Arınç: İzmir'de Oy Hedefimız Yüzde 47 - Son Dakika
Politika

Arınç: İzmir'de Oy Hedefimız Yüzde 47

Arınç: İzmir\'de Oy Hedefimız Yüzde 47

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önümüzdeki genel seçimlerde İzmir'de yüzde 47 oy almayı hedeflediklerini söyledi.

07.01.2012 18:52

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, önümüzdeki genel seçimlerde İzmir'de yüzde 47 oy almayı hedeflediklerini söyledi.

Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları üçüncü olağan kongresi Kaya Termal Otel'de yapıldı. Mevcut Başkan Bilal Kırkpınar ve Ertuğrul Çağatay Köse'nin yarıştığı genel kurula Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gençlik Kolları Başkanı iken milletvekili seçilen Hamza Dağ, İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, İlknur Denizli de katıldı.

Kongrede konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bugünkü heyecanımızı parti çalışmalarına aktarabilirsek, başarılarımıza başarılar katacağız. Gençlik kollarımıza güveniyoruz, onları seviyoruz. Onların sevgilerinin bütün İzmir'i kucaklayacağına inanıyoruz" dedi.

Ak Parti'nin son genel seçimde 21.5 milyon kişinin oyunu alarak yüzde 50 oy oranını yakaladıklarını hatırlatan Arınç, "Bugün bizim üye sayımız ne kadardır diye sordum. Sormamak gerekiyor demek ki. Herkes zafer sarhoşu. 5 milyon 600 bin üyemiz var. Her geçen gün artıyor. 1 milyon 300 bin civarında üyemiz de gençlik kollarında" diye konuştu. Siyasete başlamak isteyen gençlere de tavsiyede bulunan Bülent Arınç, bunun için ilk adımın gençlik ve kadın kolları olması gerektiğini vurguladı.

"EY İzmirLİLER TERCİH ETTİĞİNİZ SİYASİ PARTİ NEREDE?"

Türkiye'de bir çok belediye Ak Partili iken İzmir'de sadece bir tane olduğunu, onun da Bayındır olduğunu söyleyen Bülent Arınç, "Ülkemizde bu kadar belediye başkanı varken İzmir'de sadece birini takdim edebiliyorum. Ben hakikatten yanayım. İzmir'deki şartlarımızı durumumuzu da konuşmak mecburiyetindeyiz. Böyle muhteşem kalabalığın elde ettiği siyasi sonuç bir tek belediye başkanlığı olmamalıydı" dedi.

İzmir'de ilk seçimde oy oranlarının yüzde 17 olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Bülent Arınç, "Üçüncü parti olduk. Birinciyi çok fazla kıskanmıyorum ama ikinci olan partinin Ak Parti'ye tercih edilmiş olmasını hala anlayabilmiş değilim. İkinci olan parti Genç Parti'nin bugün adı var mı? Ey güzel İzmirliler bize tercih ettiğiniz siyasi parti bugün nerede? Yılmadık usanmadık. 2007'de yüzde 30 oy aldık. 6 ay önce yüzde 37 oy aldık. Bu oy oranı başarıdır" diye konuştu.

İzmir HEDEFİ YÜZDE 47

Bülent Arınç, 2011 seçimlerinde aldıkları oy oranının artacağından adı gibi emin olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Önümüzdeki seçimlerde İzmir'de ne olacak biliyor musunuz? En az yüzde 47. Bu İzmir'i hep beraber alacağız. Emin olun. İzmir'e bizim sevgimiz, minnet borcumuz var. Bu güzel kentteki insanlar bir gün mutlaka Ak Parti'yi tercih edecekler. Etmemişlerse bizim bir yanlışımız vardır, bizim bir eksiğimiz vardır. Önümüzdeki seçimlerde oy oranını en az yüzde 10 artırmalıyız. Bu akılcı bir hedeftir. İzmir'in insan yapısının Balıkesir'den, Manisa'dan, Bursa'dan farkı yok."

AKAY: GENÇLİĞİ MİLİTAN DEPOSU OLARAK GÖRMÜYORUZ

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay "Biz gençliği oy deposu olarak, militan deposu olarak görmüyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz" dedi.

Mevcut İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Ak Parti öncesinde uygulanan politikalarla gençliği düşünemez ve düşündüğünü ifade edemez hale getirdiklerini iddia ederek yeni dönemde gerçekleştirecekleri projeleri anlattı. Kırkpınar, özellikle EXPO 2020 adaylığı için çalışma yapmaya hazır olduklarını dile getirdi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Arınç: İzmir'de Oy Hedefimız Yüzde 47 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement