Ayşe Keşir: "Akşener'in kadın genel başkanı olarak sorumluluğu var" - Son Dakika
Politika

Ayşe Keşir: "Akşener'in kadın genel başkanı olarak sorumluluğu var"

Ayşe Keşir: "Akşener\'in kadın genel başkanı olarak sorumluluğu var"

Meral Akşener'in grup toplantısındaki ağır ifadelerinin kendisini çok üzdüğünü belirten AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, "Siyasette temiz dili biz kadınlar el ele vererek yapmalıyız ve kadın genel başkan olarak da bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.

12.11.2021 13:30  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meral Akşener'in grup toplantısındaki ağır ifadelerinin kendisini çok üzdüğünü belirten AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, "Siyasette temiz dili biz kadınlar el ele vererek yapmalıyız ve kadın genel başkan olarak da bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Kendisine bunu hatırlatmak istedim" dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Siyasette Temiz Dil Çağrısı" başlıklı mektup yazarak, mektubunda İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakınına sarf ettiği ağır küfrün kadınları çok utandırdığını bildirdi. Keşir mektubunda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup toplantısındaki ağır ifadelerini de şiddetle kınadı.

"Biz kadın siyasetçileri çok üzdü"

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Keşir, kadınların siyasette yer almasını ve çalışmasını çok önemsediğini belirterek, AK Parti'nin kadınların siyasette etkin şekilde var olmasıyla ilgili 2002 yılından bu yana ciddi hamleler yaptığını kaydetti. Keşir, "Oranlarımız arttı, istatiksel verilerimiz yükseldi. Ama bizim siyasette zaman zaman muzdarip olduğumuz konular var. Örneğin küfürlü dil, kaba söz gibi. Özellikle bir şehit yakınının kız kardeşine yönelik hiç hoş olmayan bir olay yaşandı. İyi Parti Milletvekilli Lütfü Türkkan'ın bir kadının asla duymak istemeyeceği en ağır küfrü etmesiyle bir süreç başladı. Meral Akşener, grup meclis toplantısında gündem değerlendirirken ne yazık ki erkeklerde duymak istemediğimiz ama kadınlarda hiç duymak istemediğimiz en ağır ifadeleri meclis çatısı altında söyledi. Bu biz kadın siyasetçileri çok üzdü. O anlamda kendisine bir çağrıda bulundum. Siyasette temiz dili biz kadınlar el ele vererek yapmalıyız ve kadın genel başkan olarak da bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bunu hatırlatmak istedim kendisine" dedi.

"İnsan ortak sesin çıkmasını bekliyor"

Siyasette aktif rol alan kadınların önemine değinen Keşir, "Biz siyasette kadın varlığını arttırmak istiyorsak, kadınlar için bu temiz dile sahip çıkmamız lazım. Seçilmiş bir milletvekili bir kadına küfür ediyor. Yapılan tartışmalara baktığımızda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü de yaklaşıyor. Birçok sivil toplum kuruluşu çıkacak ve büyük büyük laflarla kadına yönelik şiddetle mücadele ile ilgili büyük iddialarda bulunacaklar. Bu iddialarda bulunacakların büyük bir kısmının, Bingöl'de ki şehit kardeşine milletvekilinin ettiği küfürlü ifadeyle ilgili hiçbir beyanı olmadı. Kadın örgütlerine de buradan seslenmek istiyorum; Kendi siyasi görüşlerine yakın kadınlar her türlü şiddete maruz kalınca mı seslerini çıkartacaklar? ya da kadınlar arasında ayrımcılık mı yapıyorlar? ya da şehit kardeşi olması onları hiç ilgilendirmiyor mu? 25 Kasım yaklaşırken buradan da altını çizmek istiyorum; İnsan, kadınlar sözlü veya fiziki şiddete maruz kalınca ortak sesin çıkmasını bekliyor. Böyle bir hayal kırıklığı yaşadığını belirtmek isterim" ifadelerini kullandı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ayşe Keşir: 'Akşener'in kadın genel başkanı olarak sorumluluğu var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem
    13:26 Burdur'da Ruhsatsız Silah Operasyonu: 3 Şüpheliye Adli İşlem

    Burdur İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, H.T., A.T. ve O.T. isimli şahısların evlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, tüfek ve mühimmat ele geçirildi. 3 şüpheli hakkında kanuna muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

  • Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı
    13:23 Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yeni Araçlarını Tanıttı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni araçlar için düzenlenen programda yaptığı konuşmada, şehrin kalkınması ve modern teknolojiyle buluşması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Kazımkarabekir ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi
    13:18 Kazımkarabekir ilçesinde muhtarlar toplantısı gerçekleştirildi

    Kaymakam Salih Kaya başkanlığında yapılan toplantıda, kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülebilmesi için muhtarlarla istişare edildi. Kaya, ilçedeki hizmetler hakkında bilgi vererek, muhtarlarla işbirliği içinde çalıştıklarını ve vatandaşların yanında olduklarını belirtti. Toplantı, karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor
    13:07 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gündüz vatandaşa temas ediyor, gece geç saatlere kadar daire başkanlıkları ile toplantılar düzenliyor. Bir an önce Balıkesir'i hak ettiği değere kavuşturmak için büyük mesai harcıyor.

  • Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı
    13:06 Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı. Başkan Durbay, tebrikleri kabul etmenin yanı sıra, vatandaşların talep ve isteklerini de dinledi.

  • Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi
    13:02 Diyarbakır'da kadın cinayeti davasında ceza indirimi

    Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi, boşandığı eşi tarafından öldürülen Mihriban Altürk'ün katilini ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasından müebbet hapse çevirirken, müşterek kızlarını öldürmeye teşebbüsten verilen 20 yıl hapis cezasını ise 3 yıla düşürdü. Karara itiraz edecek olan avukatlar, sanığın pişmanlık belirtisi göstermediğini ve indirim almadan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

  • Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı
    13:02 Altınordu Belediyesi 787 Milyon TL Borçla Devralındı

    Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediyenin 787 milyon TL borçla devralındığını açıkladı. Tepe, mali durumun içler acısı olduğunu belirterek, projeleri gerçekleştirmek için mali disiplini sağlayacaklarını söyledi.

  • Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak
    12:55 Van'da terör örgütü PKK tarafından kız çocuğu dağa kaçırılan anne eylem yapacak

    Van'da terör örgütü PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler, Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapacak. Anne Nazlı Sancar, evladı için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi
    12:55 Konyaaltı Belediye Başkanı Personelle Bir Araya Geldi

    Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, merkez binada görev yapan personelle bir araya geldi. Başkan Kotan, 'Sizlerden tek isteğim işinizi layıkıyla yapmanız. Konyaaltı halkına hep birlikte hizmet edeceğiz' dedi.

  • Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor
    12:50 Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, tebrik ziyaretlerine devam ediyor

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, yeni dönem için kendisine tebrik ziyareti yapan kurum yetkililerini ve vatandaşları makamında ağırlamaya devam ediyor. Ünlü, ziyaretler kapsamında Sahil Güvenlik Güney Ege Komutanı SG Yarbay Akın Coşkunlar, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şube Başkanı Halil Bağlı, DTO Marmaris Meclis Başkanı Esat Onur Tugay ve Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin ile yöneticilerini ağırladı.


Advertisement