Arınç: İntikam Peşinde Değiliz - Son Dakika
Politika

Arınç: İntikam Peşinde Değiliz

Arınç: İntikam Peşinde Değiliz

Arınç, 'Evet' Sonucu Çıkan Referandumun Ardından Yaptığı İlk Açıklamada,"Hiçbir Zaman İntikam Peşinde Değiliz." Dedi.

13.09.2010 00:48

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'evet' sonucu çıkan referandumun ardından yaptığı ilk açıklamada, "Hiçbir zaman intikam peşinde değiliz. Çok Örselendik, Çok rencide olduk, Haksızlıklara uğradık. Ben bu tarz şeylere tahamül edemem. Tahammül edemeyen insanım, rencide oldum. Bizim ne olduğumuz belli anamız belli, babamız belli, nerden geldiğimiz belli. Bu ülkeyi ayağa kaldırmanın mücadelesini verelim' dedi. Oy kullanamayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da laf atan Arınç, "Evet veya hayır demek şereftir. Sandık başına gitmeden oy kullanmamak yanlış bir şeydir. Biz yaptığımız her işin hesabını şerefle verdik. Başımız Manisa dağı kadar diktir. Anlımız açıktır' diye konuştu.

Sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa İl Başkanı Abdurrahim Arslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal, İl Genel Meclisi Başkanı AK Partili Dursun Ali Yıldız ve partililerle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'evet' oyları ile demokrasinin kazandığını, çağdaş ve sivil anayasaya adım atıldığını öne sürdü. Arınç, Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa'nın da sınavdan başarıyla geçtiğini vurgularken, "Büyük oy farkı ile referandumdan 'evet' çıktı. Anayasa değişikliği resmi olmamalıkla birlikte kabul edildi. Başbakanımız bir Başbakanın olması gereken olgunlukta konuşma yaptı. Evet oyu verenlere vermeyenlere de teşekkür etti. 73 milyon insanın bundan faydalanacağını söyledi. Demokrasinin kazandığını ifade etti. Bugünden itibaren ileri bir demokrasi yeni özgürlükler ve yeni sivil bir anayasa adım atıldı. Başbakanımız hislerimize tercümen olan bir konuşma yaptı. İstenilen sonuçlar alındı. Manisa da büyük bir sınavdan alnının akıyla çıktı. Tüm çalışanlara ve temsilcilere, bütün kardeşlerime gönlümce teşekkür ediyorum. Onları kucaklıyorum. En yüksek illerin içindeyiz. Anayasa değişikliğini güzel bir şekilde anlattık. Manisa'da 450 bin oy ile haklı bir gurur yaşayacaktır. Ne mutlu Manisa'ya' diye konuştu.

"İNTİKAM PEŞİNDE DEĞİLİZ'

Arınç, Manisa Merkez'de resmi olmayan sonuçlara göre 'evet' oyunun yüzde 52.7 olduğunu belirtirken, Demirci İlçesi'nde yüzde 73, Kırkağaç İlçesi'nde yüzde 67.9 ve Selendi İlçesi'nde yüzde 66.8'a çıktığını kaydetti. Manisa'nın yüzde 50 olan oy potansiyeliyle ülke genelinde başarılı sonuçlar alan kentler arasına girdiğini vurgulayan Arınç, şunları söyledi:

"Bu anayasa değişikliklerini Türkiye büyük bir şekilde benimsendi. Bütün kuruluşlara sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bütün kesimler görecektir ki bu uygulamaya girdiği zaman onlar da bundan faydalanacaktır. Korkuların, endişelerin ve çekimserliklerin ne kadar gereksiz olduğu anlaşılacak. Bu evet oylarının Türkiye için ne kadar gerekli olduğunu görecekler. Çok ağır konuşmalar dinledik. Bizler Manisa'nın evlatlarıyız. Yan yana geldiğimiz insanlardan ağır hakaretler duyduk, üzüldük. Türkiye'nin bu darbe anayasasından kurtulmak için önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak bizler ülkeyi bölmekle suçlandık. Başbakan haklarını helal ettiği için ben de helal ediyorum. Hiçbir zaman intikam peşinde değiliz. Çok Örselendik, çok rencide olduk, haksızlıklara uğradık. Ben bu tarz şeylere tahamül edemem. Tahammül edemeyen insanım, rencide oldum. Bizim ne olduğumuz belli anamız belli, babamız belli, nerden geldiğimiz belli. Bu ülkeyi ayağa kaldırmanın mücadelesini verelim.'

KILIÇDAROĞLU'NA 'ŞEREF' GÖNDERMESİ

Arınç, isim vermeden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunarak, her gün 'hayır ile yatan 'hayır' ile kalkan insanların bile oy kullanamadıklarını söyledi. Oy kullanmamanın büyük bir ciddiyetsizlik olduğunu ifade eden Arınç, ''Ben herkese söyledim; mutlaka sandığa gidiniz oyunu kullanınız. Evet veya hayır demek şereftir. Sandık başına gitmeden oy kullanmamak yanlış bir şeydir. Biz yaptığımız her işin hesabını şerefle verdik. Başımız Manisa Dağı kadar diktir. Anlımız açıktır. Ülkemizin kalkınması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bir seçim parti seçimi değildir. Birbirimizi düşman olarak görmüyoruz. Her partinin bundan alacağı dersler var. Boykot için ellerinden gelen bütün imkanları kullanan insanların bugün çıkan evet oyundan çok mahcup olacaklarını düşünüyorum. Şu anda referandumların, sandığa gidişlerin en büyüğünü yaşıyoruz. Cesaretliler, evet oyu noktasında anayasa değişikliğine destek verenler, hem Manisa için hem de ülke için güzel bir iş yaptılar. Milletvekillerimizden il başkanımıza, merkez ilçe başkanımıza, kadın kollarına, tüm partililerime teşekkür ediyorum. Çok iyi bir sınav verdik. Bu sınavı önümüzdeki seçimlerde allahın izniyle arttıracağız. Bu zaferde herkesin payı var' diye konuştu.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Manisa'da yüzde 49.6'ya denk gelen 402 bin 800 civarındaki evet oylarının Arınç tarafından 450 bin olarak açıklanması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Evren KASIRGA- MANİSA- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Arınç: İntikam Peşinde Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement