Anayasa Referandumuna Doğru - Son Dakika
Politika

Anayasa Referandumuna Doğru

Anayasa Referandumuna Doğru

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Bu davaya sizler sahip çıktığınız sürece hem Of hem Türkiye bu davadan alnının akıyla çıkacaktır.

18.02.2017 13:54

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "Bu davaya sizler sahip çıktığınız sürece hem Of hem Türkiye bu davadan alnının akıyla çıkacaktır." dedi.

Sarıalioğlu, AK Parti Of İlçe Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, referandumun, daha hızlı yürümenin ilk adımı olduğunu belirterek, "Bu sistemin tek adı var o da tam bağımsız güçlü Türkiye'dir. Bu sistemin adı istikrardır, tek başına hükümettir." diye konuştu.

Yasama, yürütme ve yargının demokratik bir ülkenin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Sarıalioğlu, "Değişiklikle yasama sadece yasaları yapacak. Bizim yetki verdiğimiz partili Cumhurbaşkanımız da kendi görevini yapacak. 'Güçler ayrılığı.' dediğimiz prensip tam yerine oturmuş olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Sarıalioğlu, bu süreçte birleştirici, yapıcı bir yol izlemeleri gerektiğine vurgu yaparak şunları kaydetti:

"Sistemin adını ve seyrini iyi öğrenerek bunu aktarmaya çalışalım. Biz zaten marka bir ilçeyiz. Türkiye'nin her yerinde Of'un adı duyulmuştur. Dolayısıyla bize düşen bu misyonu korumak ve değerini artırmaktır. Bu davaya sizler sahip çıktığınız sürece hem Of hem Türkiye bu davadan alnının akıyla çıkacaktır."

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Hakan Terzioğlu da referandumda Of'tan yüzde 90 oranında 'evet' oyu çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Gece gündüz, soğuk sıcak demeden tüm teşkilat üyeleriyle sahada olacaklarını söyleyen Terzioğlu şöyle devam etti:

"Gidilmedik ev, selam verilmedik esnaf, ulaşmadığımız tek bir vatandaşımız kalmayacak. Önceki seçim ve referandum sonuçlarımız her zaman yüzümüzü güldürdü. Of'umuz hep yanımızda oldu ve en güçlü şekilde desteğini verdi. İnşallah bu referandumda da bizleri mahcup etmeyecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Anayasa Referandumuna Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement