Altaç'tan Yeni Anayasa Değerlendirmesi - Son Dakika
Politika

Altaç'tan Yeni Anayasa Değerlendirmesi

Altaç\'tan Yeni Anayasa Değerlendirmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Av. Aydın Altaç, Türkiye’nin yeni bir Anayasa ihtiyacının olduğunu ifade ederek, Türkiye AK Parti’den önce bir grup azınlığın hükmettiği bir ülke olduğunu söyledi.

05.03.2015 14:02

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili aday adayı Av. Aydın Altaç, Türkiye'nin yeni bir Anayasa ihtiyacının olduğunu ifade ederek, Türkiye AK Parti'den önce bir grup azınlığın hükmettiği bir ülke olduğunu söyledi. Altaç, "Birkaç generalin kendi keyfine göre hazırladığı 1982 Anayasası'nın miladı dolmuştur. Eski darbeli günlerine dönmemek için, bu ülkeye artık yeni Anayasa şarttır" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili aday adayı Aydın Altaç, 7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye'nin yeni bir Anayasa'ya kavuşması gerektiğini ifade etti. Altaç, Türkiye'nin 2002 yılına kadar darbelerin, vesayetçi yapıların konuşulduğu, 'Ordu göreve' diye ortaya çıkan bir grup azınlığın milyonlara hükmettiği bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye'nin yürürlükteki 1982 Anayasası'yla kaybedecek zamanı kalmadığını vurguladı. Türkiye'nin hedeflerinin büyük olduğunu anlatan Altaç, bundan dolayı Anayasa'nın değişmesi gerektiğini kaydetti. Altaç, "Günümüz Türkiye'si artık geçmişte kalan vesayet Türkiye'si olmamalıdır. Kin ve nefret duygularıyla vesayetçi görüşlerini dikte ettikleri, milletin örf ve adetlerini inkar edercesine kaleme aldıkları 1982 Anayasası ülke bütünlüğünü koruyamadığı gibi iç barışı da tesis edememektedir. Hazindir ki, kurulduğu günden beri üzerinde neredeyse 100 yıl geçen Türkiye Cumhuriyeti devleti hala kendi benliğini ispat edebilecek bir Anayasa kurallarına sahip olamamıştır. Onun içindir ki, birkaç generalin kendi keyfine göre hazırladığı 1982 Anayasası'nın miladı dolmuştur. Eski darbeli günlerine dönmemek için, bu ülkeye artık yeni Anayasa şarttır" diye konuştu.

"ANAYASALAR BUGÜNE KADAR DEVLETİ KORUYAN ÖZELLİKLER TAŞIDILAR"

Bu güne kadar Türkiye'de yapılan Anayasa'ların sadece devleti koruyan özellikler taşıdığına dikkat çeken Altaç ilk kez AK Parti öncülüğünde tüm kesimleri kapsayacak olan hazırlanacak daha özgürlükçü bir Anayasa için harekete geçildi ve bunun da toplumsal mutabakatla gerçekleşmesi hedeflendiğini söyledi. Altaç, "TBMM'de ilk adımları atılan yeni Anayasa konusunda sivil toplum örgütleri başta olmak üzere kurumlar da öneriler hazırlıyorlar. İlk sivil Anayasa'nın, devletle beraber, kişi haklarını da önemseyip koruyan bir Anayasa olacaktır Anayasanın temel felsefesi insanın mutluluğu olmalı ve bütün maddeler düzenlenirken devletin insan için var olduğu göz önüne alınıyor. Ortak tarih, kültür ve coğrafyaya sahip ve devlete vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacağı şeklindeki düzenleme bu konudaki hassasiyetleri giderir. Muhalefet partileri de AK Parti'nin yeni Anaysa çalışmalarına destek vermesi gerekir. Yapılacak sivil demokratik Anayasa 77 milyon vatandaşın huzuru ve güvenini teminat altına alacak Anayasa olacaktır" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Altaç'tan Yeni Anayasa Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement