik var, beraberlik var, kardeşlik var" şeklinde sözlerini sürdürdü.

Sözlerini yine 'İnsan olan insan gelsin beriye. Kimi kara çalar kimi sarıya, asıl olan insandır, bakmaya deriye, insana muhabbet, cana muhabbet' şeklindeki dörtlükle süsleyerek devam eden Boyraz, "Bundan daha iyi kardeşliği tanımlayacak bir şiir olabilir mi? Buna benzer binlerce ozanımızın bu öğretilerinin tamamını coğrafyamıza yaymamız gerekir. Bizim muhabbet elçisi olmamız lazım. Sevgiyi her tarafa paylaşmamız lazım. Bu ülkede kardeşlikten başka hiçbir seçeneğimiz yok. Daha fazla safları sıklaştırmamız lazım. Daha fazla kucaklaşmamız lazım. Daha fazla, daha fazla, daha fazla" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ak Partili Boyraz: 'Ozanlarımızın Söyleyişlerini Anadolu Coğrafyasına Yayabilseydik, Bu Hadiselerin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement