Ankara: Babacan'dan Kayıtdışı İstihdam Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ankara: Babacan'dan Kayıtdışı İstihdam Açıklaması

Devlet Bakanı Ali Babacan, "2006 yılı Ocak ayında kayıtdışı istihdam, 9 milyon 751 bin kişi olarak gerçekleşmiştir" dedi.

02.06.2006 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Bakanı Ali Babacan, "2006 yılı Ocak ayında kayıtdışı istihdam, 9 milyon 751 bin kişi olarak gerçekleşmiştir" dedi.

Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın soru önergesini cevaplandıran Babacan, 2006 yılı Ocak ayı verilerine göre toplam istihdamın 20 milyon 834 bin kişi olduğunu belirterek, "2006 yılı Ocak ayı itibariyle toplam istihdamın yüzde 49.7'si hizmetler, yüzde 25'i tarım, yüzde 20.7'si sanayi ve yüzde 4.7'si inşaat sektöründe çalışmaktadır. Sektörel dağılımda tarımdan sanayie ve hizmetlere doğru bir kayma olduğu göze çarpmaktadır. 2006 yılı Ocak ayı itibariyle tarım sektöründe 5 milyon 204 bin kişi, tarım dışı sektörde ise 15 milyon 630 bin kişi istihdam edilmektedir" ifadelerine yer verdi.

Toplam istihdam içerisinde, kayıtdışı istihdamla ilgili bilgiler de veren Bakan Babacan, "2006 yılı Ocak ayında kayıtdışı istihdam 9 milyon 751 bin kişi olarak gerçekleşmiştir. Kayıtdışı istihdamın, kamunun vergi ve prim gelirleri üzerinde olumsuz etkisi olmaktadır. Bunun yanı sıra kayıtdışı istihdam edilen kişiler sosyal güvenlik sisteminin dışında kalmakta, bu da sosyal açıdan olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir" dedi.

Son yıllarda kayıtlı istihdam içinde kayıtdışı istihdamın artmadığını, aksine azaldığını belirten Babacan, daha sonra şu ifadelere yer verdi:

"2004 yılında yüzde 53 oranında gerçekleşen bu oran 2006 Ocak ayı itibariyle yüzde 46.8'e gerilemiştir. Ekonomik istikrar arttıkça, büyüme ortamı devam ettikçe bu eğilimin sürmesi beklenmektedir. Son dönemde tarım sektöründen, sanayi ve hizmet sektörünün istihdamına, ücretsiz aile işçiliğinden ücretli ve yevmiyeli istihdama doğru gözlenen gelişme de bu sürece katkıda bulunmuştur."

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankara: Babacan'dan Kayıtdışı İstihdam Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement